Nieuwe favoriete cocktailbar: Attaboy

Nieuwe favoriete cocktailbar: Attaboy

Je kan er eigenlijk niet omheen als je in New York bent: uitstekende cocktails drinken. Nou staan er in de meeste restaurants en bars natuurlijk cocktails op het menu, maar vaak moet je maar afwachten (of van tevoren even Yelp checken) of ze een beetje fatsoenlijk bereid worden. Als het je echt om de cocktails te doen is, is een cocktailbar dan ook jouw place to go. Laatst probeerde ik eindelijk speakeasy Attaboy in de Lower East Side uit en ik kan je vast verklappen: het is een van mijn favoriete bars tot nu toe!

Speakeasy’s zijn ‘verborgen’ bars. Nu blijft er tegenwoordig weinig meer verborgen in NYC, maar in dit geval heb je echt totaal niet door dat er een bar zit achter de lelijke bruine deur op nummer 134.

Je moet op de deur kloppen en dan is het afwachten of er wordt open gedaan. Michiel en ik waren er op een dinsdagavond en als koppel. Het was dan ook een fluitje van een cent om binnen te komen.

Attaboy NYC Lower East Side

Eenmaal binnen krijg je geen menu, nee, je omschrijft je perfecte cocktail en die maakt de mixologist from scratch. Het is dus wel handig als je een beetje een idee hebt van welke smaken en dranken/likeuren je wel een niet houdt. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op alles met limoen, munt en komkommer, rum en wodka, maar moet ik weinig hebben van gember en whiskey. We troffen een super aardige mixologist die onze wensen perfect wist te vertalen naar héérlijke cocktails.

mixologist Attaboy NYC

We zaten aan de bar en eigenlijk is dat de beste plek, want je kan precies zien hoe je cocktail bereid wordt. De cocktails werden gaandeweg de avond sterker en dat was de volgende ochtend wel een beetje te voelen ;-) .

Het interieur past bij de ultieme speakeasy vibe: een beetje jaren ’20, een beetje rokerig (al mag er natuurlijk niet gerookt worden), met gezellige zitjes voor iets grotere gezelschappen. Attaboy is wat mij betreft echt een aanrader!

Attaboy NYC Lower East Side

Cocktails: $16 (excl. tax en tip)
134 Eldridge St, Lower East Side

Bronnen Foto’s:
Spoiled NYC (check dit artikel voor meer speakeasy tips)
New York Eater
Yelp

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “Nieuwe favoriete cocktailbar: Attaboy”

  1. Shirley says:

    Ik heb een reis naar NY op de planning staan en ben je site aan het doorspitten voor tips. Ik heb al heel veel handige en leuke tips opgeslagen. Bedankt!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>