Deel 1 Buurtgids Morningside Heights New York

Deel 1 Buurtgids Morningside Heights New York

Het is bijna juni en dat betekent dat we ons buurtje nabij Columbia University gaan verlaten. We kregen de kans ons studiootje van 25m2 in te ruilen voor een groter appartement in de West Village. Die kans hebben we met beide handen aangegrepen!

Mijn wijkje verlaat ik natuurlijk niet zonder de beste spots met jullie gedeeld te hebben. Het eerste deel wijd ik aan alle bezienswaardigheden, het tweede deel aan eten en drinken.

Alle plekken heb ik aangegeven in een Google Map. Dus, ben je in de buurt, open deze post op je smartphone en volg de punten. Had ik al gezegd dat het écht de moeite waard is je boven – pak ‘m beet – West 105th Street te begeven?

1. Columbia University
Een absolute must-see! De campus is groot, indrukwekkend, mooi en echt Amerikaans, precies zoals je het in college films ziet. Om de campus te betreden (bij Broadway/116th Street) hoef je geen student te zijn. Vooral doen dus! De campus is het drukst bevolkt tussen september en mei, maar ook in de zomer vinden er colleges plaats en kun je het sfeertje gaan proeven. Voor meer informatie over rondleidingen lees je deze post.

2. The Cathedral Church of St. John the Divine
Dit is de grootste kathedraal van Noord-Amerika en volgens vele bronnen de op drie na grootste ter wereld. Met de bouw werd gestart in 1892 in Byzantijns-Romaandse stijl. Na 1969 is men overgeschakeld op een meer Gotische stijl.
De kathedraal is nog steeds niet helemaal klaar, vandaar de bijnaam St. John the Unfinished. Je kunt er gewoon naar binnen lopen (maar een donatie van $10 wordt gewaardeerd) om de bouwkunst te bewonderen. Er vinden regelmatig rondleidingen plaats, waaronder iedere zaterdag een beklimming van de toren. Kijk voor meer informatie over de kathedraal en de activiteiten op de website.

1047 Amsterdam Avenue (bij 112th Street)

3. Riverside Park
Dit heerlijke park langs de Hudson loopt van West 63rd Street tot West 125th Street. Riverside Park is maar liefst zes kilometer lang en het eerste concept werd rond 1870 ontworpen door de architect van Central Park, Frederick Law Olmsted. Ga er fietsen of rennen op de autovrije paden om je een echte New Yorker te voelen. Mijn favoriete plek: de perken (klinkt een beetje suf, ik weet het) nabij 96th Street. Buurtbewoners tuinieren er hier lustig op los. Iets dat je in Nederland in een openbaar park niet zo snel zou zien!
Er zijn drie cafés, waarvan het op een unieke plaats gelegen Boat Basin Café aan West 79th Street absoluut een bezoekje waard is.

4. Central Park
Morningside Heights grenst aan de noordgrens van Central Park. Vanuit Columbia University loop je er in 10 minuten naartoe. In het noordelijke deel van Central Park vind je het Harlem Meer, een Discovery Center en een heus zwembad/ijsbaan.
Dit deel van Central Park is lang niet zo toeristisch als het zuidelijke deel, dus het is wat meer zoeken naar faciliteiten. Heb je zin om te fietsen, ga voor fietsverhuur dan naar Larry’s Freewheeling aan 301 Cathedral Parkway.

Later deze week deel 2 met alle leuke koffie, lunch, diner en cocktail spots!


FacebookTwitterGoogle+Email

3 Responses to “Deel 1 Buurtgids Morningside Heights New York”

  1. Petra Worst says:

    Leuk joycie! Super om te lezen en er nu ook een beeld bij te hebben! Z

  2. Petra Worst says:

    Leuk joycie! Super om te lezen en er nu ook een beeld bij te hebben! X

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>