Back in NYC – snapshots!

Back in NYC – snapshots!

In april was ik zes dagen terug in NYC! Ik deel graag de eerste snapshots met je en hoop binnenkort genoeg tijd vrij te kunnen maken om nog een paar leuke en handige posts te schrijven.

Gansevoort Market New York City

Nieuw in het Meatpacking District: de Gansevoort Market. Een indoor markt met allemaal fijne eettentjes, zoals Yiaourti (ambachtelijke Griekse yoghurt), Crêpe Sucre en Dojo Sushi Express. Stukken rustiger dan de wel heel toeristische Chelsea Market en een prima plek om een picknick voor op de highline te scoren.

52 Gansevoort St

Whitney Museum New York City

Vandaag open: het nieuwe Whitney Museum aan het begin van de Highline. Het gebouw is een prachtig ontwerp van architect Renzo Piano. Op 2 mei is de toegang gratis!

Highline - Whitney Museum New York City

Bloesem op de Highline.

Bushwick Brooklyn - the yellow dogs

Ik nam Michiel mee naar Bushwick, de wijk in Brooklyn waar ik eerder deze post over schreef. Dit kunstwerk is gemaakt ter nagedachtenis van de vermoorde bandleden van The Yellow Dogs.

Bushwick Brooklyn

Bushwick is super fotogeniek!

Bushwick Brooklyn

IMG_0095

Roberta's Bushwick Brooklyn New York

Mjammie: pizza bij de immens populaire spot Roberta’s in Bushwick. In het weekend schijn je in de rij te moeten staan om een tafeltje te kunnen bemachtigen, maar daar hadden wij doordeweeks geen last van.

261 Moore St, Brooklyn

Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum New York City

Jawel: we bezochten een gloednieuw museum! In de periode dat we in New York woonden, werd het Cooper Hewitt museum gerenoveerd. Ik kende het museum gewoon helemaal niet!
Sinds een paar maanden kun je het museum in de Upper East Side weer bezoeken. Het staat helemaal in het teken van de relatie tussen design en de gebruiker. De tentoonstellingen zijn behoorlijk interactief: je mag veel dingen aanraken en uitproberen. Iedere bezoeker krijgt een pen waarmee je een eigen collectie kunt samenstellen en bewaren. Heel leuk!
Tijdens ons bezoek werd er nog druk aan de tuin gewerkt, maar vanaf deze zomer zal de tuin gratis open gesteld worden voor het publiek, elke dag vanaf 08.00 uur. Voor het museum betaal je als volwassene $18.

Two Hands Coffee New York City

Mijn favoriete flat white van de week – gedronken bij Two Hands in Little Italy. Bij Two Hands eet je ook de beste ‘Avo Toast’ van heel New York. Prima tentje voor koffie, ontbijt en lunch. Het is geen standaard ‘in een enorme rij staan’-koffiebar – je wordt er keurig bediend.

164 Mott St

Blossom Central Park New York City

Ik geef toe: deze foto had mooier kunnen zijn. Het was 25 graden, de bloesem bloeide en na wéér een lange en koude winter leek Central Park wel te ontploffen van vreugde. Iedereen verzamelde zich bij de bloesembomen :-) .

The Reservoir Central Park New York City

The Reservoir in Central Park.

Stone Street New York City

Eindelijk nam ik eens een kijkje in het historische Stone Street, midden in het Financial District. Prima plek om op een mooie voorjaarsdag een biertje te drinken!

Columbus circle New York City

Altijd fijn: even rondlopen bij Columbus Circle.

FacebookTwitterGoogle+Email

9 Responses to “Back in NYC – snapshots!”

 1. rosa damen says:

  Is de buurt niet wat te shabby voor touristen bij de Gansevoort market of heb ik een verkeerde indruk, wij zijn beiden al in de vijftig.
  Ik vind de graffiti zeer mooi en de ik hou van lokale producten. Welk vervoer gebruik je daar in die omgeving?

 2. Marjolein says:

  Hoi Joyce,

  alseerste wat een leuke site en leuke blogs :) nog wat tips kunnen bemachtigen zodat we genoeg te doen hebben voor onze trip naar new york in Juli. (voor de 3e keer!! we love this city!)
  Via jou site kwam ik op de volgende site terecht waar ik een vraag over heb en hopelijk kan jij mij helpen deze te beantwoorden, op deze site staat namelijk gratis attracties op bepaalde dagen in new york bijv bronxzoo kun je op woensdag gratis bezoeken of betalen wat je ervoor wilt… hoe betrouwbaar is deze site?

  http://www.nyctrip.com/pages/Index.aspx?PageID=1230

  Alvast super bedankt en ga zo door!
  groetjes Marjolein

  • Joyce says:

   Hoi Marjolein,

   Volgens mij klopt het en mag je op woensdag zelf bepalen hoeveel je betaalt voor de Bronx Zoo. Zie: http://bronxzoo.com/tickets (kleine lettertjes helemaal onderaan).

   Volgens mij is deze website behoorlijk betrouwbaar, maar als je iets leuks tegenkomt, zou ik altijd even op de site van de attractie zelf kijken of te checken of het klopt.

   Veel plezier vast!

 3. Marloes Jonkman says:

  Ha Joyce, ook wij zijn new york verslaafd. In dec/jan verbleven we wederom een week tijdens onze huwelijksreis. Ga volgende keer ook eens naar Arthur Avenue. The real little italy!! Even een stukje met de trein maar een gouden ervaring. Lekker lunchen en bij de bakker een lekker taartje eten. De overdekte markt is ook leuk! Spreekt allemaal voor zich. Is maar 1 straat.

  Nye op grand army plaza bij prospect park, brooklyn is ook heel erg leuk! Alleen maar locals en mooi vuurwerk in het schitterende prospect park!

  Gr, Marloes

 4. Marloes Jonkman says:

  Op jouw advies bezochten we west 4th street en de brooklyn night bazaar. Ook de brooklyn winterflea hebben we bezocht en Nolita. Bedankt voor je leuke tips!!!

 5. Doortje says:

  Deze reactie slaat niet perse op dit artikel maar ik wilde je even bedanken, we hebben echt heel veel aan je blog gehad!! Ik was twee weken geleden met mijn moeder voor het eerst in New York en het was geweldig! We hebben ontzettend veel aan je tips en adviezen gehad. Vooral het Spaanse restaurantje in Greenwichvillage met de kleine broodjes was geweldig. Bedankt!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>