Apotheke New York: mixology op z’n best

Apotheke New York: mixology op z’n best

Wie “New York” denkt, denkt – als het goed is – cocktails! Echt, in deze stad is het serious business. Ik moet eerlijk toegeven dat zelf ook nog heel wat cocktailbars te ontdekken heb, maar Apotheke in Chinatown is tot nu toe een van mijn favorieten en kan ik iedereen aanraden. Hoog tijd voor een blog dus!

Goeie combi’s

Apotheke’s concept is gebaseerd op het boheemse absinthe tijdperk in Parijs en de Amerikaanse Prohibition of Speakeasy Era. Het interieur doet je denken aan een rokerige Franse jazzclub en de mysterieuze entree geeft je het gevoel een geheime sociëteit te betreden. Een mooi concept, dat is uitgewerkt tot in iedere detail.

Apothekers zijn natuurlijk experts in het samenstellen van geneeskrachtige mixen en dat zijn de bartenders van Apotheke ook. Achter een prachtige bar met apothekerskast mixen ze de heerlijkste cocktails (‘prescriptions’) voor je. De cocktails behoren tot bepaalde groepen: stimulants, therapeutic treatments, pain killers, aphrodisiacs en euphoric enhancers om er een paar te noemen. Beslis welke behandeling je kunt gebruiken en kies er je cocktail bij! De ingredienten zijn zoveel mogelijk vers, huisgemaakt en biologisch en komen van de markt in Chinatown, van de rooftop garden van Apotheke zelf of van boeren in de buurt.

De combi’s zijn super origineel. Wacht dacht je van de EL DIABLO bestaande uit Espolon Reposado Tequila, Fresh Lime, Crème de Cassis, Ginger Beer en House-made Hibiscus Syrup? Of de PEG FLIP met Bootlegger Vodka, Fresh Pear, Advocaat, Sugar, Egg White en Cinnamon? Voor meer inspiratie: bekijk de menu’s.

apotheke new york

apotheke nyc

De locatie

Voordat je aan je heerlijke cocktail kunt nippen, moet je Apotheke nog wel even binnen zien te komen. De bar zit in een van de lelijkste (en beruchtste) straten van Chinatown: Doyers Street. De straat heeft een hele scherpe bocht en dat maakte het vroeger een perfecte plek voor gangs om verrassingsaanvallen op elkaar uit te voeren. Tegenwoordig zitten er wat winkeltjes en restaurantjes, maar is het niet een van de leukste straten om op je route in Chinatown te bezoeken.

Maar goed, je wilt naar Apotheke. Het pandje zit op nummer 9 en er hangt een heel klein bordje met ‘chemist’ boven. Op onderstaande foto van de blog Chubby Chinese Girl zie je goed waar je moet zijn:

Apotheke Doyers Street

Het deurbeleid is best wel streng heb ik gemerkt. Onder de 21 kom je er niet in. Neem je identiteitsbewijs dus mee. Ook met groepen groter dan drie á vier personen, of alleen mannen wil de portier nog wel eens lastig doen. Wil je met een groep naar binnen? Dan kun je het beste van te voren reserveren. Verder moet je op woensdagavond (Prohibition Wednesday) het maandelijkse password weten om binnen te komen. Hoe kom je hierachter? Je kunt Apotheke een berichtje sturen of kijken op Facebook en Twitter. O ja, vergeet niet je leuke kleren aan te doen.

Live-muziek

Van zondag tot en met woensdag spelen er jazz bandjes in Apotheke. Laatst was ik er op woensdagavond toen de Avalon Jazz Band speelde. Deze band was absoluut goed en zorgde ervoor dat het sfeertje dat ik eerder beschreef des te echter was.

Zelf mixen

De smaak te pakken gekregen? De Apotheke Academy biedt verschillende mixology cursussen aan. Je krijgt je eigen cocktail set mee, leuk om thuis mee verder te experimenteren.

Eten 

Mijn ideale Apotheke avond bestaat uit eerst verschillende goedkope Aziatische heerlijkheden proberen bij verschillende tentjes in Chinatown en daarna cocktails drinken. Ik vind het altijd lastig te bepalen welke restaurantjes goed zijn (ze zien er allemaal even schimmig uit), maar ik haal veel tips van de blog van Mark Birch. Een super combi is ook eerst te gaan eten bij het Mexicaanse restaurant naast Apotheke: Pulqueria. Ook een absolute hotspot met goede bar!

Apotheke
Cocktails: +/- $15
9 Doyers Street
Metro: Canal St [J, M, Q, Z], Chambers St [J, Z] of Brooklyn Bridge – City Hall (4, 5, 6)

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>