Online handigheid voor in NYC

Online handigheid voor in NYC

Laatst kwam ik weer wat services tegen die je New Yorkse citytrip leuker en makkelijker kunnen maken. Ik zette ze voor je op een rijtje!

Host Committee – dat ene, hippe feestje vinden

Host Committee

Twee weken terug belandde ik onverwacht op een leuk feestje in het fantastische Jane Hotel. De Jane schijnt er een nogal willekeurig deurbeleid op na te houden, dus vooraf was ik sceptisch: zouden we wel binnengelaten worden?

Het bleek dat ik me daarover helemaal geen zorgen hoefde te maken, want de kaartverkoop liep via Host Committee. Een ideaal concept: je koopt online je kaartje, staat meteen op de gastenlijst en checkt bij binnenkomst in bij de host. Een print meenemen is niet nodig. Vooraf kun je de gastenlijst online zien en dus spieken we er nog meer komen.

En dan de allergrootste bonus: de drankjes zijn het eerste uur gratis. Slim bedacht natuurlijk, want dan komt iedereen tenminste een beetje op tijd en kan het feest meteen los.

Cookapp en Kitchensurfing – lekker en een beetje anders uiteten

Cookapp

Laatste trend in culinair New York: eten moet lekker, het liefst ook nog gezond en als het even kan speciaal zijn. Talloze services en apps spelen daar slim op in en bieden foodies belevenissen in plaats van wéér een etentje in een ‘gewoon’ restaurant.

Via Cookapp eet je samen met een bont gezelschap onbekende mensen bij een chef thuis. Het menu staat online en vaak is er een BYOB (Bring Your Own Bottle) beleid. Het aanbod is nu nog beperkt, maar het zou me niets verbazen als dit heel erg populair wordt. Nadeel: om het aanbod te kunnen zien, moet je je eerst via e-mail of je Facebookprofiel aanmelden.

Kitchensurfing tovert jouw keuken om in die van een chef. Misschien wat minder voor de hand liggend als je New York voor korte tijd bezoekt, maar woon je voor wat langere tijd in de stad en heb je zin om een kan-niet-mislukken dinner-party te organiseren, dan is dit ideaal!

Eventbrite – gewoon handig

Eventbrite bestaat al langer, maar ik gebruik het zelf sinds kort om gemakkelijk naar (gratis) events te zoeken. Het zoeksysteem van bijvoorbeeld Time Out New York is wat mij betreft niet gebruiksvriendelijk omdat het filteren niet goed werkt. Op Eventbrite zoek je op locatie, datum, type evenement en de prijs. Doorzoek het gratis aanbod en je zult zien dat er zóveel georganiseerd wordt voor noppes.

Scoutmob – lokale schatten vinden

Scoutmob

Dít is nou zo’n leuke, nieuwe dienst! Scoutmob doet twee dingen: het brengt het ambachtelijke aanbod van lokale vakmensen onder de aandacht (een soort Etsy dus) en het laat je kennis maken met het beste van de stad: via deals voor de leukste restaurants (vaak 50% korting), speciale events en artikelen over de stad. Scoutmob heb ik echt pas net ontdekt, dus ik kan nog geen echte ervaringen delen, maar ik word alleen al zo blij van de website! Veel kortingen lopen via de app, download die dus vooral.

Access the Night – bars en clubs binnen handbereikaccess the night

Met Access the Night is het véél gemakkelijker leuke feestjes en fijne deals voor een avond uit te vinden. Installeer de app en krijg pushberichten van bars en clubs in jouw buurt. Ook deze app moet ik nog wat uitgebreider testen, maar hij klinkt veelbelovend!

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Handige website voor je NYC stedentrip

Vijf handige apps

Gratis wifi-spots in NYC

Favorieten: NYC blogs, magazines en meer

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Email

3 Responses to “Online handigheid voor in NYC”

  1. Rianne says:

    handige tips zeg!

  2. sander says:

    morgenochtend vliegen naar NYC, nu nog even de tips bekijken! topsite! dank!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>