De beste koffie van New York

De beste koffie van New York

Wie op zoek is naar het beste bakkie koffie van New York hoeft zijn heil gelukkig niet alleen in Starbucks te zoeken. Natuurlijk, de grote keten met z’n siroopjes, slagroom, lattes en espresso shots is hier moeilijk te missen. Tegelijk is er een beweging gaande waarbij de barista’s van kleine, zelfstandige zaakjes hun best doen de beste koffie van de stad te schenken en daarmee een eigen schare trouwe fans bereiken.

De komende tijd is mijn voornemen zo min mogelijk bij de Starbucks over de vloer te komen en zoveel mogelijk unieke zaakjes langs te gaan. Om erachter te komen waar goede koffie te vinden is kijk ik op:

- The Scoop van The New York Times. Oliver Strand, culinair redacteur van de krant, heeft een lijst met favoriete koffiebars samengesteld. Eerder schreef hij er een uitgebreid artikel over.
- Yelp. Als tegenhanger van een culinair redacteur zijn recensies van locals evenzo belangrijk.
- Tot slot is deze lijst van Serious Eats het bestuderen waard.

Natuurlijk telt meer dan de smaak van de koffie alleen. De prijs, ambiance (kun je er bijvoorbeeld fijn werken) en de bediening tellen ook mee. Laten we zeggen dat ik in de zomer bekend maak welk zaakje mijn favoriet is!

Laat het me weten als jouw favoriete koffiebar niet in deze lijsten voorkomt en ik ga er langs.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>