Favo spots: hier doe ik mijn boodschappen

Favo spots: hier doe ik mijn boodschappen

Iedereen die wel eens een tijdje in het buitenland heeft gewoond, zal deze toektocht ongetwijfeld herkennen: waar doe je je wekelijkse boodschappen? Bij welke zaken kun je jouw favoriete spullen vinden en het liefst ook een beetje voor een normale prijs?

Dat laatste valt in New York niet mee, al kom je een heel eind als je een beetje rondshopt. Ik deel graag mijn favoriete spots met je – ook handig voor als je tijdens je citytrip een keer wilt koken of gewoon zin hebt om leuke supermarkten te zien!

Trader Joe’s

Trader Joe's NYC

Trader Joe’s roept heftige reacties op: je háát deze supermarkt, of je houdt ervan. Ik ben sinds mijn studentenuitwisseling in Californië een enorme fan. Ik snapte daar niets van de meeste supermarkten: te groot, te veel ongezonde rotzooi en veel te duur.

Totdat mijn huisgenootjes me meenamen naar Trader Joe’s onder het mom van “You’ll love it”. En inderdaad: het grote aanbod ‘Europees eten’, prima versafdeling, de redelijke prijzen en aardige jongens en meisjes achter de kassa maakten dat ik het altijd een feestje vond om naar de Trader gegaan.

En waarom haten sommige mensen deze supermarkt dan? Nou, Trader Joe’s is zo populair, dat je standaard best lang in de rij moet staan voordat je af kunt rekenen. Er is speciaal personeel dat het rij-gebeuren in goede banen leidt. Die rij begint soms al bij de ingang en dan is het er ietsje minder fijn boodschappen doen. Tja, ik heb het er voor over. Ook fijn: je kan gratis koffie pakken en er zijn altijd samples.

Trader Joe’s zit op vijf plekken in NYC. De vestiging bij Union Square heeft een aparte wijnwinkel, waar je redelijke geprijsde drank kan kopen. Een zeldzaamheid in NYC!

Kijk hier voor alle adressen.

Murray’s Cheese

Murray's Cheese New York City

Dit is zó’n mooie zaak! Murray’s heeft een geweldig aanbod kaas, vleeswaren, delicatessen en andere heerlijkheden. Ik kom er voor de Nederlandse kazen, het brood en sinds kort ook voor kant-en-klare soepjes en salades. Heel soms halen we er een grilled cheese – een niet te versmaden tosti.

Murray’s organiseert proeverijen en heeft een restaurant, allebei staan nog hoog op mijn lijstje om te bezoeken.

254 Bleecker Street
Metro: Christopher-Sheridan [1] en W 4th Street [A, B, C, D, E, F, M]

Buonitalia, Chelsea Market

Buon Italia NYC

Had ik deze zaak maar eerder ontdekt! Buonitalia is een Italiaans supermarkt, in een soort discountvorm. Veel spullen staan nog in de dozen en de prijzen vallen heel erg mee. Ik sla er grote voorraden noten in. Maar ook voor heerlijke mozzarella, grado padano en parmaham moet je hier écht zijn. In de diepvries liggen ware schatten. We kochten er laatst een eendenborst die echt waanzinnig lekker was. Check ook het sandwich en antipasti standje in de gang van de Chelsea Market. Ideaal voor een heerlijke lunch.

75 9th Avenue, in de Chelsea Market
Metro: W 14th Street [A, C, E]

Jones Street Wine

Jones Street Wine NYC

Oke, dit is meteen een introductie in het wijn kopen in NYC. Het valt namelijk nog niet mee om een liquor store te vinden waar het personeel deskundig is en de prijzen enigszins normaal. Ik heb geen idee waarom, maar veel zaken worden uitgebaat door heren die er niet bepaald uit zien als wijnkenners, maar dat concludeer ik op basis van een stuk of drie mislukte bezoeken aan random liquor stores.

Gelukkig heb ik de perfecte winkel gevonden en zit-ie ook nog eens bij ons in de straat: Jones Street Wine.

De eigenaar Joel, heeft er bewust voor gekozen een klein assortiment aan te bieden. Dat maakt het lekker overzichtelijk en makkelijk kiezen. Het komt soms voor dat Michiel en ik iets aan het koken zijn en beseffen dat we er eigenlijk wel wijn bij zouden willen drinken. Dan is het een kwestie van naar beneden rennen om snel een passende wijn te scoren.

Iedere woensdagavond is er een Candlelight Tasting vanaf 21.00 uur. Deelname is gratis, er wordt wel verwacht dat je een flesje wijn koopt.

23 Jones Street
Metro: Christopher-Sheridan [1] en W 4th Street [A, B, C, D, E, F, M]

Chinatown

Chinatown New York

De aller-allergoedkoopste boodschappen doe je in Chinatown. Erg organic is het allemaal niet, maar een belevenis des te meer. Veel stands zijn te vinden op Mott Street, tussen Grand en Hester St.

De New York Mart vind je hier ook: een grote supermarkt waar de meest gekke dingen (padden, palingen enzovoorts) worden verkocht. Ik heb een keer een gegrild en gemarineerd pekingeendje gekocht (lekker) en ook een keer sushi bij een standje in de supermarkt (ook prima, maar niet de beste sushi ooit).

Metro: Mott Street bereik je via metrostation Grand Street [B, D].

Straatverkopers

Geloof me, op straat scoor je prima groente en fruit voor de redelijkste prijzen. Ik ga meestal naar hetzelfde standje, waar ‘mijn’ verkoper altijd assisteert bij het uitzoeken van avocado’s. Handig toch?

Enneh, Sarah Jessica Parker doet er ook haar boodschappen.

Je vindt de stands verspreid over de hele stad.

Whole Foods

whole foods nyc

Toeristische attractie en food walhalla in één, dat is de Whole Foods. Duur en een beetje te veel op organic en healthy gefocust als je het mij vraagt, maar het aanbod is wel erg aantrekkelijk. Ideaal voor een snelle salade, een gezond sapje of ingrediënten die je lastig in andere supermarkten kunt vinden.

Als foodie moet je er echt naartoe als je in NYC bent, maar zelf sla ik ‘m vanwege de kosten toch steeds vaker over.

Kijk hier voor alle vestigingen in NYC.

Misschien ook nog wel leuk om te vermelden waar ik níet naar toe ga voor boodschappen. De meeste deli’s, de kleine supermarktjes die je overal vindt, sla ik over. Die zijn wat mij betreft echt veel te duur. Ook háát ik de supermarktketen Gristedes. Het is mijn dichtstbijzijnde supermarkt, maar als het éven kan, zet ik er geen stap over de drempel. De prijzen zijn absurd en het personeel is een beetje gekkig. Ik heb altijd het idee dat het een speciaal project is om hulpbehoevende New Yorkers aan het werk te zetten.. of zoiets.

FacebookTwitterGoogle+Email

5 Responses to “Favo spots: hier doe ik mijn boodschappen”

 1. Hallo Joyce, leuk artikel, goed om weten voor wanneer we terug gaan. In september zijn we eens gaan rondneuzen bij Dean & Deluca in SoHo, toffe winkel maar qua prijs was dit misschien niet onze beste keuze ?
  Grtjs,
  Peggy

 2. Ik krijg dus telkens acuut zin om naar NYC te gaan wanneer ik jouw blogjes lees <3 Als toerist heb ik de meeste van dit soort winkels niet gespot, dus goeie tips voor de volgende keer! :)

 3. Lara M says:

  Wat een leuk artikel! Verheug me zo erg op NYC!!
  En het lijkt mij inderdaad heel prettig om een lijstje te kunnen overzien met supermarkten waar jij absoluut niet naar toe gaat , dan kan ik er ook met een grote boog omheen lopen haha!

 4. Irene says:

  Ik vond het wel apart dat er bij Trader Joe’s iemand met je meeloopt naar de kassa. ‘O, ben je vegetariër? Hoe lang al?’ Maar wel leuk :-)

 5. Joy Moison-Otto says:

  Hoi Joyce,

  Wat een super site met leuke blogs! In februari ga ik met mijn man voor twee jaar New York. Ik zal je site nog goed doornemen voor de leuke tips, restaurants, winkels enzovoorts…

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>