Drie fijne koffiespots

Drie fijne koffiespots

Koffie! Mijn lijf schreeuwt er ‘s morgens gewoon om. Gelukkig hoef je in New York nooit lang te zoeken naar een bakkie troost. Op iedere straathoek vind je een Starbucks, Dunkin Donut of McDonald’s met koffie voor $1.

Eerder schreef ik al dat ik geen groot fan ben van frappucino’s, iced dolce cinnamon lattes en iced skinny mochas. Nee, gewoon een simpele cappuccino, koffie verkeerd of zwarte koffie, daar ga ik voor. Ik ben dan ook altijd op zoek naar tentjes waar je koffie met liefde wordt bereid en de sfeer goed is. Ik heb er weer drie ontdekt die ik graag met jullie deel.

Toby’s Estate Coffee
Middenin in hip Williamsburg, vlakbij Bedford Avenue, vind je Toby’s Estate Coffee. Toby gebruikt alleen eerlijk verhandelde bonen en roostert deze zelf. Er werken enthousiaste barista’s en de koffie wordt duidelijk met liefde bereid. Een favo spot onder Brooklyn-hipsters, die er komen om te werken, te kletsen of in hun eentje te relaxen. En de koffie? Mijn cappuccino was lekker, maar had wel ietsje warmer gemogen en de melk wat ‘lobbiger’ (minder luchtbelletjes).

125 North 6th Street, Williamsburg, Brooklyn. Metro: Bedford Av. (L)

Toby's Estate Coffee New York

La Colombe
Mocht je Starbucks willen omzeilen vanwege de lange rij, dan sla je La Colombe beter over. In NoHo, vlakbij alle gebouwen van NYU, serveert deze populaire zaak koffie die ethisch in orde is en vriendelijk voor het milieu. Je moet er alleen wel even voor in de rij staan. De barista’s zijn er ondanks de drukte super aardig en nemen de tijd voor je koffie. Ook hier zaten er teveel luchtbelletjes in mijn cappuccino (elke barista zou moeten weten dat je de melk kunt ontluchten door met het kannetje op tafel te tikken), maar verder genoot ik er van een heerlijk bakkie.

400 Lafayette Street (ook vestigingen in SoHo en Tribeca, zie de website). Metro: 8 St – NYU (N, R), Astor Pl (4, 6) of Bleecker St (4, 6).

La Colombe New York
Culture Espresso Bar
Wat een verademing is deze spot in Midtown. Een eigenzinnig zaakje in een deel van NY waar je vooral ketens tegen komt. Héérlijk! De koffie is er lekker, de muffins verrukkelijk en de atmosfeer leuk. Het zaakje is ook een gallerie en verandert volgens New York Times koffie recensent Oliver Strand (@OliverStrand) ‘s middags in een hippe scene als de creatieven uit de omringende kantoren er komen. Tip: neem je koffie mee naar het even verderop gelegen Bryant Park, een groene oase in dit betonnen deel van Manhattan.

72 West 38th St. Metro: 42 St – Bryant Park (B, D, F, M)

Culture Espresso Bar New York

PS. Op zoek naar een snelle, simpele koffie? De koffie bij McDonald’s kost $1 (ongeacht de maat) en is best wel oké. Een groter fan ben ik van de bagel carts die je ‘s morgens op veel straathoeken ziet. De koffie is er vaak erg vers en $1 of $1.25.

Credits grote foto: Smith & Ratliff (leuke blog!)

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>