Eataly. Paradijs voor foodies

Eataly. Paradijs voor foodies

New York mag dan wel het food walhalla van de States zijn, ik sta toch regelmatig zuchtend in steunend in de supermarkt omdat ik een bepaald ingrediënt niet kan vinden. Gelukkig is er Eataly. Een geweldige Italiaanse delicatessenzaak, groentenboer, visboer, wijnbar, beer garden, restaurant en nog veel meer in één. Het is alles en het is fantastisch. Ga dat zien en proeven!

De filosofie

Bij Eataly draait alles om vers, puur en eerlijk eten. De eigenaren hebben een heus manifest geschreven waarin ze aangeven mensen te willen inspireren en leren goed te eten. Je vindt er prachtige Italiaanse producten, delicatessen en verswaren. Je kunt er ‘gewoon’ boodschappen doen, maar ook inkopen doen voor een heerlijke picknick of eten in een van de vele restaurants en bars. Hieronder zie je een plattegrondje met alle afdelingen, restaurants en barretjes.

Map eataly

Je hebt de keuze uit zeven restaurants/bars, drie take-away secties en een koffieshop en ijsjeszaak. Wat er wat mij betreft echt uitspringt is Il Pesce, de raw bar, waar je aan een barretje oesters en andere vis en schaaldieren eet, La Birreria, de beer garden op het dakterras en La Scoala, de kookschool, waar je terecht kunt voor lunch. Ook voor perfecte espresso en heerlijke gelato ben je bij Eataly natuurlijk aan het goede adres. Ga er gewoon naartoe om de sfeer te proeven en te kijken waar je trek in hebt. De meeste restaurants werken op ‘first come, first serve’ basis. Alleen voor Manzo, het meer formele restaurant, La Birreria (hieronder) en La Scuola kun je een reservering maken.

IMG_5112

De buurt

Eataly ligt naast de Flatiron-building, het beroemde ‘strijkijzer’, dat je niet kunt overslaan tijdens een bezoek aan New York. Er tegenover ligt Madison Square Park, een ideale picknick locatie. Even verderop vind je 230 Fifth, een fijne rooftop bar, met een beter uitzicht dan La Birreria. Op 5th Avenue, grofweg tussen West 18 th Street en Flatiron, is het goed winkelen met mooie vestigingen van o.a. Anthropologie, J. Crew, Club Monaco, Cole Haan en Michael Kors. Een prima buurt om een hele middag rond te dwalen!

Eataly
200 5th Avenue
Metro: 23 St. (N, R)

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>