Spring is here! Gratis voorjaarsactiviteiten in New York City

Spring is here! Gratis voorjaarsactiviteiten in New York City

Excuus lieve lezers, ik ben even afwezig geweest… De afgelopen tien dagen vierde ik vakantie in Californië en vlak ervoor ontbrak het aan tijd om wat artikeltjes vooruit te schrijven. Ín Californië besloot ik lekker mindful in het ‘nu’ te leven, dus stond JSNY even on hold. Geen slecht idee overigens, want het was mede daardoor een heerlijke reis!

Maar goed, I’m back! Terug in de immer koude Big Apple, waar het voorjaar hopelijk écht doorzet binnenkort. Voor de nodige voorjaarsinspiratie maakte ik een lijstje met gratis voorjaarsactiviteiten in New York. Komen ze!

High Line activiteiten

High Line wandeling New York City

De High Line heb je vást op je to-do lijst staan. Zo niet, zet dit prachtige langgerekte park op een voormalige spoorlijn boven het Meatpacking District en Chelsea er dan meteen op! Extra leuk: de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf is verantwoordelijk voor de beplanting.

Qua activiteiten barst het voorjaar op de High Line pas echt los in mei. Vanaf 3 mei kun je elke zaterdagochtend (10:00 – 11:00 uur) en dinsdagavond (18:30 – 19:30 uur) deelnemen aan een wandeling onder leiding van een gids. Kom een kwartier van te voren om je plek zeker te stellen. Vanaf 1 april kun je op dinsdagavonden ook sterrenkijken vanaf 19:30 uur.

Voor alle details check je de kalender van de High Line.

The New York Botanical Garden (The Bronx) en The Brooklyn Botanic Garden

Op woensdagen bezoek je gratis de tuinen van de The New York Botanical Garden in the Bronx. Je hebt dan geen toegang tot speciale exposities of de gebouwen. Neem een picknick mee, download vooraf de gratis ‘Garden Grounds’ audiotour en je bent wel even zoet.

The Brooklyn Botanic Garden is gratis te bezoeken op dinsdagen en zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

Tip: vanwege de extreme kou deze winter komt het voorjaar heel langzaam op gang. De verwachting is dat de bloesem rond het laatste weekend van april op z’n mooist is.

Vintage en Thrift Shopping Tour

Vintage Williamsburg

Hoe leuk is dit? Free Tours by Foot organiseert iedere woensdagochtend een ‘Thrift and Vintage Shopping Day‘. Je wordt meegenomen door de wijken Kips Bay en Gramercy in Manhattan langs de leukste tweedehands winkeltjes. Hoeveel je ervoor betaalt, mag je zelf bepalen.

Check ook zeker de andere tours van deze club.

Governor’s Island

Governor's Island

Mijn favoriete eiland ná Manhattan is Governor’s Island. Dit kleine eilandje tussen Manhattan en Brooklyn is een oase van rust en een ideale picknick en fietsbestemming. Vanaf 24 mei gaat het eiland weer open en kun je er op zaterdagochtend en zondagochtend gratis naartoe met de ferry. Op de andere dagen/momenten kost een tochtje met de ferry $2.

Ladies and Gentlemen…The Beatles!

Mocht het een keertje regenen, dan is deze tentoonstelling over de Amerikaane Beatles-mania in de jaren 1964-1968 echt de moeite waard. De Beatles hadden in die tijd een ongekende invloed op de popcultuur en natuurlijk ontdek je in deze tentoonstelling precies hoe groot de gekte was.

De tentoonstelling bezoek je nog tot 10 mei in het Lincoln Center, in de New York Public Library for the Performing Arts. Voor meer info, klik hier.

Misschien vind je dit ook leuk:
10 x Doen: Voorjaar in NYC
Tien keer gratis in New York
Gratis naar de bekendste musea

FacebookTwitterGoogle+Email

5 Responses to “Spring is here! Gratis voorjaarsactiviteiten in New York City”

 1. Anke says:

  Hey Joyce,

  Eerst en vooral, wat een leuke blog! Heb al veel tips van je kunnen gebruiken.
  Wij komen zaterdag naar New York voor 4dagen.
  Hoe is het weer daar ondertussen? Best jassen en truien inpakken?

  Grtjs Anke

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>