The NYC Weekend #1

The NYC Weekend #1

Het is tijd voor een experimentje. Een populair item op veel blogs die ik volg is een wekelijkse diary. Een overzicht met alle belevenissen van de betreffende blogger van de afgelopen week, voorzien van heel veel foto’s. Als rasechte voyeur vind ik dit vaak het leukste item!

Het is een beetje lastig inschatten hoe geïnteresseerd mijn lezers zijn in een gemiddelde New Yorkse dag (die echt niet altijd even spannend is, geloof me), maar I’ll give it a try! Dus: vanaf nu iedere maandag of dinsdag een diary van mijn (lange) weekend. Met hopelijk een boel New York inspiratie.

De kick-off van het weekend vond plaats in The Cloisters, een prachtig museum waar ik al over geblogd heb. De metrorit er vandaan duurde vrij lang en we waren nog een beetje moe van een borrel de avond ervoor, dus op de terugreis vielen we keihard in slaap.

The Cloisters

Veel tijd om te suffen was er niet, want ik moest erna door naar mijn bootcamp training in Central Park. Ashley, de bootcamp trainer, had er zin in en gelukkig deed er een stel mannen mee, dus de training was vrij intensief. Ik ben erachter gekomen dat ze hier tijdens een bootcamp nogal lief tegen je blijven. Dat was in Nederland wel anders! Na de training had ik nergens meer puf voor, dus dat resulteerde in een avondje bankhangen met Netflix.

Zaterdag stond er ook historie op het programma, maar dan van een heel andere orde. Met een stel internationale vriendinnen ging ik naar de jaarlijkse Mermaid Parade in het pretparkje Coney Island. De Time Out stond er bol van, overal doken foto’s op van zeemeerminnen, dus dat moesten we meemaken! Ik verwachtte een soort zomercarnaval, maar dan met figuren uit de zee…

Tja, wat kan ik erover zeggen. Ik geloof dat Coney Island de erven van Walt Disney eens zou moeten inhuren voor een consult. Lelijk verklede mensen, nauwelijks muziek, een sloom tempo. On-Amerikaans slecht! Wel grappig: de vergane glorie van Coney Island. Het is een kermis aan zee, met attracties waar ik nog niet dood in gevonden wil worden, maar toch heeft het iets. Het is waarschijnlijk de zilte lucht van de zee, de vette geur van hotdogs en de klassieke Amerikaanse signs die het een soort van nostalgisch leuk maken.

Mermaid Parade 2013

Na een tijdje rond gelopen te hebben besloten we Russisch-Oekraïens te gaan eten in de vlakbij gelegen Russische wijk in Brighton Beach. En het was the serious stuff: een Spartaans interieur, Russische serveersters, een niet-te-ontcijferen menukaart… Maar, het eten (Borscht – bietensoep) was heerlijk! Na een frisse neus gehaald te hebben aan het strand was het tijd voor een leuke avond in the city!

Michiel en ik aten Indiaas (ja, het was nogal een internationale dag) bij een geweldig tentje in Bleecker Street, Bombay Duck. Ga er niet naartoe voor poespas of uitgebreid dineren, maar om gewoon lekker en goedkoop Indiaas te eten. We bestelden dosas, een soort crepes, met een heerlijke vulling. De rekening? $23. Erna dronken we een cocktail bij Fedora. Een super populair maar tegelijkertijd verscholen restaurantje in de West Village, waar ik zeker nog een keer wil gaan eten.

West Village Weekend
Zondag was het tijd om ons appartementje eens goed op orde te brengen, want op maandag zou er een Airbnb fotograaf langs komen. Verder was het een typische zondag. Michiel kocht échte boerenkaas kaas bij Murray’s, een goede kaaswinkel in Bleecker Street, en we hebben nog een paar uurtjes gechilled op een grasveldje aan de Hudson. Prima dagje!

Hudson NYC

Deze week zitten de avonden propvol met een haringavond bij The Netherland Club (jawel!), een heuse prom, maar dan in 80′s stijl, en een bachelorette party.

Fijne week!

P.S. Leuk of niet leuk, zo’n diary?

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “The NYC Weekend #1”

  1. Eric B. says:

    een geweldig weekend! Haha Incredible

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>