Last-minute Halloween tips

Last-minute Halloween tips

Donderdag 31 oktober is het Halloween! Ik moet zeggen dat ik al aardig in de stemming kom. New Yorkers gaan los met hun decoraties, afgelopen weekend liepen er veel kindjes verkleed rond en ik ben naar de Halloween Dog Costume Parade in Tompkins Square Park geweest. Geweldig was dat! Zie hier wat ik er aantrof:

Halloween Dog Parade New York 2013

Ondanks dat de stemming er in de stad al goed in zit, vind ik het zelf toch een beetje een lastig feest. Wat moet ik in **naam aan? Naar welk feestje gaan we? Is mijn wijk nog wel begaanbaar als de grote NYC Village Halloween Parade plaatsvindt? Moet ik snoep in huis halen? Wat zijn leuke trick or treat straten?

Ik ben de beroerdste niet, dus alles wat ik uit heb gezocht, deel ik graag met je.

• Ga je naar een feestje, dan is het echt wel de bedoeling dat je verkleed gaat. Anders is het gewoon niet zo leuk. Amerikanen gaan zo ongeveer als álles verkleed, als het maar een thema heeft of ‘iets’ is. Kant-en-klare kleding kun je kopen in een van de vele crappy Halloween winkels, of sprokkel iets origineels bij elkaar uit een thrift store. Zelf voel ik er meer voor om iets in elkaar te knutselen. Voor inspiratie keek ik hier en hier. Dikke kans trouwens dat het Pippi Langkous gaat worden.

• Naar welk feestje je perse móet vind ik lastig te zeggen, daarvoor woon ik stiekem toch nog een beetje te kort in NYC. Uiteindelijk draaien ze allemaal om twee dingen: 1) drinken (iets waar Amerikanen wel raad mee weten) en 2) je kostuum. Kijk op Guest of a Guest voor een overzicht met feestjes, of lees dit artikel.
Zelf ga ik naar een feestje van Michiels studie, in de M1-5 Lounge.

• De Village Halloween Parade is mega, mega groot. Kom vroeg als je langs de kant wilt staan om te kijken en verwacht drommen, maar dan ook echt drommen mensen. De parade komt zo’n beetje langs ons huis, dus ik hoop er zonder al te veel oponthoud iets van mee te pikken voordat we naar het feestje gaan.

• Of ik snoep in huis moet halen weet ik écht niet. Mijn verwachting is dat kinderen alleen maar trick or treaten in kinderrijke buurten, waar vooral eensgezinswoningen staan. Niet bepaald het geval hier. In het oudste gedeelte van de West Village – grofweg tussen 7th Avenue en de West End Highway, rondom Bleecker Street – verwacht ik wél veel kinderen op straat en op de High Line wordt een van de vele kinderevenementen georganiseerd. Kijk voor meer kindertips hier.

Ik ben benieuwd hoe donderdagavond zal zijn! Foto’s deel ik via Instagram.

Voor iedereen in NYC: veel plezier!

Halloween candy

FacebookTwitterGoogle+Email

3 Responses to “Last-minute Halloween tips”

 1. Halloween in de States lijkt me dus zo gaaf om eens mee te maken! Helaas nog nooit van gekomen, bummer. Veel plezier morgen!

 2. Sheena says:

  Ik volg je blog hier nu al een paar maanden en heb heel veel gehad aan alle tips die ik hier heb zien passeren. Wij zijn ondertussen net terug van onze trip naar NY en het was fantastisch!
  Een verslagje per dag + onze tips kan je op mijn blog sheenablogt.blogspot.be terugvinden. Vooral ons hotel was een echte aanrader, kan misschien nog van pas komen voor iemand anders die hier meeleest :-)

  Groetjes,

  Sheena

  • Joyce says:

   Ha Sheena, leuk om te horen en wat fijn dat jullie het zo fantastisch hebben gehad! Ik ga je blog zeker lezen!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>