15 redenen waarom ik blij word van New York

15 redenen waarom ik blij word van New York

Wat maakt mij een blij meisje in deze grote stad? 15 redenen:

1. De stad is zó groot, ik kan nog steeds iedere dag nieuwe dingen doen en ontdekken. Het verveelt nóóit.

2. Tegelijk is de stad ook weer zo klein, dat de postbode een praatje begint omdat hij door heeft dat je net verhuisd bent (true story).

3. De diversiteit. Zo werk ik bij Kava en Berlitz met mensen met heel verschillende achtergronden. Waarom ze naar New York zijn gekomen? Vanwege de kansen, hun liefde voor hun partner of New York of gewoon, omdat het kan.

4. De energie. Cliché, maar dat zit ‘m in zoveel dingen: het drukke verkeer, mensen die zich naar hun werk haasten, de manier waarop je geholpen wordt bij een Starbucks filiaal, de continue stroom taxi’s…

5. De parken en pleinen. New York is verrassend groen en dat zit ‘m niet alleen in Central Park. Er zijn een hoop kleine parkjes, verborgen (maar toch openbare) tuintjes en pleinen waar het heerlijk rustig is.

6. Rooftops. Need I say more?

7. De eindeloos lange avenues. Wat kan ik toch gelukkig zijn als ik de metro uit stap en een kilometerslange avenue helemaal kan overzien. Pure schoonheid, wat mij betreft.

8. De waanzinnige hoeveelheid gratis evenementen en activiteiten. Helaas hebben we ook hier geen geldboompje in ons raamkozijn staan, dus alles wat gratis is, is mooi meegenomen.

9. Eten! Iedere cuisine en ieder budget is in de stad te vinden. Heerlijk!

10. Het klimaat in het voor- en najaar. Tijdens deze seizoenen kun je uitgaan van meer mooie dagen in Nederland. Mei en juni waren heerlijk dit jaar. Of ik blij ben met de ijskoude winter en de bloedhete zomer? Mwah..

11. NYC bestaat eigenlijk uit allemaal dorpen. Buurten verschillen onderling heel erg van elkaar, en ook de vijf boroughs zijn allemaal héél anders.

12. New Yorkse honden! Ik heb geen hond, ik wil geen hond, maar ik kan zo genieten van de hele dog culture hier. Het is dat ik al een date heb, anders zou ik zeker af en toe een hond van iemand lenen ;-) .

13. Fashion en stijl worden gewaardeerd en gecultiveerd. Mooie kleren mogen gezien worden. Vind ik leuk.

14. De service cultuur. Onze was laten we doen door laundry service Joseph (noodgedwongen hoor, we hebben hier geen wasmachine), eten bestellen kan ik steeds meer waarderen en af en toe mogen mijn nagels ook op een verwenbeurt rekenen. Love it!

15. Het stikt van de kunst, cultuur en entertainment. Echt, als ik alle agenda’s nauwgezet in de gaten zou houden, kost me dat heel wat uurtjes per week. Dat doe ik dus niet, maar het is gewoon zo fijn dat topgezelschappen, musea van wereldklasse en de beste musicals om de hoek te vinden zijn.

Zo, dat was een behoorlijke lofzang. Natuurlijk zijn er soms ook frustraties. Lees dit eerdere artikel maar.

FacebookTwitterGoogle+Email

4 Responses to “15 redenen waarom ik blij word van New York”

  1. Marieke says:

    Bij elk punt heb ik zo’n ‘jaaaaaa!’-gevoel. Men, ik wil terug!

  2. Marlou says:

    Oh, punt 11 kan ik zo goed begrijpen! Nu is Brussel natuurlijk echt een gat bij New York, maar voor mij als meisje uit het boerendorp dat hiervoor Groningen als grootste woonplaats had – en met haar 1,4 miljoen inwoners is Brussel toch wel weer bijna 10x Groningen – is het GROOT. En hoe moeilijk ik dat eerst ook vond… zoveel te leuker vind ik het nu, met de 19 wijken die eigenlijk elk een eigen mini stadje zijn met hun eigen fijne dingen :)

  3. Aukje says:

    Ohhh ik geniet zooo van je NY-blogs. Ik heb er vorig jaar 4 maanden gewoond en sindsdien heb ik heimwee. New York geeft zo’n fantastisch gevoel, ik heb me nog nooit ergens zo thuis gevoeld. Geniet van je tijd daar :-)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>