2013 in 15 New Yorkse hoogtepunten

2013 in 15 New Yorkse hoogtepunten

Hopelijk kan ik dit nog vaak zeggen in mijn leven, maar het afgelopen jaar was echt fantastisch. Naar New York verhuizen en een nieuw leven opbouwen was natuurlijk spannend, maar ging vooral gepaard met heel veel leuke dingen.

Het is de dag van de lijstjes, dus deel ik graag mijn top 15 New Yorkse hoogtepunten (die je als toerist ook kunt doen) met je. Ik tel af:

15. Amateur Night in het Apollo Theater meemaken. Amateur Night overtreft als je het mij vraagt alle versies van Idols, The Voice of Got Talent.

14. Dumplings proeven in Chinatown onder leiding van een echte kenner. Echt, ik ben iemand die vage zaakjes al snel voorbij loopt, maar juist dáár eet je de lekkerste dumplings.

Gidsy dumpling tour New York City

13. Tijdens de bloedhete zomer afkoelen in Brighton Beach. Je reist een uurtje met de metro en je staat op een enorm breed strand.

Brighton Beach NYC

12. De New York Rangers in actie zien. Ik houd van Amerikaanse sportwedstrijden en de sfeer er om heen. Ijshockey kan me van alle sporten het meest boeien.

11. De Sex and the City tour doen. Ja, je zit in een bus en ja, je zit tussen de toeristen. Maar stel je een brakke zondagmiddag voor en ineens maakt het allemaal niets meer uit. Gewoon lekker zitten en al die fijne spots aan je voorbij zien trekken.

sex and the city tour 2

10. Achter de schermen kijken bij het Lincoln Center én er de New York City Ballet en New York Philharmonic zien optreden. Wereldklasse!

9. Naar de Brooklyn Flea en Smorgasburg. Vintage, DIY en lekker eten komen hier perfect samen. Altijd als ik er naar toe ga, voel ik een happy mens.

Brooklyn Flea Fort Greene

8. Fuerza Bruta zien. Wat een energie, heerlijk! De show schijnt er nu echt mee op te houden, dus wees snel als je ‘m nog wilt zien.

7. Cursussen volgen. Ik heb geacteerd (niet zo’n succes), gephotoshopt, geschilderd, gratis yoga en zumba gedaan en kerstdecoraties gemaakt. Allemaal gevonden via Skillshare en Coursehorse.

6. Het klinkt heel gek voor een New York addict, maar de stad verlaten was vaak ook een hoogtepunt. Vanuit de stad ben je met de trein in no-time in het prachtige Upstate New York, waar we geskiet hebben, ons vergaapten aan Rockefellers Mansion, kampeerden en een weekend decadent aan een zwembad lagen. Kijk hier voor info over leuke treintrips.

Malouf collage 2

5. Meedoen aan runs: de 5K Glow in the Dark run en recent de Ted Corbitt. Ik ging er écht harder door rennen.

4. Fietsen op een Citibike. Het verschilt nogal waar het fijn fietsen is in NYC (5th en 6th Avenue zijn niet altijd even veilig – u bent gewaarschuwd), maar zeker in mijn eigen buurt en langs de Hudson sla je twee vliegen in een klap: sightseeing en jezelf snel verplaatsen. Bovendien werkt het Citibike systeem fijn.

Citibike NYC

3. Cocktails op rooftops drinken, lekker eten en de beste koffietentjes ontdekken. Het liefst baan ik me al eten en drinkend een weg door de stad ;-) .

2. Alles, maar dan ook echt alles wat zich afspeelt in Central Park. Van fietsen onder leiding van een gids, de rooftop ontdekken van het Metropolitan Museum tot Summer Stage, picknicken met vriendinnen en het aanmoedigen van de bikkels die de marathon liepen in november.

summer stage central park www.jsny.nl

1. En dan nummer één! Misschien zou je een helikoptervlucht, VIP tafel in een de allerhipste club of een nachtelijk bezoek aan de Empire State verwachten.
Niets van dat alles: wandelen door mijn eigen buurtje, de West Village is nummer een. De sfeer, de mensen, fijne restaurantjes, historie en praatjes met buurtbewoners maken het de beste buurt waar ik ooit gewoond heb.

En op persoonlijk vlak? Ik leerde bloggen, struggelde met de technische kant van mijn blog (tot stampvoeten en bijna huilen aan toe), haalde mijn PADI open water duikbrevet, hield er verschillende banen op na, runde een Airbnb, ging steeds harder hardlopen, vond eindelijk de perfecte pilates-juf, ging vijf keer op reis en ontmoette zoveel nieuwe, bijzondere en leuke mensen!

Op naar een even mooi 2014! Fijne jaarwisseling iedereen!

FacebookTwitterGoogle+Email

8 Responses to “2013 in 15 New Yorkse hoogtepunten”

 1. Tessa says:

  Hoi Joyce,

  Wat ben ik jaloers zeg als ik al die leuke verhalen over New York lees. Ik wil zelf volgend jaar weer naar New York, en jouw blogs geven zoveel inspiratie :-)

  Ik wens jou een fantastisch 2014, met nog meer mooie verhalen!

  • Joyce says:

   Dankjewel Tessa, leuk om te horen. En voor jou ook een heel mooi 2014, met nog mooiere reisplannen ;-) !

  • carmelina says:

   hallo Joyce ,
   Ik lees uw blog met plezier en fijne tips ,
   ik ga met mijn familie naar new york voor het eerste keer op 2 maart tot 7 maart in chelsea , mijn dochters zijn 20 en 14 jaar ,
   op onze lijst is vrijheidsbeeld ,time square, empire state building ,american national museum en tv tours ,ze willen graag uggs kopen en sneakers schoenen waar moet ik zijn ? waar kunnen we goed koop schoppen ? en in maart waar kun ik Musicals gaan kijken of iets in de avond ? en zijn er tips voor maart om iets extra te doen ?hoe zal die tijd het weer zijn ?

   • Joyce says:

    Hi,
    2 tot 7 maart komt al snel dichterbij! Leuk!

    Per punt:

    - de schoenenafdeling van Macy is ENORM en heeft heel veel merken. Ook leuk DSW (Designer Shoe Warehouse), met 3 vestigingen door de stad.

    - Goedkoop shoppen: verspreid over de stad zitten meerdere outlet winkels, waarvan Century 21 de bekendste is. Zelf ben ik fan van Century 21 in de Upper West Side (tegenover Lincoln Center): ze hebben daar een goede schoenenafdeling en het is er niet zo druk en toeristisch als de vestiging in Lower Manhattan. Ook Nordstrom Rack aan Union Square is een van mijn favorieten. Ook kun je overwegen een dagje naar een Woodbury Outlet te gaan, een village op zo’n uurtje rijden van Manhattan. Verschillende busbedrijven bieden tickets aan. Check voor meer info de blog die ik eerder schreef: http://joycesintnicolaas.nl/shop-till-you-drop-de-beste-nyc-outlets/

    - Musicals: de meeste grote theaters zitten rondom Times Square. Kaartjes met korting koop je op de dag van de voorstelling bij de ticket booth van TKTS op het plein van Times Square. Andere ideeën voor de avond: http://joycesintnicolaas.nl/avondactiviteiten-new-york/

    - Over het weer durf ik echt geen uitspraken te doen. Dat kan in maart echt alle kanten op. Hopelijk gaat het oke zijn!
    Veel plezier vast!

 2. Annemie schuermans says:

  Hallo Joyce,

  Ik lees met plezier jouw blog. ik kom met mijn gezin twee pubers van 15 en 17 naar NY in de zomer van 14 juli tot 18 juli en dan reizen we door naar Florida.
  Heb je leuke tips om onze verkenning te starten, we logeren in down town in het hotel belvédère.
  Het lijkt wat moeilijk om een goede start te kiezen.
  Ik wil zeker naar time square, vrijheidsbeeld, Chrysler tower, het gugenheim.
  Ik weet niet of het natuurhistorisch museum de moeite is?
  Voor overige shoppen lekker eten en drinken op rooftops maar niet te duur,
  Hoe is het met toegang minderjarige in leuke bars?
  Vorige jaar mochten we nergens binnen met de kids waar het leuk was.
  Ik zou goch graag op een dakterras gaan met de kinderen.
  We gaan ook naar de Lyon king zien op Broadway is dit de moeite?

  • Joyce says:

   Hi Annemie!

   Mooie plannen hebben jullie :-)

   Een mooie plek om jullie trip mee te starten is het observation deck van Rockefeller Center. Bij helder weer zie je heel de stad en krijg je een beetje een idee van waar alles ligt. Ultiem toeristisch – maar best handig voor een snelle eerste blik – is zo’n hop on hop off bus. Zelf was ik deze zomer verrast door de cruises van Circle Line om Manhattan heen: je kunt lekker buiten zitten en er wordt een hoop verteld. Ik weet niet zeker of 15-17 jarigen dat leuk vinden, maar je kan het altijd proberen.

   Qua musea is het MoMA mijn favoriet. Er hangen echt prachtige moderne werken en de design afdeling is erg leuk. Het Guggenheim is stukken abstracter, in mijn beleving alleen voor het gebouw de moeite waard. Het Museum of Natural History is geen favoriet van mij, maar dat komt gewoon omdat dino’s en het heelal niet zo mijn ding zijn. Erg persoonlijk dus.

   Kijk ook even op Newyorkpass.com en http://www.citypass.com/new-york voor combinatietickets. Kan met een gezin veel geld schelen.

   Bars: dat blijft een heel lastig verhaal met minderjarigen. Probeer ‘s middags – bijvoorbeeld voor brunch – 230 Fifth (http://www.230-fifth.com/). Ze hebben daar een bejaarde doorman, die volgens mij best gemakkelijk is. Ik denk dat je in elk geval meer kans maakt rooftops binnen te komen met minderjarigen als je ‘s middags gaat.
   Het Metropolitan Museum of Art (de Met) heeft ook een rooftop, met een klein koffie/thee standje, die een heel mooi uitzicht over Central Park biedt.

   Verder is misschien een fietstour leuk? Baja Bikes biedt leuke routes aan en een gids loodst je door het verkeer. En mochten je kinderen van lekker eten houden, dan is in het weekend Smorgasburg in Williamsburg een must. Bonus: een heel mooi uitzicht op Manhattan. Ook zijn er in de zomer een hoop gratis openluchtfilms overal. Ergens in het voorjaar plaats ik daarover wel weer een blogje.

   En de Lion King zal sowieso heel erg de moeite waard zijn. Geen zorgen daarover ;-) Heel veel voorpret gewenst!

 3. josina says:

  Hal Jocye, heel leuk en handig je tips. We gaan eind maart voor een week naar nee York. Mijn dochter (23) en ik. Ik heb COPD en kan dus niet veel achter elkaar lopen.heb je tips hoe we ht best deze week kunnen in delen. En heb je een betrouwbaar adres voor vervoer vanaf de luchthaven naar ons hotel. We gaan voor het eerst. Alvast bedankt.

  • Joyce says:

   Hi Josina, Leuk dat je met je dochter voor het eerst NYC zult bezoeken!

   Als je niet lang achter elkaar kunt lopen, lijkt me zo’n hop on hop off bus ideaal. Je kunt een kaart voor een dag kopen, maar ook een meerdaagse pas. Zie http://www.hop-on-hop-off-bus.com/new-york-bus-tours.

   Ook een boottocht met Circle Line is een ideale manier om veel te zien, zonder al te veel te hoeven lopen. Zie: http://www.circleline42.com/new-york-cruises/home.aspx.

   Ik weet natuurlijk niet of fietsen voor jullie wel een mogelijkheid is, maar Central Park is echt heel fietsvriendelijk. Als je mee wilt op een tour, kan ik die van Baja Bikes aanraden.

   Taxi’s zijn veel goedkoper dan in Nederland, dus ik zou daar zeker gebruik van maken.

   Veel plezier vast!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>