Handig: gratis wifi-spots in NYC

Handig: gratis wifi-spots in NYC

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben redelijk verslaafd aan mijn iPhone. Gelukkig slaag ik er op reis meestal wel in het sociale aspect van mijn telefoon een tijdje te negeren, maar ik blijf wel graag al die apps gebruiken die het leven van een citytripper zoveel makkelijker maken. Het weer, Google maps, Yelp voor restaurantrecensies, Instagram voor het verfraaien van mijn foto’s en bijvoorbeeld XE Currency, voor het omrekenen van vreemde valuta.

En voor wie geen fortuin wil uitgeven aan databundels, is gratis wifi natuurlijk een uitkomst. Een overzicht met de leukste en beste spots in New York voor je dagelijkse infuus wifi!

Le Pain Quotidien

LPQ

Geloof het of niet, soms heb ik even zin in een ‘Europees’ sfeertje en dan is Le Pain Quotidien mijn plek. Het brood is er onweerstaanbaar lekker, maar je kunt er ook terecht voor een koffie of theetje en op je gemak je mail checken.

Meerdere locaties in de stad, die in Central Park is erg schattig.

Niketown

niketown

Foto’s van je mooiste aankopen zet je meteen op Instagram met het prima wifi bij Niketown, de flagshipstore van Nike.

6 E 57th St
Metro: 5th Av/59th St [N, Q, R]

Whynot Coffee

Why Not wifi

Mijn all-time favoriete koffietentje. Het snelle wifi werkt twee uur, daarna moet je weer opnieuw inloggen. Je vindt er veel harde werkers, die stug zitten te tikken op hun macbookjes.

Veel andere koffietentjes, waarvan Starbucks natuurlijk de bekendste is, hebben ook gratis wifi. Sommige koffiebars, waaronder ‘mijn’ Kava Cafe (waar ik werk) hebben er bewust voor gekozen geen wifi aan te bieden om gesprekken en ontmoetingen te stimuleren. Ik heb er een tijdje aan moeten wennen, maar inmiddels snap ik de gedachte erachter heel goed!

www.facebook.com/whynotcoffeeNYC
14 Christopher Street
Metro: Christopher-Sheridan St. [1]

Bryant Park

Bryant Park is een groene oase middenin druk Midtown. Ga er lekker op een stoeltje zitten, kijk naar alles wat langs loopt en bel via Skype je oma.

Metro: 42nd St/Bryant Park [B, D, F, M] of 5 Av [7]

Chelsea Market

Lekker eten, rondstruinen en wifi gaan hier samen. In de passage staan overal stoeltjes, dus maak het jezelf gemakkelijk.

75 9th Avenue
Metro: 14 St [A, C, E]

Apple Stores

apple store fifth avenue

Dikke kans dat je een kijkje neemt in een van de Apple Stores. Het wifi is er prima en je kunt meteen de Amerikaanse prijzen met de Nederlandse vergelijken (scheelt veel).

Kijk hier voor de adressen.

New York Public Libraries

Wat is een bibliotheek tegenwoordig nog zonder wifi? Precies!
Wil je er meteen sightseeing aan vast plakken, dan kun je de Stephen A. Schwarzman Building aan Bryant Park en Fifth Avenue níet overslaan. Loop door het indrukwekkende gebouw, neem een kijkje in de grote leeszaal (waar tal van bekende film scènes opgenomen zijn) en sla de shop niet over, want je scoort hier leuke souvenirs.

Voor een lijst met alle New Yorks biebs kijk je hier.

Fifth Avenue at 42nd Street
Metro: 42nd St/Bryant Park [B, D, F, M] of 5 Av [7]

Lees ook: Vijf handige NYC apps en Top 10 super handige gratis NYC apps

PS. Deze tips over veilig wifigebruik zijn handig voor iedere reiziger.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>