Must-see: Brooklyn Flea Market

Must-see: Brooklyn Flea Market

Hoog op mijn gratis-dingen-doen lijstje stond een bezoek aan de Brooklyn Flea Market. In de winter wordt deze vlooienmarkt op zaterdag en zondag in het Skylight One Hanson gebouw georganiseerd.  Perfect voor een gure dag.

Je moet een beetje van oude spullen, mensenmassa’s en hippe Brooklyners houden, maar o wat is dit een geweldig evenement! Vergeet Koninginnedag met stapels meuk, bederfelijk eten en ongeïnteresseerde verkopers en denk: mooie spullen, heerlijk eten en goede sfeer. De verkopers zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben vaak ook een boetiek of online winkel.

Wat vind je er?
- verkopers met mooie vintage spullen (meubels, kleding, brilmonturen, accessoires en curiosa) tegen redelijke prijzen
- vakmensen met origineel eigen werk, zoals keramiek, fotografie of meubels
- cateraars met (h)eerlijk eten; kreeft, mac&cheese of hotdogs met een Aziatische twist
- weinig toeristen en veel locals

De locatie, het Skylight One Hanson gebouw, is absoluut een kijkje waard. Dit indrukwekkende gebouw is de voormalige Williamsburgh Savings Bank en Brooklyns enige wolkenkrabber. Kenmerkend is de zandkleurige Art Deco toren uit 1927 met enorme klok. In de kelder kom je dikke stalen kluisdeuren tegen en in de centrale hal een fresco-achtige kaart van Brooklyn met plaatsnamen als New Utrecht, Amersfoort, Boswyck en Breukelen.

Vanaf april tot Thanksgiving is de markt ‘outdoors’ en vindt op zaterdag plaats in de wijk Fort Greene (Bishop Loughlin Memorial High School yard) en op zondag in Williamsburg, aan het Williamsburg waterfront tussen North 6th en North 7th street. Trek voor een bezoek zeker twee uur uit.

Brooklyn Indoor Flea
Iedere zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur 1 Hanson Place in Fort Greene, Brooklyn
Metro: B/D/N/Q/R/2/3/4/5 naar Atlantic Ave.–Barclays Center
C naar Lafayette Ave.
G naar Fulton St.

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “Must-see: Brooklyn Flea Market”

  1. Yara Miora says:

    Ik ga dit meteen opschrijven op mijn to-see list! :) <3

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tien beste gratis activiteiten in New York | JSNY - [...] 3. Snuffelen in oude schatten tussen de hipsters van Brooklyn op de Brooklyn Flea Market Zie mijn eerdere artikel. [...]

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>