Brooklyn Night Bazaar

Brooklyn Night Bazaar

Ik weet niet wat het precies met New Yorkse marktjes is, maar ik vind ze vrijwel altijd léuk! Dat komt door de mix denk ik: vintage en nieuwe – maar bijzondere – spullen, lekker eten en drinken en een leuke crowd. Neem die ingrediënten en voeg er ook nog een hoop muziek en ouderwetse spelletjes aan toe en voilà: je hebt de Brooklyn Night Bazaar.

Een week terug bezocht ik dit event samen met Michiel voor het eerst en ik laat je natuurlijk graag weten hoe het was!

Op z’n Brooklyns

De Brooklyn Night Bazaar is, zoals je al uit de naam kunt opmaken, een avondmarkt die op vrijdag-, en zaterdagavonden georganiseerd wordt. Locatie: een soort loods op de grens van Williamsburg en Greenpoint, middenin hip Brooklyn dus.

De loods is verdeeld in een aantal secties: er is natuurlijk een markt, er zijn barretjes, eetstalletjes, een podium, een biertuin, glow-in-the-dark-midget-golf, ping pong en een arcade-spellen gedeelte. Het publiek? Tussen de 20 en 35 en een ‘Brooklyn-ish’: hipsterachtig, maar niet té.

Brooklyn Night Bazaar

Brooklyn Night Bazaar

IMG_4287

De sfeer is relaxed: je kunt op je gemakje langs de standjes van creatievelingen slenteren, bijzondere gerechtjes proberen, spelletjes doen en wat later op de avond naar verschillende bandjes luisteren.

Brooklyn Night Bazaar

IMG_4278

Ik vond het echt een leuk avondje: er was genoeg te zien en te doen, ik heb lekker gegeten (een grilled cheese met Habanero Chicken en een brownie toe), biertjes gedronken en naar de bands staan luisteren. Volgende keer wil ik midgetgolfen!

Praktisch

• Entree is gratis.

• Openingstijden: vrijdag 19.00 – 01.00 uur, zaterdag 18.00 tot 24.00 uur. De programmering is bekend tot en met 19 april 2014.

• Het is handig voldoende cash op zak te hebben. Sommige stands accepteren creditcards, maar niet allemaal.

• Neem een identiteitsbewijs mee als je alcohol wilt kunnen drinken. Je krijgt dan bij binnenkomst een polsbandje.

• Vroeg arriveren betekent dat je minder lang in de rij hoeft te staan om binnen te komen.

• Check de website van de Brooklyn Night Bazaar voor de muziekprogrammering.

• Locatie: 165 Banker Street, Brooklyn 11222. Vanuit Manhattan neem je het best de L-lijn naar Bedford Avenue in Williamsburg. Vanuit daar het nog een kwartiertje lopen. Qua veiligheid kun je daar prima nog laat over straat.

Dit vind je misschien ook leuk:

Negen ideeën voor ná het eten

Originele Date Night in New York

FacebookTwitterGoogle+Email

3 Responses to “Brooklyn Night Bazaar”

 1. Nathalie says:

  Ja, echt tof! Zoals ik op IG al zei: ik ga hier zeker heen begin maart :-)

 2. Miriam says:

  Hoi Joyce,
  Ik volg je blog de laatste maanden nadat Rachel Morssink, met wie ik in A’dam werk, me getipt had. Ik zit zelf sinds december in NY, helaas maar voor drie maanden, maar gelukkig wel al voor de tweede keer.
  Mijn vriend en ik waren een paar weken geleden bij de Night Bazaar, en hoewel de sfeer best leuk was, vond ik de prijzen echt teveel. Net als de hipsters… Maar goed, misschien komt dat omdat ik me niet zo kan identificeren met hen. En als startende freelancers zijn de prijzen van dit soort events gewoon iets te hoog. De spelletjes zijn top!

  • Joyce says:

   Ha Miriam,
   Gelukkig is de entree gratis, maar het eten is verhoudingsgewijs niet goedkoop nee. Net als op de Brooklyn Flea en Smorgasburg. Het zijn gewoon slimme ondernemers ;-) . Als wij bij dit soort kraampjes eten halen, doe ik eerst een uitgebreid rondje om te zien waar de porties het grootst zijn, haha.
   Heel veel plezier nog!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>