Vooruitblik: Columbus Day, Halloween en Thanksgiving

Vooruitblik: Columbus Day, Halloween en Thanksgiving

De herfst is deze week écht begonnen in New York (qua weer) en daar horen ook drie feestdagen bij: Columbus Day (morgen!), Halloween (31 oktober) en Thanksgiving (28 november). Wat kun je verwachten als je op een van deze dagen in New York bent?

Columbus Day

columbus day

> Grootse parade op Fifth Avenue
> Sale in veel winkels

In 1492 ontdekte Christopher Columbus de Nieuwe Wereld. Deze gebeurtenis ligt ten grondslag aan Columbus Day, die in de VS jaarlijks op de tweede maandag van oktober valt. Columbus Day staat in New York in het teken van de Italiaans-Amerikaanse cultuur, met als hoogtepunt een enorme parade op Fifth Avenue.

Tussen 44th en 72nd Street lopen tussen 11.30 en 15.00 uur 35.000 deelnemers (!) in de parade mee. Verwacht muziek, praalwagens en een hoop Italiaanse vlaggen. Zelf zijn we niet in de stad op deze feestdag, maar het klinkt als een enorme happening!

De scholen zijn gesloten, veel mensen hebben vrij en dat betekent sale in veel winkels. Grote warenhuizen en ketens, zoals Macy’s en Gap, hebben extra afprijzingen.

Halloween

> Spookhuizen
> Parades en verkleedwedstrijden
> Pompoenmarkten en evenementen

Halloween is mateloos populair in New York. Al sinds begin september liggen er pompoenen in de etalages van veel winkels en openen cheesy kostuumwinkels hun deuren. Wat zijn wat mij betreft de hoogtepunten?

Blackout Haunted House
Oke, dit ga ik zelf niet aandurven. Een haunted house, waar je alleen doorheen moet lopen. Het boeltje is geënsceneerd door een theatergezelschap, dus het zal gruwelijk echt zijn. Klik hier voor meer info.
Tot 10 november, $75.

The 23rd Annual Tompkins Square Halloween Dog Parade
Dit is nou geinig. Een Halloween Parade met verklede honden. Voor sommige hondenliefhebbers ongetwijfeld de grootste horror, maar het lijkt mij leuk. Vindt plaats op 26 oktober op Thompson Square, van 12.00 tot 15.00 uur.

Village Halloween Parade
Traditiegetrouw de grootste Halloween Parade van New York. Meelopen mag alleen als je jezelf verkleed hebt. Kijk voor alle informatie en de precieze locatie op de website.

Time Out heeft een handig overzicht gemaakt van alle Halloween festiviteiten. 

Thanksgiving

> Familiefeest
> Macy’s Parade

Thanksgiving is de jaarlijkse nationale feestdag waarbij traditiegetrouw dank wordt gezegd aan de oogst en de familie. Het is een feestdag die vooral binnenshuis wordt gevierd met uitgebreide diners en football kijken.

Als je in New York bent en geen familie hebt om gezellig een kalkoen mee op te eten, dan is de jaarlijkse groots opgezette parade van Macy’s hét alternatief. De parade vormt de officiële start van het holiday-season en trekt maar liefst 3,5 miljoen toeschouwers!

De route loopt zuidelijk vanaf 77th Street en Central Park West over 6th Avenue naar Macy’s aan Herald Square. Om 09.00 uur is de start en rond het middaguur de finish. De parade schijnt het best te zien te zijn aan Central Park West, tussen de 61st en 72nd Street.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>