Helemaal in kerststemming met de Rockettes

Helemaal in kerststemming met de Rockettes

Laatst blogde ik al: ik zou eindelijk de Rockettes in actie zien in de Radio City Music Hall. Afgelopen weekend was het zover en ging ik naar de Christmas Spectacular. Ik vertel je graag wat ik ervan vond.

Beroemde benen

De Rockettes zijn een fenomeen in New York. Dit dansensemble bestaat al sinds 1932 en wordt gevormd door heel veelzijdige danseressen: ze zijn klassiek en modern geschoold, kunnen tapdansen en hun benen héél hoog en héél simultaan in de lucht gooien. Hun beroemdheid hebben ze voor een groot deel aan die benen te danken.

Een baan als Rockette is heel erg gewild: ieder jaar doen honderden vrouwen auditie. Deze video geeft een beeld van de eisen die aan Rockettes worden gesteld.

In november en december staan de danseressen dus in de beroemde Christmas Spectacular. De show is ook al zo’n fenomeen in New York. Generaties families gaan hier samen naartoe en vooral in november vormt de show echt een aftrap van het Holiday-season.

Helemaal in kerststemming

Via Groupon had ik kaartjes voor de uitverkochte zondagavond show bemachtigd. Ik ga niet al te veel verklappen, maar spectaculair was het! De danskunsten van de Rockettes zijn gewoonweg indrukwekkend, de ballet dansende teddyberen waren té schattig, en ik was blij dat naast de kerstman ook een kerststal (inclusief schapen, een ezel en kameel) vertegenwoordigd was (gelukkig niet tegelijkertijd). Ook neemt de show je mee op een tour door New York. Het orkest speelde tegen het einde van de show een paar echte kerstklassiekers. Mooi!

Het is vrij Amerikaans allemaal, maar toen het afgelopen was, had ik de kerststemming in elk geval goed te pakken.

Opvallend: het was nogal stressvol om het theater in te komen. Lange rijen, personeel dat iedereen naar binnen schreeuwde (“It’s showtime! Showtime!”). Geen kerststemming, geen gezelligheid. Op zo’n moment verlang ik altijd naar een beetje Europese beschaving (kopje koffie, je jas kwijt kunnen in een garderobe, dingen die we normaliter in het theater doen), maar zo werkt het hier in het theater nu eenmaal niet.

rockettes

Kaartjes

Kaartjes koop je gemakkelijk online. Ik betaalde $59, maar de prijs hangt natuurlijk van de dag en van je plek af. Er wordt veel met de kaartprijzen gestunt, dus google vooral naar aanbiedingen. Je moet je kaartje uitgeprint meenemen of oppikken bij de kassa. Als je ‘m alleen digitaal hebt (zoals ik heel oenig had), dan kan-ie niet gescand worden en moet je alsnog naar de kassa voor een papieren exemplaar.

De Christmas Spectacular staat nog tot en met 30 december geprogrammeerd.

Meer Rockettes

Geen tijd of zin om naar de show te gaan? Een Stage Door Tour door de Radio City Music Hall is heel erg de moeite waard. Met een beetje geluk ontmoet je zelfs een Rockette. Kijk hier voor meer informatie.

In maart 2014 staat er een compleet nieuwe show met de Rockettes geprogrammeerd in de Radio City Music Hall: Heart and Lights. Thema: New York City. Ik ben benieuwd!

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Helemaal in kerststemming met de Rockettes”

  1. Marlou says:

    Hé, wat grappig! Ik ben net bezig met een artikel over plekken waar je graag de kerst door zou willen brengen, en daarin gaat het ook over de Rockettes. Lijkt me prachtig om ze te zien! :)

  2. Petra says:

    Wat cool zeg!! Heerlijk lijkt t me nu bij jullie met alle kerst en thankgiving sfeer! :-) xxxx

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>