Negen ideeën voor ná het eten

Negen ideeën voor ná het eten

Soms klaag ik erover: in New York wordt er in restaurants niet echt lang getafeld. Gerechten staan vrij rap na je bestelling voor je neus en ook de rekening ligt voor je het weet op tafel. Het kán een afknapper zijn, maar het geeft je wel de tijd optimaal van je avond in de stad te genieten. Ik geef je negen ideetjes voor avondactiviteiten tijdens een laaaange avond!

1. Bowlen!

Bowling is behoorlijk populair in de States. In New York is aan alleys dan ook geen gebrek. Een van de leukste (die nog steeds hoog op mijn to-do lijstje staat) is Brooklyn Bowl, waar je tijdens of na het bowlen naar steengoede bandjes luistert. Andere populaire spots: Bowlmor Lanes in Midtown, Frames en The Gutter, een hipster spot in Williamsburg.

2. Zingen tot je schor bent

Net als bowlingbanen zijn er karaokebars genoeg in NYC. Mijn beste ervaring tot nu toe? Koreatown, waar het wemelt van de barretjes met privé kamers, die ideaal zijn als je met een grote groep luidkeels wilt kunnen bleren. Volgens Yelp moet je daarvoor zijn bij Duet 35 (net iets buiten Koreatown), Gagopa of MK Karaoke. Heb je meer zin om in een barretje een duet te zingen met een volslagen vreemdeling? Ga dan naar Wicked Willy’s in Bleecker Street, Winnie’s in Chinatown of Karaoke Killed the Cat in Union Hall.

3. Een filmpje pakken

Kijk voor agenda’s en het kopen van tickets op fadango.com. Extra leuk: veel films komen in de Verenigde Staten eerder uit dan in Nederland. Mijn favoriete bioscopen: Angelika Film Center, Film Forum, IFC Center en AMC Loews Lincoln Square (binnenkort duik ik voor dit blog in een aantal historische bioscopen!).

4. Sterren kijken vanaf de Empire State Building

De Empire State is iedere dag tot 2.00 uur (!) geopend. De laatste lift gaat om 1.15 uur. Van donderdag tot en met zaterdag is er vanaf 22.00 uur live muziek.

5. De slappe lach krijgen

Populair in comedy clubs: de late night shows, die meestal rond een uur of tien of om middernacht beginnen. De late show van de Comedy Cellar (mijn favoriete club) is op woensdag en donderdag een Nasty Show, met extra harde en expliciete grappen. Andere clubs: Dangerfield’s, Gotham Comedy Club en Caroline’s. Het is aan te raden van te voren te reserveren.

6. Clubben 

Maar natuurlijk: dansen tot je er bij neer valt! Ik vind het lastig aan te geven waar je per se naar toe móet, maar in het Meatpacking District zitten alle clubs lekker dichtbij elkaar. Ideaal als je wilt hoppen. Voor een handig overzicht van clubs in deze hippe buurt klik je hier. De Lower East Side is ook een must-go. Gelukkig hebben mijn vrienden van Live Hotspot NYC ook voor deze buurt een fantastische lijst samengesteld.

7. Bijzondere cocktails drinken in een Speakeasy

Denk 20′s, jazz, prohibition, the Great Gatsby en absinth en je hebt het sfeertje van een Speakeasy te pakken. Écht bijzondere cocktails drink je hier. Apotheke is een absolute go. Andere populaire spots? Death + Company, Bathtub Gin en Hotel Delmano in Williamsburg.

8. All that jazz

We blijven een beetje in het Speakeasy sfeertje, want jazz en New York horen natuurlijk ook al decennia lang bij elkaar. Dé spots? Blue Note, Fat Cat, the Village Vanguard, Jazz Standard, The 55 Bar, Zinc Bar en Smoke.

9. Lichtjes kijken vanaf het water

Zeilen in de schemering en New York zien veranderen in een lichtjeszee doe je van donderdag tot en met zondag met Manhattan by Sail. Je stapt om 21.30 op en gaat anderhalf uur zeilen. Op en top romantiek!

 

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Negen ideeën voor ná het eten”

  1. Annika says:

    Wat een mooie blog! Kun je me ook vertellen met wat voor vervoer je het beste in de avond teruggaat naar je hotel. Rijdt de metro tot laat etc.? Ik ben benieuwd. Ik bezoek New York in maart. Wij hebben een hotel upperwest. Fijne tips hierboven! :-) :-) Daar gaan we zeker wat mee doen!

  2. Linda houtappels says:

    Hallo.

    Hoe komen wij het goedkoopst van vliegveld Newark naar upper west Side?

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>