New York populairste bestemming onder Nederlanders, hotelprijzen stijgen licht

New York populairste bestemming onder Nederlanders, hotelprijzen stijgen licht

Druk bezig een trip naar New York voor te bereiden? Je bent niet de enige, zo blijkt uit de jaarlijkse Hotel Price Index van Hotels.com. New York was het afgelopen jaar de populairste reisbestemming onder Nederlandse reizigers.

Hotelprijzen New York
Wil je een beetje leuk overnachten in NYC, dan moet je wel diep in de buidel tasten: New York staat in de top 5 van wereldwijde bestemmingen met de hoogste gemiddelde hotelprijzen. De gemiddelde prijs voor een overnachting is EUR 184. De prijsstijging was met 1% het afgelopen jaar wel bescheiden te noemen.

Ik ben dol op dit soort statistieken, dus ik heb het rapport doorgespit op interessante wetenswaardigheden.

- Als je EUR 150 of minder per nacht te besteden hebt, is gemiddeld gezien, alleen een tweesterrenhotel voor je weggelegd.

- Heb je je zinnen op een vijfsterrenhotel gezet? Dan betaal je gemiddeld EUR 377 voor een nachtje.

- Volgens Hotels.com is New York de perfecte stad voor vuurwerk met Oud & Nieuw, is Chinatown de moeite waard (klopt), is het een prima stad voor een huwelijksaanzoek, vind je er behoorlijke hoge rooftops en kun je er prima uitgaan.

Tips
Leuk natuurlijk die statistieken, maar hoe vind je nou dat ene, perfecte hotel? Lees mijn post SOS: zo vind je het ideale hotel in New York City en kijk eens in de categorie ‘Slapen‘. Daar geef ik je tips om een fijne Airbnb te vinden en zette ik een aantal charmante B&B’s op een rijtje.

Heb jij nog tips voor het perfecte hotel in NYC? Laat dan hieronder een reactie achter.

FacebookTwitterGoogle+Email

5 Responses to “New York populairste bestemming onder Nederlanders, hotelprijzen stijgen licht”

 1. Kirsten says:

  Wat leuk eindelijk weer een nieuwe post :-) wij gaan met de kerst en verblijven in YOTEL. ben erg benieuwd. Goed geprijsd, centraal gelegen en hip!

 2. Andrea says:

  Ik ga van 18 tot 23 oktober met mijn neefje naar New York. Hij is dan net 1 maand 15 jaar. We willen gaan fietsen door Brooklyn, Central Park, alle bekende gebouwen bekijken, university of Columbia, helicoptervlucht diverse musea bezoeken etc. en het lijkt me ook heel leuk voor hem om naar een sportwedstrijd te gaan. Helaas start de NBA pas begin november, maar over het seizoen van IJshockey kan ik niets vinden, weet jij toevallig of in oktober ook ijshockeywedstrijden worden gespeeld?

 3. Recy says:

  Wij gaan in september naar New York.
  Ik lees veel over de NewYork kortingskaarten.
  Moet je die nu wel of niet kopen voor verschillende bezienswaardigheden.
  Lees dat er vaak onduidelijkheud is waar je de tickets moet ophalen.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>