Drinken

Op grote hoogte een fantastische cocktail drinken, lokale biertjes proeven, of tot het ochtendgloren dansen in de hipste clubs. Het kan allemaal in New York. Mijn persoonlijke recensies en tips vind je hier.

Nieuwe favoriete cocktailbar: Attaboy

Posted by on May 15, 2015 in Algemeen, Drinken, Lower East Side | 1 comment

Nieuwe favoriete cocktailbar: Attaboy

Je kan er eigenlijk niet omheen als je in New York bent: uitstekende cocktails drinken. Nou staan er in de meeste restaurants en bars natuurlijk cocktails op het menu, maar vaak moet je maar afwachten (of van tevoren even Yelp checken) of ze een beetje fatsoenlijk bereid worden. Als het je echt om de cocktails te doen is, is een cocktailbar dan ook jouw place to go. Laatst probeerde ik eindelijk speakeasy Attaboy in de Lower East Side uit.

read more

Sleep no More: meest bijzondere theaterervaring ooit

Posted by on Jul 8, 2014 in Chelsea, Doen, Drinken | 2 comments

Sleep no More: meest bijzondere theaterervaring ooit

Tijdens mijn laatste maand in New York heb ik véél gedaan. Een van de dingen die ik van mijn bucketlist kon afstrepen was het meemaken van de theaterperformance Sleep no More in het McKittrick Hotel. Een waanzinnig gave ervaring, die ik graag met je deel. Zonder spoilers, want tot en met september kun je er nog naartoe!

read more

Héél erg NYC: brunchen

Posted by on Feb 26, 2014 in Algemeen, Drinken, Eten | 1 comment

Héél erg NYC: brunchen

Ik hou ervan mijn blogs met een confession te beginnen. Weer eentje dus: het heeft nogal lang geduurd voordat ik het concept ‘brunch’ hier begreep. Naar mijn idee is dat namelijk toch een tíkkeltje anders dan de Europese versie. Ik vertel je graag alles over brunchen in New York!

read more

Favo spots: koffietentjes

Posted by on Feb 8, 2014 in Algemeen, Drinken | 2 comments

Favo spots: koffietentjes

Het is weer tijd voor een confession. Komt-ie: ik ben niet bepaald een fan van Starbucks. Waarom? Te anoniem, teveel mierzoete drankjes (al hoef je die natuurlijk niet te kiezen – maar het heeft gewoon zo weinig met goede koffie te maken) en te duur. In New York heb ik er juist een sport van gemaakt om leuke, onafhankelijke tentjes te vinden, waar goede koffie voorop staat en je even kan ontsnappen aan de drukte.

read more

New Year’s Eve in NYC: waar moet je zijn?

Posted by on Dec 22, 2013 in Algemeen, Doen, Drinken | 3 comments

New Year’s Eve in NYC: waar moet je zijn?

Sinds mijn studententijd is het ieder jaar weer een dilemma: wat ga ik doen met oud & nieuw? Verschillende feestjes om uit te kiezen, verschillende steden om naartoe te gaan en de NS die het om 20:00 uur voor gezien houdt… Hoe heerlijk is het dan ook om lekker in een andere stad te zijn en geen ‘last’ te hebben van al die sociale verplichtingen? Vier je NYE in NYC? Dit zijn mijn tips!

read more

Winterse toplijstjes

Posted by on Dec 14, 2013 in Algemeen, Brooklyn (borough), Central Park, Chelsea, Doen, Drinken, East Village, Eten, Greenwich Village, Hell's Kitchen, Lower East Side, Midtown, Nolita, Shoppen, SoHo, West Village, Winter | 10 comments

Winterse toplijstjes

Binnenkort naar New York? Bereid je voor op kou, heel veel kou, maar ook op veel gezelligheid. Weten waar het echt leuk is in de winter? Ik ben op onderzoek uitgegaan en presenteer je mijn toplijstjes voor open haarden, warme chocomel en meer!

read more

Speakeasy’s: in het geniep een cocktail drinken

Posted by on Dec 12, 2013 in Algemeen, Chelsea, Chinatown, Drinken, East Village, Lower East Side | 0 comments

Speakeasy’s: in het geniep een cocktail drinken

Een cocktail proberen bij een speakeasy is wat mij betreft een absolute must-do als je in New York bent. Ik zette een paar populaire bars op een rijtje.

read more

West 4th Street: cocktails, wijntjes en heerlijk eten

Posted by on Dec 8, 2013 in Algemeen, Drinken, Eten, West Village | 2 comments

West 4th Street: cocktails, wijntjes en heerlijk eten

Hou je ervan om tijdens een citytrip juist dat éne leuke, enigszins verborgen straatje te ontdekken en je te laten verrassen door fantastische cocktails, heerlijke wijnen en gewoon goed eten? Ga dan een avondje naar West 4th Street in de West Village.

read more

Nolita, I love you! (deel 2)

Posted by on Nov 24, 2013 in Algemeen, Drinken, Eten, Nolita | 0 comments

Nolita, I love you! (deel 2)

Dit is het tweede deel van mijn buurtgids over Nolita. In het eerste deel wees ik je de weg naar Nolita en zette ik mijn favoriete shoppingadresjes op een rijtje. Na shoppen komt natuurlijk… eten! Het fijne van Nolita is dat het een waanzinnig afwisselend buurtje is. Je kunt er terecht voor een goedkope en snelle hap, voor raw superfoods, voor eten met Michelin ster en voor cocktails en lekkere wijnen.

read more

Nieuwe favorieten: doen, shopping, eten en drinken

Posted by on Nov 10, 2013 in Algemeen, Brooklyn (borough), Budget, Doen, Drinken, Eten, Shoppen | 3 comments

Nieuwe favorieten: doen, shopping, eten en drinken

Afgelopen week was vriendinnetje Marieke in New York! Ze bezocht de stad voor de tweede keer, is net als ik altijd op zoek naar leuke, bijzondere plekken, trends en hotspots en zo vormden we een uitstekend duo. Haar bezoek was ook hét perfecte excuus om nieuwe dingen uit te proberen. Mijn ontdekkingen van de afgelopen week deel ik graag met je!

read more