Eerste officiële race: Ted Corbitt 15k

Eerste officiële race: Ted Corbitt 15k

Ik kan het me nog super goed voor de geest halen: krap een jaar geleden waren Michiel en ik net naar NYC verhuisd en besloten we ‘even’ een rondje door Central Park te gaan hardlopen.

Dat ‘even’ viel niet mee. We woonden in Morningside Heights en de dichtstbijzijnde ingang van Central Park komt meteen op een megaheuvel uit. Die móet je over om een beetje fatsoenlijk verder te kunnen hardlopen. Man, ik bezweek bijna die ochtend. Maar gelukkig kwam tegelijk ook het besef dat er misschien iets harder getraind zou moeten worden om wat relaxter in Central Park te kunnen hardlopen.

En trainen deed ik.

Running New York JSNY

Niet iedere maand was ik even fanatiek, maar minimaal 1x per week een loopje lukte me gelukkig wel. Twee maanden geleden besloot ik dat ik maar eens aan een officiële run moest meedoen. Alle hardloopverhalen van Annemerel, Lindsey, Marieke en Fieke & Francien hadden me enthousiast gemaakt en bovendien dwong het me te blijven trainen in de winter. Ik meldde me aan voor de Ted Corbitt 15k in Central Park. 15 kilometer moest te doen zijn dacht ik…

Inderdaad, 15 kilometer is best te doen als je een lekker vlak parcours hebt, zoals mijn trainingsloopje langs de Hudson is, maar in Central Park barst het van de heuvels! Om wat meer aan heuvels gewend te raken trainde ik tijdens Thanksgiving in Pennsylvania en een keer in Central Park, maar ik tikte niet veel meer dan 11 kilometer aan. Geen perfecte voorbereiding dacht ik dus.

Afgelopen weekend moest het toch echt gebeuren, die 15K. De weersvoorspellingen zagen er extreem slecht uit en het was de vraag of de race wel door zou gaan. ‘s Nachts om 4 uur checkte ik nog even de racepage om te kijken of de organisatoren er niet stiekem de brui aan zouden geven, maar nee, hardgelopen moest er worden.

En zo stond ik zaterdagochtend om half negen bij -10 graden met 4000 anderen in Central Park klaar aan de start. Mijn doelen? Onder de anderhalf uur blijven en mijn eigen tempo blijven lopen.

Ted Corbitt Race 2013

Tot 10 kilometer ging ik als een speer. Volgens mijn Nike app zat m’n tempo rond 5:10 en daar was ik erg blij mee. Later bleek dat Nike iets te enthousiast was, maar het was wel goed voor de moraal. Ondertussen veranderde Central Park in een heus winter wonderland, inclusief bevroren bekertjes water bij de drinkstations.

Na de 10 km begon ik ietsje in te zakken. Die **heuvels hakten erin. Verzuurde benen, dames die je inhalen… Toch zorgde de entourage ervoor dat ik redelijk vrolijk bleef rennen. Enthousiaste vrijwilligers, het feit dat 3999 andere mensen zo gek waren geweest om voor deze run op zaterdagochtend hun bed uit te komen, maakten dat stoppen echt geen optie was.

En terwijl de Nike app zei dat ik al 16km had gelopen en ik begon te vloeken op die telefoon, kwam toch ein-de-lijk de finish in beeld.

Tedd Corbitt finish

Er werden geen medailles uitgedeeld, maar Gatorade en bagels ;-) En die warme douche na afloop was zo lekker!

Mijn tijd? 1:24:03
Tevreden? Ja!
Maar records zijn er om gebroken te houden, dus ik ga me binnenkort weer voor een race inschrijven via de kalender van de New York Road Runners (NYRR).

Ook meedoen aan een race in New York? Lees deze blogpost met alle ins en outs over hardlopen in NYC.

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Eerste officiële race: Ted Corbitt 15k”

  1. Marieke says:

    Ohh ik vind je echt dapper! In de sneeuw door die rottige heuvels van Central Park! Bikkel! En die tijd, wauw.. Daar kan ik alleen maar van dromen. Ik loop boven de 10K 6 min per km of nog slomer, haha.

    • Joyce says:

      Dankjewel Marieke! Als het weer lekker lente of zomer is, zijn jouw tijden ongetwijfeld weer stukken sneller!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>