Culinaire hoogtepunten in mei

Culinaire hoogtepunten in mei

Mijn laatste maand in New York stond in het teken van het Grote Genieten: niet werken, veel tijd doorbrengen met Michiel, een tripje naar Puerto Rico, Michiels graduation en een véél te lange bucketlist afwerken.

Tussen alle bedrijven door moest er natuurlijk ook gegeten worden en dat deden we veel en goed. Ter inspiratie: mijn culinaire hoogtepunten van mei op een rijtje.

Fish & Chips @ Smorgasburg, Williamsburg

Fish & Chips Smorgasburg New York City

Ik heb al vaak geschreven over must-see Smorgasburg en ik ga het gewoon wéér doen. Dit wekelijkse culinaire festijn is geweldig, maar wat mij betreft ook een beetje stressvol. Ik weet namelijk nooit wat ik moet kiezen. Mocht je daar ook last van hebben als je er rond loopt, dan heb ik dé tip voor je. Neem de Fish & Chips van Handsome Hank’s Fish Hut. Om je vingers bij af te likken en ook nog eens budgetproof, want je hebt gegarandeerd genoeg aan één portie en dat kan je van de meeste andere gerechten op Smorgasburg niet zeggen.

Miss Korea, Korean BBQ, Koreatown

(foto: Michelle Lee / Flickr)

Och, wat is een Koreaanse BBQ toch lekker! Men neme een tafel met daarin een barbecue, een heleboel vers en mals vlees en allerlei kleine hapjes en smullen maar. In Midtown Manhattan, ten oosten van Macy’s, vind je Koreatown, waar het stikt van dit soort restaurants en karaokebars. Is het je eerste Koreaanse BBQ? Geef dat gewoon aan en laat je adviseren wat te nemen, want de menukaarten zijn vaak best wel uitgebreid. Wij barbecueden bij Miss Korea, een erg populaire tent, waar je tot midden in de nacht terecht kunt.

Brooklyn Ice Cream Factory, Brooklyn

Brooklyn Ice Cream Factory New York City

Naast de Brooklyn Bridge haal je bij de Brooklyn Ice Cream Factory heerlijk, huisgemaakt en natuurlijk ijs. Houd rekening met een lange rij. Cash only.

Perry St, West Village

Perry St New York City(foto: George Hackett / Flickr)

Michiels afstuderen moest natuurlijk gevierd worden dat deden we met zijn ouders bij Perry St, een van de restaurants van New Yorks bekendste chef Jean-Georges Vongerichten. De keuken is Frans-Aziatisch-Amerikaans en we hebben er fantastisch gegeten in een stijlvolle setting. Een aanrader voor als je iets te vieren hebt!

A.O.C., West Village

A.O.C. New York City

A.O.C. is een heerlijke spot voor een zomerse dag, want er is een fijne en beschutte tuin middenin de prachtige West Village. De kaart bevat louter Franse klassiekers die best wel vriendelijk geprijsd zijn.

Nom Wah, Chinatown

Nom Wah New York City

In Chinatown kun je op tal van plekken heerlijke Dim Sum – hapjes zoals dumplings, loempia’s en Chaa siew paauw (bapao broodjes) – eten. Volgens Time Out moesten we naar Nom Wah, een ‘Tea Parlor’ middenin de bocht van de roemruchte Doyers Street. Het is er enigszins toeristisch, maar ze bieden een heerlijk en overdadig tasting menu aan dat je laat kennismaken met de gevarieerde Chinese keuken.

In Doyers Street zit trouwens ook een van New Yorks leukste speakeasy’s: Apotheke. Eerst dimsummen en daarna cocktails drinken lijkt mij een uitstekende combinatie.

Gentleman Farmer, Lower East Side

Gentleman Farmer New York City

Met hulp van mijn grote vriend Yelp vonden we dit miniscule, intieme restaurantje in de Lower East Side, waar we voor de tweede keer Michiels afstuderen vierden. Bij de Gentleman Farmer eet je een Frans menu dat met de seizoenen wisselt en samengesteld is met ingrediënten van lokale producenten. Heerlijk!

Het restaurant biedt slechts plek aan twintig mensen, dus het is heel slim van te voren te reserveren.

Taïm, West Village

Taïm New York City

Taïm New York City

Bij Taïm haal je geweldige falafel, smoothies of salades. Je kunt ook plaatsnemen aan een van de barkrukken, maar het is er heel krap. Tip: neem je bestelling mee en installeer je op een bankje in Washington Square Park.

Friend of a Farmer, Gramercy

Friend of a farmer New York City

Friend of a farmer New York City

Vlakbij het prachtige Gramercy Park (dat heláás alleen toegankelijk is als je over een sleutel beschikt) hebben we heerlijk geluncht bij Friend of a Farmer. Door de landelijke en klassieke inrichting is het er voor New Yorkse begrippen heel gezellig. Een perfecte spot als je met je moeder in NYC bent en in een sfeervolle setting wilt ontbijten, brunchen, lunchen of dineren.

Degustation, East Village

Degustation New York City

Voor ons ‘laatste avondmaal’ schoven we aan bij de koks van Degustation. Het menu – geïnspireerd door de Spaanse, Franse en Amerikaanse keuken – bestaat uit kleine gerechtjes. Het is dus de bedoeling dat je lekker veel proeft!

We hadden mazzel en zaten echt heel dicht bij de chef Nicholas Licata. Het was een waar schouwspel om alle processen in de keuken te volgen. We zaten er zó dicht op dat ik zelf bijna gestrest raakte van zijn stress, maar gelukkig bood het eten genoeg afleiding ;-) .

Ook hier geldt: het is slim om te reserveren.

FacebookTwitterGoogle+Email

5 Responses to “Culinaire hoogtepunten in mei”

  1. Paul says:

    Dat eten ziet er weer heerlijk uit. En gefeliciteerd met de graduation van jouw vriend. Komen jullie weer terug naar Europa? Of is het de bedoeling om in New York te blijven?

  2. Simone says:

    Ik heb je blog net gevonden via blogsociety en wat leuk! Ik ben gek op New York ook al ben ik er pas een keer geweest en is dat ook alweer veel te lang geleden maar er staat hopelijk snel weer een bezoek op de planning. weet ik in ieder geval waar ik voor tips moet wezen!

  3. Roy says:

    Deze week (30 juni) in NY geweest en dankzij de leuke en handige tips een topweek gehad !! Thx Roy

  4. Henk says:

    Ga met mijn dochter in mei naar NY.
    Heb al veel gelezen op je blog en we kunnen niet wachten tot het zover is!

    Heb je nog enkele tips voor ons die je de laatste tijd bent tegen gekomen?

    Groet

    Henk en Simone

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>