Eten

Met meer dan 24.000 restaurants is New York de perfecte stad voor iedereen die van lekker eten houdt. Of het nu Italiaans, Japans, Indisch of gewoon Amerikaans is, voor elke smaak en portemonnee is wel een fantastisch restaurant te vinden. En wat te denken van de typisch New Yorkse specialiteiten, zoals de hotdog, bagel, pizza of cheesecake? Waar vind je de beste? Hier vind je recensies van restaurants en adresjes die ik de moeite waard vind en handige tips om precies dát restaurant te vinden waar je naar op zoek bent.

Culinaire hoogtepunten in mei

Posted by on Jun 10, 2014 in Algemeen, Eten | 5 comments

Culinaire hoogtepunten in mei

Mijn laatste maand in New York stond in het teken van het Grote Genieten: niet werken, veel tijd doorbrengen met Michiel, een tripje naar Puerto Rico, Michiels graduation en een véél te lange bucketlist afwerken.
Tussen alle bedrijven door moest er natuurlijk ook gegeten worden en dat deden we veel en goed. Ter inspiratie: mijn culinaire hoogtepunten van mei op een rijtje.

read more

Favoriete Cheap Eats – deel 2

Posted by on Apr 5, 2014 in Algemeen, Budget, Eten | 9 comments

Favoriete Cheap Eats – deel 2

Ben je een budgetreiziger of wil je gewoon weten waar je in New York een beetje goedkoop maar ook lékker kan lunchen of dineren, dan heb ik weer een lijstje voor je samengesteld.

read more

Brooklyn Flea en Smorgasburg nu onder één dak en binnenkort weer naar buiten

Posted by on Mar 5, 2014 in Algemeen, Brooklyn (borough), Budget, Doen, Eten, Herfst, Lente, Shoppen, Winter, Zomer | 5 comments

Brooklyn Flea en Smorgasburg nu onder één dak en binnenkort weer naar buiten

Als je een van oude of handgemaakte spullen en lekker eten houdt, zijn de Brooklyn Flea en Smorgasburg een must-go in het weekend!

read more

Héél erg NYC: brunchen

Posted by on Feb 26, 2014 in Algemeen, Drinken, Eten | 1 comment

Héél erg NYC: brunchen

Ik hou ervan mijn blogs met een confession te beginnen. Weer eentje dus: het heeft nogal lang geduurd voordat ik het concept ‘brunch’ hier begreep. Naar mijn idee is dat namelijk toch een tíkkeltje anders dan de Europese versie. Ik vertel je graag alles over brunchen in New York!

read more

NYC Restaurant Week winter 2014

Posted by on Feb 10, 2014 in Algemeen, Budget, Eten | 5 comments

NYC Restaurant Week winter 2014

Vaste lezers weten vast dat ik me heel graag al etend een weg door NYC baan. Als het aan mij zou liggen, zou ik véél vaker uiteten gaan dan nu het geval is.

read more

Meatballs? Yes, please!

Posted by on Jan 22, 2014 in Algemeen, Budget, Chelsea, Eten, Greenwich Village, Lower East Side, Upper East Side, Williamsburg | 0 comments

Meatballs? Yes, please!

Een van mijn favoriete AVG (aardappels, vlees, groenten) gerechten? Alles met gehaktballen! Of ze nou klein, groot, al dan niet gekruid zijn, je kan me er voor wakker maken. Het is zelfs zó mijn favoriete Hollandse kost, dat ik kort na de verhuizing naar NYC een dikke, vette enveloppe van het thuisfront ontving vol met allerlei soorten gehaktkruiden. Kijk, dat is de betere post ;-) .

read more

Uiteten met kerst in NYC: waar moet je zijn?

Posted by on Dec 20, 2013 in Algemeen, Eten, Winter | 7 comments

Uiteten met kerst in NYC: waar moet je zijn?

Dit jaar vier ik kerst samen met Michiel in zuidelijk Argentinië: El Calafate. Super gaaf natuurlijk, maar een kerstdiner met de familie zit er voor ons dit jaar niet in. En hoe leuk het ook is Nederland (of NYC in ons geval) in die donkere decembermaand te ontvluchten, een ding is altijd lastig: waar eten we met kerst?

read more

Winterse toplijstjes

Posted by on Dec 14, 2013 in Algemeen, Brooklyn (borough), Central Park, Chelsea, Doen, Drinken, East Village, Eten, Greenwich Village, Hell's Kitchen, Lower East Side, Midtown, Nolita, Shoppen, SoHo, West Village, Winter | 10 comments

Winterse toplijstjes

Binnenkort naar New York? Bereid je voor op kou, heel veel kou, maar ook op veel gezelligheid. Weten waar het echt leuk is in de winter? Ik ben op onderzoek uitgegaan en presenteer je mijn toplijstjes voor open haarden, warme chocomel en meer!

read more

West 4th Street: cocktails, wijntjes en heerlijk eten

Posted by on Dec 8, 2013 in Algemeen, Drinken, Eten, West Village | 2 comments

West 4th Street: cocktails, wijntjes en heerlijk eten

Hou je ervan om tijdens een citytrip juist dat éne leuke, enigszins verborgen straatje te ontdekken en je te laten verrassen door fantastische cocktails, heerlijke wijnen en gewoon goed eten? Ga dan een avondje naar West 4th Street in de West Village.

read more

Nolita, I love you! (deel 2)

Posted by on Nov 24, 2013 in Algemeen, Drinken, Eten, Nolita | 0 comments

Nolita, I love you! (deel 2)

Dit is het tweede deel van mijn buurtgids over Nolita. In het eerste deel wees ik je de weg naar Nolita en zette ik mijn favoriete shoppingadresjes op een rijtje. Na shoppen komt natuurlijk… eten! Het fijne van Nolita is dat het een waanzinnig afwisselend buurtje is. Je kunt er terecht voor een goedkope en snelle hap, voor raw superfoods, voor eten met Michelin ster en voor cocktails en lekkere wijnen.

read more