Brooklyn Flea en Smorgasburg nu onder één dak en binnenkort weer naar buiten

Brooklyn Flea en Smorgasburg nu onder één dak en binnenkort weer naar buiten

Vorig jaar schreef ik al eens een blogje over de Brooklyn Flea en in mijn weekendblogs is ook regelmatig Smorgasburg – een culinaire markt georganiseerd door de mensen achter de Brooklyn Flea – voorbij gekomen.

Nog heel maart vinden de Flea en Smorgasburg gecombineerd in één indoor locatie plaats en begin april openen ook weer de buitenlocaties. Als je een van oude of handgemaakte spullen en lekker eten houdt, zijn deze markten een must-go in het weekend!

Broolyn Flea Williamsburg NYC

Laatst bezocht ik samen met Michiel de indoor Flea in Williamsburg. De markt vindt plaats in een grote loods vlakbij de metrostop Bedford Avenue. De ene helft is gereserveerd voor kraampjes met vintage spullen en handgemaakte producten (zoals sieraden, geurkaarsen, wenskaarten en kunst) en de andere helft staat vol met kraampjes met lekker eten.

We slenterden eerst een tijdje over de rommelmarkt. De Flea is eigenlijk helemaal niet te vergelijken met een rommelmarkt zoals je die bijvoorbeeld op Koningsdag ziet. Er zijn écht bijzondere items te vinden en veel kraamhouders hebben een bepaalde specialisatie. De prijzen zijn er ook naar, want echte koopjes scoor je hier niet.

Brooklyn Flea Williamsburg NYC

IMG_4316

IMG_4315

Daarna was het tijd om te eten. Van Aziatisch tot typisch Amerikaans en van heel culinair tot extreem simpel: écht, ga naar Smorgasburg met een lege maag en je waant je in een luilekkerland. Na twee rondjes lang de kramen gemaakt te hebben om de beste keuze te maken, waren we er uit: we begonnen met een Griekse ‘bruffin’ (een kruising tussen een croissant, muffin en broodje), bleven in Griekse stijl met een gedeelde pita gyros en sloten af met een soort caramel brownie. Heerlijk! (en calorieën tellen doen we morgen wel weer ;-) )

Vega’s en vegans kunnen bij Smorgasburg overigens ook prima terecht: ik heb dit keer minimaal vijf kramen gezien die allerlei diervriendelijk lekkers aanboden.

Bruffin NYC

IMG_4321

Smorgasburg NYC

De gecombineerde Flea vindt nog in alle weekenden van maart plaats aan 80 North 5th St. in Williamsburg. Om er vanuit Manhattan te komen neem je de L-metro richting Brooklyn en stap je uit bij Bedford Avenue. Vanaf daar is het 5 minuten lopen. Vanaf april gaan de buitenlocaties van de Flea en Smorgasburg weer open.

Check deze pagina voor actuele info over de exacte startdata en de adressen.

Credits foto met uiltjes: Betty Tsang
FacebookTwitterGoogle+Email

5 Responses to “Brooklyn Flea en Smorgasburg nu onder één dak en binnenkort weer naar buiten”

  1. Paul says:

    Ik krijg allemaal leuke nieuwe ideeën, en dus heel veel zin om weer terug te gaan naar New York!

  2. Dat vind ik 1 van de leukste dingen in NYC, de food & vintage markten! Je waant je ineens in zo’n ander New York, het uitzicht is geweldig en de sfeer altijd heel relaxed, iedereen struint op z’n gemakje. Fijne sfeer!

  3. Marco says:

    Ik vertrek over twee weken naar NY. Ik ben benieuwd over deze leuke plekken er dan nog zijn. Ik hoop van wel.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>