Goedkoop vliegen naar New York

Goedkoop vliegen naar New York

Een stedentrip naar New York in de planning? Dan wil je natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk vliegen. In deze blogpost geef ik je een aantal tips om het best mogelijke ticket te scoren. Garanties kan ik je echter niet geven, het blijft een kwestie van goed zoeken en een beetje geluk hebben. Zo goedkoop als de tickets een aantal jaar terug waren, zijn ze allang niet meer.

Wat is een goedkoop ticket?
Een retourvlucht naar New York is wat mij betreft goedkoop als een ticket tussen de 500 en 600 euro kost en het liefst ook acceptabele vliegtijden (zonder overstappen) heeft. Wat voor jou goedkoop is, ligt natuurlijk aan je budget en speelruimte. Probeer in elk geval voorafgaand aan je zoektocht te bepalen welk bedrag je maximaal aan een vliegticket wilt uitgeven en of je eventueel meer kunt uitgeven als je bijvoorbeeld in een goedkoper hotel overnacht, bij een local slaapt, of op andere manieren geld bespaart. Ga er vanuit dat bovenop de geadverteerde ticketprijs ook nog boekingskosten en soms kosten voor het meenemen van bagage worden gerekend.

De beste periode
De zomer en de kerstperiode zijn de duurste momenten om te vliegen. Deze zomer kost een retour ticket met gemak 900 of 1000 euro. Een boel geld! Vind je dat te veel en ben je flexibel? Ga dan eens op zoek naar tickets in het najaar of de wintermaanden januari en februari. Over het algemeen zijn dit goedkopere maanden. Persoonlijk vind ik het voor- of najaar de beste periode om New York te bezoeken. Het weer is niet al te extreem en met het aantal toeristen valt het op veel plaatsen ook nog wel mee.

Het moment van boeken
De ticketprijs hangt vooral van het moment van boeken af. Volgens de Consumentenbond loont het nog altijd de moeite om ruim van te voren te boeken. Januari schijnt verder een goede maand te zijn voor goedkope boekingen.

Verder:
- Zoek op flexibele vertrekdata. Op vrijwel alle websites kun je in een schema zien wat per dag de goedkoopste vluchten zijn.
- Het kan goedkoper zijn vanuit Düsseldorf of Brussel te vliegen, zelfs inclusief de trein- of autorit naar die luchthavens.

Handige websites
Er zijn talloze vergelijkingswebsites voor vliegtickets en sites die pretenderen de beste deals te hebben. De Consumentenbond geeft aan dat een ticket op de website van een luchtvaartmaatschappij goedkoper kán zijn dan via een reisbureau of boekingssite. Welke service je ook gebruikt, het loont altijd de moeite om te vergelijken. Boek dus niet te snel!

Skyscanner.com
Mijn favoriete boekingssite. Maakt het mogelijk om heel veel maatschappijen te vergelijken en heeft een gemakkelijk boekingproces.

Paperflies.com
Nederlandse website met iedere dag één scherpe aanbieding. De site werkt samen met verschillende vliegtuigmaatschappijen die kortingen aanbieden op beperkte data. Schrijf je in voor een bepaalde bestemming of regio en je krijgt automatisch bericht. Nadelen zijn er ook: slechts één aanbieding per dag, beperkte reisdata en reserveringskosten van 16,50 tot 26,50 euro

Speciale acties
Zo’n twee keer per jaar stunt KLM met ticketprijzen tijdens de Werelddeal Weken. De actieperiode wordt kort van te voren aangekondigd. Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website van KLM om op de hoogte te blijven. Icelandair wordt steeds interessanter als het gaat om vluchten tussen Amsterdam en New York. Je moet weliswaar overstappen in Reykjavik, maar de overstaptijd valt vaak enorm mee.

Heb je nog aanvullende tips? Laat ze hieronder achter!

new york airports

New Yorks belangrijkste vliegvelden. Allen goed bereikbaar met taxi en OV.

 

FacebookTwitterGoogle+Email

4 Responses to “Goedkoop vliegen naar New York”

 1. philippe paret says:

  Hi ,

  Wij gaan volgend jaar in de zomer naar N-Y voor de vierde keer.
  Wij hebben op dit moment een ticket aan de prijs van 715€ rechtstreeks en met acceptabele vliegtijden , ook de dossiers kosten zijn ingegrepen . Boeken of nog even afwachten??
  Graag uw advies
  mvg
  philippe

  • kitty says:

   Hoi Phillipe,

   Wij zijn ook voor de zomervakantie 2016 op zoek naar betaalbare tickets naar NY. Mag ik vragen waar jij je tickets geboekt hebt?
   Wij vinden ze niet onder de duizend euro….

   Alvast hartelijk dank!

   Groetjes,
   Kitty

 2. Joyce says:

  Dag Philippe,

  Het is geen overdreven hoge prijs, dus als je iemand bent die niet van onzekerheden houdt, zou ik boeken. De zomer blijft in het toerisme toch een drukke periode.

  Mijn gevoel zegt echter dat het nog wel iets goedkoper kan (voor rond 600-650). Als je besluit nu niet te boeken, kun je een prijsalert instellen om de tickets in de gaten te houden, bijvoorbeeld via https://www.kayak.nl/account. Dan hoef je niet obsessief de prijzen in de gaten te houden.

  Veel wijsheid gewenst!

  Groeten,
  Joyce

 3. Stewart Rea says:

  Hi there

  I just checked out your website joycesintnicolaas.nl and wanted to find out if you need help for SEO Link Building ?

  If you aren’t using SEO Software then you will know the amount of work load involved in creating accounts, confirming emails and submitting your contents to thousands of websites.

  With THIS SOFTWARE the link submission process will be the easiest task and completely automated, you will be able to build unlimited number of links and increase traffic to your websites which will lead to a higher number of customers and much more sales for you.

  IF YOU ARE INTERESTED, We offer you 7 days free trial
  ==> https://bit.ly/2TZ0VEa

  Kind Regards,
  Stewart Rea ! Business Development Manager

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>