Binnenkort naar New York City? Met deze acht tips ben jij goed voorbereid

Binnenkort naar New York City? Met deze acht tips ben jij goed voorbereid

Reis je binnenkort naar New York City? Lucky you! JSNY geeft je acht tips om optimaal voorbereid aan je citytrip te beginnen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je optimaal genieten van je verblijf in de leukste stad op aarde.

1.    Geldigheid paspoort

Voor iedere reis naar de Verenigde Staten geldt dat je paspoort op z’n minst nog geldig is tijdens je geplande verblijf. Het is dus belangrijk ruim vooraf de geldigheid van je paspoort te checken, zodat je nog voldoende tijd hebt om een nieuwe aan te vragen als dat nodig blijkt dat zijn. Alle reizigers moeten een eigen paspoort hebben, ook baby’s en kinderen.

SchipholFoto: Enrique Martinez

2.    ESTA aanvragen

Heb je een toeristisch bezoek van maximaal 90 dagen of een zakenreis gepland en ben je inwoner van Nederland of België? Dan ben je verplicht om een Electronic System for Travel Authorization  (ESTA reistoestemming) aan te vragen. Een ESTA reistoestemming is ook nodig wanneer je de VS alleen aandoet op doorreis (ook als je de luchthaven niet verlaat).

Het is slim om deze verplichte aanvraag minstens vier weken voor vertrek te regelen. ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie, nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld. Toch kan het gebeuren dat je aanvraag meer dan drie dagen in behandeling is. ESTA moet je uiterlijk 72 uur voor vertrek aanvragen en is of twee jaar geldig, of tot de geldigheidsdatum, zoals vermeld op je paspoort.

Het aanvragen van een ESTA kost $14 en kun je alleen betalen met een creditcard. Heb je geen creditcard of wil je zeker weten dat je de aanvraag helemaal goed hebt ingevuld? Regel je ESTA dan via Evisa Application Services. Bij EVISA betaal je voor de bemiddelings-en administratiekosten, inclusief consulaire kosten per ESTA aanvraag in totaal €25,-. Daarvoor krijg je de volgende services:

- Betalen met iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro

- Nederlandse klantenservice en persoonlijke hulp als dat nodig is

- Handmatige controle van elke aanvraag

- Mocht je aanvraag afgewezen worden, dan betaal je niets

3.    Speciale evenementen en activiteiten

In New York City bárst het van de evenementen en activiteiten. Of het nou gaat om een fantastisch concert in Madison Square Garden, gratis Shakespeare voorstellingen in Central Park, rooftop films of een wedstrijd van de Yankees, houd voor je vertrek de websites NYC GO en Time Out New York in de gaten en jij weet précies wat je niet mag missen en je scoort alvast online tickets.

Hudson River Park openluchtfilm

4.    City passes

Ben je van plan veel toeristische attracties in New York City te bezoeken? Verdiep je dan in de twee verschillende city passes: CityPASS en de New York Pass. Met zo’n pas krijg je aanzienlijke kortingen. Een handig artikel over de voordelen en verschillen van beide passen vind je hier.

 5.    Diner reserveringen

Als je ergens fantastisch kunt brunchen, lunchen en dineren is het natuurlijk in New York City. Heb je je oog laten vallen op gave hotspots? Dan adviseer ik je via Open Table alvast reserveringen te maken, want populaire restaurants zijn snel volgeboekt. Met een reservering kom je niet voor teleurstellingen te staan. Via Open Table kun je je reservering altijd kosteloos annuleren, dus je zit nergens aan vast.

Perry St New York City

6.    Wereldstekker

In de VS worden de stopcontacten van type A / B gebruikt. Je hebt dus een reisstekker of wereldstekker nodig.

7.    Het weer

Het lijkt een open deur, maar check voor vertrek de weersvoorspellingen. Zeker in de winter kan het in NYC extreem koud zijn. ‘Verplicht’ shoppen is natuurlijk altijd leuk, maar zeker als het om schoenen gaat, is het wel handig om voorbereid te zijn.

8.    De douane

Van plan om flink te shoppen? Let op: uit een niet-EU land mag je voor maximaal € 430 aan goederen belastingvrij meenemen. Namaakgoederen mag je niet invoeren. Handig: download de app Douane Reizen, daarmee check je ter plekke wat je mag meenemen in je bagage.

Heb jij nog tips om je reis naar NYC optimaal voor te bereiden? Deel ze hieronder! 

FacebookTwitterGoogle+Email

4 Responses to “Binnenkort naar New York City? Met deze acht tips ben jij goed voorbereid”

 1. Lara says:

  Hi Joyce,

  Ik heb een oudere blog van je gelezen over het zoeken van een baan in New York, maar omdat deze blog de meest recente is reageer ik via deze blog. Ik ben een 22 jarige International Business and Languages studente en momenteel doe ik mijn afstudeerstage bij het bedrijf Harver. Zij willen binnenkort uitbreiden naar New York. Voor mijn scriptie ben ik dus op zoek naar Nederlanders die in New York wonen. Ik zou graag willen weten hoe mensen die naar New York zijn verhuisd het hele proces van werk zoeken tot een baan vinden ervaren. Ik zou het super leuk vinden om met je een interview te doen hierover. Je zou mij ook echt heel erg helpen met mijn scriptie.

  Ik hoor graag van je.

  Groetjes

  Lara

 2. Madrid says:

  Handige tips! Zullen zeker van pas komen bij de voorbereiding van mijn trip richting Amerika!

 3. FirstJuliet says:

  I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because
  you’ve got hi quality content. If you want to
  know how to make extra $$$, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>