Governor’s Island: Oase in NYC

Governor’s Island: Oase in NYC

New York zucht onder de warmte. Vandaag was de gevoelstemperatuur 42 graden! Het is lastig te ontsnappen aan deze immense hitte, maar gelukkig heb ik een kleine oase ontdekt in tropisch NYC: Governor’s Island.

Het is er groen, er staan geen wolkenkrabbers, je kunt er fietsen, picknicken en dansen. En de enige route er naar toe is een verfrissende ferry. Gaan dus!

IMG_2842

Het eiland

Governor’s Island kent een vrij lange geschiedenis. In 1637 kocht Nederlander Wouter van Twiller dit ‘Noteneiland’ van de oorspronkelijke bewoners van Manhattan. Vanaf het eind van de achttiende eeuw heeft het gefungeerd als militair fort. De belangrijkste overblijfselen van deze geschiedenis zijn Fort Jay, het Nolan Park en Castle Williams. Recent verloor het eiland zijn militaire functie en is het een monument en State Park geworden. Er wordt momenteel nog hard aan de ontwikkeling van het eiland gewerkt.

Governor's Island New York City

Zoals je op dit kaartje kunt zien, is het eiland niet zo groot. Alles ligt op loopafstand van elkaar. De historische gebouwen kun je op eigen houtje bekijken, of neem op woensdag of donderdag deel aan een gratis rondleiding, om 10:00 en 14:15 uur.

Nolan Park Governor's Island New York City

Picknicken en biertjes drinken

Ben je naar het eiland gekomen om aan de hitte te ontsnappen? Neem dan een kleedje mee en strijk neer in de schaduw onder een van de vele bomen. Voor de nodige proviand ga je naar Perfect Picnic, waar je voor $32 een gevulde picknickmand voor twee meeneemt. ‘Gewoon’ lunchen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld bij Little Eva’s, de Espresso Bar aan King Avenue of een van de vele foodtrucks die je vindt op dezelfde Avenue. Biertjes drink je bij Little Eva’s, dat naast een lunchspot ook een beer garden is.

Fietsen

Persoonlijk vind ik het eiland een beetje te klein om te fietsen, maar mocht je zin hebben: het kan! Er is een groot fietsverhuur punt van Bike and Roll, vlakbij de ferry. Een fiets huren kost $15 per uur, of $25 per dag.

GI 9

Feestjes en evenementen

Governor’s Island is de thuishaven van super veel feestjes en evenementen. Op 4 juli (Independence Day) draaide de Nederlandse dj Chuckie er nog. Houd vooral de kalender in de gaten om een idee te krijgen van alles dat er georganiseerd wordt. Leuk deze zomer: de Jazz Age Lawn Party op 17-18 augustus en de VW Traffic Jam op 25 augustus, een show van VW oldtimers en picknick.

Hoe kom je er?

Er gaat een gratis ferry vanuit het zuidelijke puntje van Manhattan. De terminal vind je links naast de Staten Island Ferry terminal (South Ferry), waar je met metrolijn 1 of R komt. De overtocht duurt een kleine 10 minuten. Tussen 11.00 en 17:30 uur gaat er ieder half uur een boot vanaf Manhattan. Ook vanuit Brooklyn Bridge Park – Pier 6 vertrekt er ieder uur een boot.

Het eiland is alleen in de zomer toegankelijk.

Voor de precieze dienstregeling kijk je op deze website.

GI 7

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>