Airbnb ervaringen in New York

Airbnb ervaringen in New York

Samen met Michiel reis ik heel wat af en steeds vaker boeken we via Airbnb een kamer of compleet appartement. Zo hebben we inmiddels in een fantastisch huisje in Vancouver gezeten, gerelaxed in de Florida Keys en hip Vestebro in Kopenhagen ontdekt.

Wij zijn dus fan, maar ik merk dat veel mensen nog over een drempel heen moeten om via Airbnb een accommodatie te boeken. Op goed vertrouwen iemands huis huren, is immers iets heel anders dan een kamer boeken bij een grote, bekende hotelketen.

Een tijdje terug schreef ik deze post over Airbnb in New York met zoektips en suggesties per buurt. Inmiddels is het een van de best gelezen artikelen op JSNY. Aangezien ik zelf ín New York niet afhankelijk ben van Airbnb, heb ik twee reizigers aan de tand gevoeld over hun Airbnb ervaringen. Lees wat zij te zeggen hebben over hun verblijf in NYC!

Jennifer: drie kamers in twee maanden tijd

Jennifer Hoogendonk (verpleegkundige) verbleef dit voorjaar maar liefst twee maanden in New York. Haar plan was in de Amerikaanse cultuur te duiken en daar past verblijven bij locals natuurlijk helemaal bij.

Ze besloot via Airbnb op zoek te gaan naar drie verschillende kamers. De zoektocht was nog best lastig, geeft ze toe: “Ik wist niet precies welke buurten wel en niet leuk of veilig zijn, dus dan ben je wel even bezig.” Ze deed heel wat onderzoek naar verschillende buurten, checkte de profielen van potentiële hosts uitgebreid en hanteerde een maximum van $40 per nacht. De recensies van gasten vormden het doorslaggevende element in haar keuze. Uiteindelijk bracht ze drie keer drie weken door in respectievelijk Union City in New Jersey, Brooklyn en de Upper West Side.

Airbnb New York

Jennifers Airbnb in Union City

Airbnb New York

Jennifers kamer in Brooklyn, aan Clinton Avenue

“Als je besluit een kamer te huren, moet je een flexibel mens zijn”, geeft ze als eerste tip mee. “Je hebt te maken met huisgenoten, met wie je soms Only in New York momenten beleeft. Ook kun je voor $40 per nacht niet al te veel comfort verwachten. Mijn bed in de Upper West Side was niet echt fijn doordat ik de springveren voelde zitten.”

Een tweede tip van Jennifer, zeker als je ergens lang wilt verblijven, is goed de huur- en annuleringsvoorwaarden door te lezen. Zo weet je van te voren waar je aan toe bent.

Alle hosts hadden hun best gedaan buurttips mee te geven of folders neer te leggen en zo voelde ze zich in elke buurt algauw een New Yorker. Ook deed ze veel aan sport en sloot ze zich aan bij New York Cares, een vrijwilligersorganisatie, waardoor ze snel nieuwe mensen leerde kennen.

Haar favoriete locatie is de Upper West Side, omdat vanuit daar alle bezienswaardigheden en attracties gemakkelijk te bereiken zijn. Geschikte ‘Airbnb-buurten’ zijn volgens Jennifer naast de Upper West Side Williamsburg in Brooklyn, Astoria in Queens en Morningside Heights in Manhattan. Ook Union City en Hoboken in New Jersey zijn volgens Jennifer aanraders, omdat je vanuit daar prachtig de skyline van Manhattan kunt zien.

Drie verschillende buurten in twee maanden tijd hebben op Jennifer een onvergetelijke indruk achtergelaten. Ze denkt nog dagelijks terug aan haar tijd in New York!

Ben je benieuwd naar Jennifers avonturen? Haar blogs over NYC lees je hier.

Frank: studiootje in Brooklyn

Afgelopen zomer bezocht Frank Beijen (journalist) voor de tweede keer New York. Samen met twee Amerikaanse vrienden huurde hij voor vijf dagen een studiootje aan 5th Avenue en 23rd Street in Park Slope, Brooklyn.

De studio was klein, maar relatief goedkoop ($187 per persoon voor 5 dagen) en precies wat de drie vrienden zochten. Frank: “Mijn vrienden zijn echte Brooklyn fans en ik had de highlights van Manhattan al een keer gezien, dus het leek mij perfect om daar te zitten. Verder hadden we helemaal geen behoefte aan ruimte, want de meeste tijd brachten we buiten door. Behalve de bedden waren er dan ook helemaal geen voorzieningen. Toen ik een keer een ei wilde bakken, kreeg ik het fornuis niet aan. Gelukkig werkte het wifi wel goed.”

Frank zou niet snel een hotel of hostel geboekt hebben: “Motels, zoals je ze bijvoorbeeld wel aan de westkust van de VS vindt, zijn er gewoon niet in New York. Hostels zijn relatief duur en ik heb gehoord dat je het risico loopt bedbugs tegen te komen.” Ook had het wel iets gezelligs om in iemands huis te zitten: “Onze host was duidelijk een intellectueel. Hij had een enorme collectie interessante boeken.”

Voor wie een Airbnb in Brooklyn overweegt, geeft hij nog de tip mee je goed te verdiepen in de verschillende buurten van Brooklyn: “Park Slope is een fantastische buurt om te zitten, maar niet alle buurten zijn even fijn.”

Staat er alweer een volgend bezoek gepland? Frank: “Zover is het nog niet, maar ik zou zeker weer iets in Brooklyn huren.”

Tot slot

Airbnb logo 2
• Een advertentie gespot die je aanspreekt? Kijk dan goed of het om een kamer of een compleet huis/appartement gaat. Als je een kamer huurt, zul je de gastheer of -vrouw hoogstwaarschijnlijk regelmatig tegenkomen. Dat kan natuurlijk heel leuk zijn, maar het is misschien wel iets om van te voren rekening mee te houden. Een goede ervaringsdeskundige op dit gebied is blogger Carlissa Remmerswaal. Lees hier haar post.

• Airbnb is handig voor de budgetreiziger, maar zeker ook voor geschikt voor mensen die op zoek zijn naar meer ruimte en comfort. Via het zoeksysteem kun je op buurt en prijs zoeken en op die manier jouw paleisje vinden.

• Twee belangrijke zaken waar ik zelf op let als ik via Airbnb boek, zijn de recensies van gasten (probeer ook tussen de regels door te lezen) en of een host zijn reserveringen weleens heeft geannuleerd. Dit laatste kun je zien in de lijst met recensies. Er staat dan bijvoorbeeld: ‘This reservation was cancelled 20 days upon arrival. This is an automated posting’.
Mijn schoonouders maakten mee dat hun verblijf in NYC drie weken voor vertrek geannuleerd werd en dat brengt een hoop stress met zich mee. Zie ik in de recensies een annulering staan, dan boek ik gewoon niet bij de desbetreffende host.

• Airbnb is niet de enige website waar particulieren hun huis verhuren. Eerder schreef ik deze post over de luxere versie: Onefinestay. Ook via Tripadvisor (Flipkey) kun je een particuliere accommodatie boeken. Verder zijn er nog Roomorama, Wimdu en Homeaway.

• Heb je iets aan deze informatie gehad en sta je op het punt via Airbnb te boeken? Je zou me enorm helpen deze link daarvoor te gebruiken. Je krijgt dan €22 korting op je boeking en ik krijg eveneens €22 reistegoed van Airbnb. Dit reistegoed maakt het voor mij gemakkelijker terug te gaan naar NYC om voor mijn lezers mooie tips te verzamelen en zelf heb je er natuurlijk ook iets aan! :-)

Heb jij ervaringen met Airbnb in New York die je wilt delen? Laat dan een berichtje achter bij de comments.

Misschien vind je dit ook leuk:
Slapen als een New Yorker met Airbnb
New York als een local beleven
Flipkey: huur een appartement via Tripadvisor
Onefinestay: de luxe versie van Airbnb

FacebookTwitterGoogle+Email

8 Responses to “Airbnb ervaringen in New York”

 1. carlissa says:

  Wat grappig dat jij me noemt :) ! Mijn ervaring was inderdaad niet top. Maar dat kwam wel geheel door mijn eigen fout haha. Beter lezen of je een room of een apartment boekt.

  XX

 2. Janine says:

  Ik heb echt iets aan deze post. Dank je wel voor de AirBnB tips! Ook dank voor het vermelden van andere sites ivm particuliere verhuur!

 3. Debbie says:

  Wat een handige blog en fijne tips over airbnb! In oktober ga ik drie weken (in m’n eentje) en het is best nog even een zoektocht op airbnb naar iets leuks en geschikts. De andere sites zijn ook handig dus dank!
  Ga je blog iig volgen.

 4. Andy says:

  Hey Joyce,
  super leuke blog!
  Dankzij jouw tips overwegen we een airbnb te boeken voor onze week in New York.
  We hebben ons oog laten vallen op een huis in West 147th Street, gesitueerd in de wijk Upper Manhattan/Sugar Hill.

  Zou je ons deze locatie aanraden? Het zou onze 1e keer in New York zijn en zijn dus op zoek naar de typische toeristische attracties :)

  groetjes

  • Joyce says:

   Hoi Andy,

   Dank voor de complimenten!
   Om eerlijk te zijn zou ik bij een eerste bezoek aan NYC niet aanraden om in deze wijk te verblijven. Het is wat meer het New York voor gevorderden zeg maar. De wijk zelf is nou niet meteen super slecht, maar ook niet extreem ‘vriendelijk’ is mijn inschatting. Ook kost het je nog best wat tijd om naar alle attracties te komen. Ik zou je aanraden aan de Westkant van Manhattan niet hoger te gaan zitten dan 110th St en aan de Oostkant niet hoger dan +/- 96th St.

   Succes!

   Groetjes,
   Joyce

 5. Joke says:

  Ik heb nu voor de eerste keer een huis gehuurd via Airbnb. En wel in West 140 st :) maar ik moet er wel bij zeggen dat dit al de 6e keer voor mij zal zijn dat ik een bezoek breng aan NYC.

  Het is een huis voor max. 4 personen. Ik zou eerst samen met mijn dochter gaan maar onverwachts wil mijn man ook mee.
  Dus een wijziging ingediend, het verzoek was nl. al bevestigd, dat we niet met 2 maar met 3 personen komen.
  Tot op heden geen reactie van de verhuurder ontvangen. Ook Airbnb heeft geprobeerd om in contact te komen met haar maar ook hen is het niet gelukt.

  Dan merk ik dat je als huurder niet veel rechten hebt.
  1) ik kan niet annuleren want dan moet ik 50% van de prijs betalen (16 dagen voor aankomstdatum);
  2) airbnb kan pas wat doen 3 dagen voor aankomstdatum;
  3) annuleren min 7 dagen voor aankomstdatum kost mij 50% van de prijs daarna ben ik de volledige prijs verschuldigd;

  Ik moet nu dus wachten tot de verhuurder reageert. Gelukkig heb ik kunnen bedongen dat Airbnb al wat gaat doen 7 dagen voor aankomstdatum. Ze blijven mijn geval volgen en mij helpen daar waar nodig is.
  Men heeft mij verzekerd dat ik me op dit moment nog niet druk hoef te maken over de eventuele kosten, er zijn nl. wat uitzonderingen. Maar een grote nadeel is wel dat ik dan nog maar 1 week heb om iets gelijkwaardigs te vinden en voor dezelfde prijs.

  En wat als de verhuurder de wijziging niet accepteert? Wat zijn dan mijn rechten? Moet ik dan toch een deel van de prijs betalen? Afhankelijk van de tijd dat ik annuleer.
  Het lijkt er nu op dat ik verplicht ben om daar te logeren.

  Ik hoop stiekem dat zij geen tijd heeft om te reageren of misschien zelfs ergens anders op de wereld verblijft…

  Ik heb er een hard hoofd in maar ik heb nog een dikke 2 weken.

  Joke.

 6. Tof artikel Joyce. Inderdaad voor veel mensen nog een drempel, gelukkig steeds minder :) . Juist het persoonlijke wat je noemt is voor veel Airbnb reizigers een belangrijk voordeel en maakt het de reis onvergetelijk: http://bnb-beheer.nl/maak-airbnb-verblijf-onvergetelijk/.

  Ik zelf reis het liefst altijd via Airbnb. Veel fijner dan een hotel.

 7. Evi De Backer says:

  Hallo Joyce

  Wij vertrekken op 31/8/2016 met 3 personen naar NY voor een verblijf van 7 dagen. Om de kosten een beetje te drukken ben ik ook al op website van Airbnb gaan kijken. En ik moet toegeven dat er leuke verblijven op staan. Nu las ik recent in de Belgische pers een artikel dat mij doet twijfelen om toch te huren via Airbnb:

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2751257/2016/06/19/New-York-wil-Airbnb-aan-banden-leggen.dhtml

  Wat is uw mening hierover?

  Bedankt voor de reactie

  Mvg

  Evi

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>