Brooklyn Nets: basketbal én entertainment

Brooklyn Nets: basketbal én entertainment

Mijn goede voornemens op het gebied van sportwedstrijden bijwonen, breng ik aardig in de praktijk dit najaar. Na een geweldig avondje ijshockey, ben ik laatst naar een basketbal wedstrijd van de Brooklyn Nets gaan kijken. Hoe dat was? Lees verder!

Brooklyn Nets NYC

De Brooklyn Nets spelen net als de New York Knicks in de NBA, de competitie van de National Basketball Association. Basketbal op het allerhoogste niveau dus. In de reguliere competitie, die start in de eerste week van november, speelt elk team 82 wedstrijden. Ben je in het winterseizoen in New York? Dikke kans dat je de Nets of de Knicks in actie kunt zien!

De thuishaven van de Nets is het Barclays Center in Brooklyn. Een fonkelnieuw stadion, waar niet alleen gebasketbald wordt, maar ook concerten plaatsvinden. Je hoeft geen seizoenskaart of iets dergelijks te hebben om een wedstrijd te zien. Kaartjes koop je online via Ticketmaster of Stubhub. De kosten lopen enorm uiteen en hangen uiteraard af van je plaats en de populariteit van de wedstrijd. Reken op $25 tot $125 per ticket.

Brooklyn Nets field Barclays stadion

Heb je een kaartje weten te bemachtigen? Ga dan – net als bij ijshockey – vroeg naar het stadion om het entertainment, het voorstellen van de spelers en het volkslied mee te pikken (in ons geval vertolkt door een 8-jarig jochie op een elektrische gitaar, want het was kids day). Ik vind dit persoonlijk een van de leukste dingen van sportwedstrijden hier, omdat het zo enorm Amerikaans is.

De basketbal-regels ken je misschien al (of anders lees je ze hier) en dan weet vast dat er enorm veel gescoord wordt tijdens een wedstrijd. Leuk, want dat houdt het tempo erin en tegelijk ook handig, want je kan gerust even naar de wc gaan of een pretzel halen, zonder hét punt te missen.

Persoonlijk vind ik ijshockey ietsje leuker dan basketbal omdat de fans fanatieker zijn en het spel spannender is, júist doordat er minder gescoord wordt. Desalniettemin was het middagje Brooklyn Nets absoluut de moeite waard. De sfeer in het stadion, de fans, het entertainment en niet te vergeten de wedstrijd (de Nets verloren helaas – op dit moment zijn ze niet in topvorm) maakten het een mooi New Yorks event!

FacebookTwitterGoogle+Email

10 Responses to “Brooklyn Nets: basketbal én entertainment”

 1. Manon says:

  Hi Joyce,
  Dank voor al je tips! Zojuist kaartjes voor de Nets vs. Orlando Magic gekocht mede door jouw blog. Het is fijn een bijna dagelijkse inspiratie te krijgen voor mijn volgende trip.
  Thx! Manon

  • Joyce says:

   Oeh, leuk Manon! Heel veel plezier vast en laat me weten hoe het was!

   • Manon says:

    Mag ik je nog een praktische vraag stellen? Als er op het toegangskaartje aanvang 8.30 staat, is dat dan de aanvangstijd van de wedstrijd of is dat de aanvang van het event (incl anthem, voorstellen, etc)

    • Joyce says:

     Ha Manon, tuurlijk! Als ik het goed heb, vindt het meeste entertainment plaats vóór de officiële aanvangstijd. Handigst om er tussen 8.00 en 8.15 te zijn, dan mis je niks!

 2. Marieke says:

  Ik ben tijdens mijn NY-trip naar de Yankees geweest, ook zo gaaf. Ik hou van dat entertainment eromheen. Basketbal zou ik ook nog graag eens meemaken!

 3. Jennifer says:

  Ik ben over een paar weken in NYC, mijn vriend wil graag naar de Nets (kaartjes zijn $6), maar je betaalt hier nog servicekosten over, kun je die ontwijken aan de deur? Kun je überhaupt kaartjes kopen aan de deur? We gaan maar een weekje, en we willen al zoveel, dat we eigenlijk op de dag zelf willen bekijken of we er zin in hebben om ‘s avonds naar de wedstrijd te gaan.

 4. Jack says:

  He Joyce ,, wij gaan eind maart naar New York. Kan je de kaartjes ook aan de deur kopen ? Wij willen graag naar New York Knicks tegen Cleveland Caveliers maar kan je dan ook de dag van te voren naar madison square garden om tickets te halen? Of is het verstandiger om ze te bestellen alvast? Laat me weten.

  groetjes Jack

  • Joyce says:

   Hoi Jack,
   Ik heb tot nu toe altijd gezien dat mensen bij de ticket booths kaartjes kochten, dus ik denk dat dat geen probleem is. Ik zou van te voren even checken op de site van ticketmaster of er uberhaupt nog kaarten zijn. Klik hier voor de openingstijden. Veel plezier vast!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>