Bye NYC!

Bye NYC!

Lieve lezers! Mijn New York avontuur zit erop!

Vanuit ons nieuwe huisje in zonnig Den Haag typ ik dit afscheidsblogje… Afscheid? Niet echt, als het aan mij ligt. Ik ben van plan nog eventjes door te bloggen. In mei heb ik zo’n beetje álles gedaan wat er nog op mijn lijstje stond, dus er valt nog een hoop te vertellen.

En hoewel ik het heerlijk vind al mijn vrienden en familie in Nederland weer te zien, morgen naar het Zuiderstrand te gaan, lekker hard te fietsen zonder doodsangsten uit te staan en de hele appie leeg te kopen, ga ik mijn ‘Yorkie York’ (= het koosnaampje van Michiel en mij voor NYC) natuurlijk als een gek missen:

Brooklyn Bridge New York City

Deze brug. En natuurlijk het gemak van de yellow cabs.

Family in SoHo New York City

Dit soort taferelen in SoHo. Stylish, nietwaar?

Smorgasburg New York City

Al het heerlijke eten. Deze foto nam ik bij Smorgasburg.

New York dog

De obsessie van New Yorkers voor honden.

Dogwalkers New York City

En de dogwalkers die je overal ziet. (In mijn nieuwse Haagse straat overigens ook al gespot – hoe cosmopolitisch ;-) )

Kava Cafe New York City

Mijn baantje in koffiebar Kava Cafe.

The High Line New York City

Met om de hoek The High Line. Zó mooi.

Citibike NYC

Om 6.15 uur ‘s morgens op mijn fietsje richting het cafe – op het moment dat de stad nèt ontwaakt.

Freedom Tower New York City

Dit uitzicht tijdens mijn vaste hardlooprondje.

Washington Square New York City

Uitbuiken door een wandelingetje te maken naar Washington Square.

Cappuccino

Áltijd op zoek zijn naar de beste koffie. Dit was in Williamsburg, bij Black Brick Coffee. Deze hobby zet ik in Nederland natuurlijk gewoon door.

Columbia University subway New York City

Michiels studentenleven, waar ik ook een beetje deel van uitmaakte.

Jacky Kennedy Onassis Reservoir Central Park New York City

Central Park.

Degustation New York City

De grootste culinaire ontdekkingen. Dit was ons laatste avondmaal bij Dégustation. Een aanrader.

View from le Bain, the Standard, New York City

Dit uitzicht op een doordeweekse avond…

Ik moet eerlijk toegeven dat ik bij ons vertrek wel een traantje heb gelaten, maar ik koester vooral de mooie herinneringen en ben heel dankbaar dat Michiel en ik deze kans konden grijpen.

Enneh.. gelukkig bestaan er vliegtuigen en vrije werkweken :-) .

Stay tuned de komende tijd voor o.a.:

• Een culinair overzicht om je vingers bij af te likken.
• Twee rooftop recensies: Le Bain en het Viceroy Hotel.
• Het tweede deel van mijn shoppingroute met de wijken Nolita, Upper West Side, Union Square, Williamsburg en Midtown East.
• Een verslag van een ‘Free Tour by Foot’ door Harlem.

En dankjewel voor het lezen!

FacebookTwitterGoogle+Email

16 Responses to “Bye NYC!”

 1. Daphne says:

  Welkom thuis! Het zal wel even omschakelen zijn naar weer een leven in Nederland. Leuk om te lezen dat je in Den Haag bent gaan wonen. Samen met mijn vriend heb ik ook plannen om naar Den Haag te gaan verhuizen. Misschien vind je het leuk om een keertje af te spreken. Ik hou in ieder geval je blog nog in de gaten voor tips voor ons tripje naar NYC in augustus :) .

  • Joyce says:

   Dankjewel! Lijkt me gezellig een keer af te spreken en je in real life van tips te voorzien :-) . Ik mail je wel even!

 2. Ina says:

  Ik wilde je ontzettend bedanken voor je leuke blog met goede tips en wetenswaardigheden en wat al niet meer!. Ik heb je blog vanaf het begin trouw elke dag gelezen en vind het jammer dat je stopt. Wij zijn zelf 3x in NYC geweest (in 13 jaar tijd)en mede door jouw blog zouden we wel elk jaar willen gaan. Wellicht lukt het ons in oktober weer. Ik wens jullie heel veel succes en geluk in Nederland.
  Met vr.gr vanuit een zonnig Spanje.
  P.S. hoe lang blijft je blog on-line?

  • Joyce says:

   Hoi Ina,
   Wat leuk om te horen zeg! Hopelijk lukt het jullie in oktober weer te gaan.
   Ik houd ‘m zeker t/m december 2014 online en wie weet maak ik nog een soort van ‘best of’ download of iets dergelijks. En de komende weken schrijf ik nog een aantal artikelen over mijn avonturen in de laatste maand.
   Hartelijke groeten! Joyce

 3. Marieke says:

  Ohh wat jammer dat het erop zit. Kan me heel goed voorstellen dat je een traantje hebt gelaten. Heb genoten van je blogs en mocht ik weer naar NYC gaan (hoop over niet AL te lange tijd), ga ik je tips zeker gebruiken!

 4. Ahw at jammer zeg, maar terugkomen in Nederland is vast opok wel fijn idd met je familie en vrienden weer zien. Blijf je op dit domein bloggen of ga je een andere blog starten?

  • Joyce says:

   Hoi Evey!
   Ik blijf nog eventjes doorbloggen en beslis ik wat ik met dit domein ga doen. Wellicht start ik in de toekomst weer eens een nieuwe blog, maar concrete plannen heb ik nog niet.
   Dank voor het lezen in elk geval!
   Groeten,
   Joyce

 5. Nele says:

  Heel erg bedankt voor de leuke tips! We zijn eind mei een weekje naar NY geweest en jouw blog was nooit ver weg. We hebben een aantal leuke restaurantjes uitgeprobeerd. We hebben maar een week in nyc verbleven, maar we hebben nog steeds heimwee… Kan me voorstellen dat er bij jullie traantjes gevloeid zijn.
  Bedankt voor de geweldige blog!
  Groetjes
  Nele (uit antwerpen)

 6. Frans says:

  Dank je wel voor je leuke blog ! Ben in april met mijn puberdochter een week in New York geweest; dat was een super ervaring ! Bij het “inlezen” heb ik regelmatig jouw blog erbij gepakt. Leuk, informatief en zeker een enthousiaste bijdrage !
  groet, Frans

 7. Paul says:

  Leuk dat er nog wat komt! En Den Haag is natuurlijk ook leuk.

 8. Anouk says:

  Oooooh, laat de Blog nog even online tot begin 2015, ik ga met oud en nieuw! Ik lees me suf. Leuk!! Mocht ik Times Square toch ietsiepietsie te druk vinden, wat zijn dan andere goede tips?

 9. John Valk says:

  Wij waren in Maart een week in New York en hebben ons daarbij mede laten insprireren door je verhalen en tips, bedankt!(toevallig ook de minitaxi’s op Brooklyn Bridge vastgelegd, zie website)wellicht tot ziens bij één van de mediawijze sessies.

 10. mai says:

  ahh jammer dat jullie avontuur alweer afgelopen is. Ik heb genoten van al je mooooie verhalen! Ik vertrek zondag voor 2 weken naar nyc en wil je erg bedanken voor al je tipss!

 11. Bert says:

  Dank je wel voor de leuke en herkenbare beeldende teksten. Er gaat niets boven de echte beleving. Je hoopt dat veel mensen, die jouw blogs gevolgd hebben de mogelijkheid krijgen om het zelf te beleven ! Zelf heb ik NY de afgelopen jaren een paar keer mogen bezoeken. Voor mij zijn er twee steden in de wereld waar je nooit genoeg van kan krijgen en permanent heimwee naar houdt. New York en Amsterdam !

 12. Wieke Hoekstra says:

  Ha Joyce,

  Via google kwam ik op je blog terecht, wat een hoop mooie tips en leuke blogposts!
  Welkom terug in Nederland, ik snap dat dit echt wel weer even wennen is.
  Ik las in een van je posts dat je hebt gewerkt bij Berlitz en ik heb hier een aantal vraagjes over, kan ik misschien contact met je opnemen hier over via de mail?
  Alvast bedankt!

 13. SP says:

  Hoi Joyce,

  Wat jammer dat het avontuur alweer voorbij is. Ik ben afgelopen mei met mijn vriend naar NYC geweest en tijdens de voorbereiding van onze trip heb ik wekelijks (wat zeg ik? bijna dagelijks!) trouw je blog bijgehouden. Omdat dit de tweede keer was dat wij deze geweldige(!) stad bezochten konden we grote bezienswaardigheden skippen. Deze trip stond in het teken van: “Dingen doen die de locals ook doen!”. Jou blog heeft ons hiervoor veel inspiratie gegeven. Dank daarvoor!

  Ik hoop dat je nog even online blijft, want vind het zo nu en dan nog wel eens leuk om wat topics na te lezen. :-)

  Succes in Den Haag wat overigens ook een super leuke stad is!

  Groet!!

  P.S. Voor de mensen die nog gaan: Smorgasburg is écht een must go! en de lekkerste koffie drink je inderdaad in Williamsburg. Enjoy!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>