@ Work in New York City! #2

@ Work in New York City! #2

Een tijdje terug schreef ik over mijn zoektocht naar een baan en hoe ik er uiteindelijk niet één, maar twee vond.

Nu ik een tijdje bij koffiecafé Kava aan de slag ben (en helemaal gewend ben aan klanten die een iced skinny latte extra shot and extra ice bestellen), leek het me wel leuk jullie wat New Yorkse koffietrends te presenteren. Als ze al niet overgewaaid zijn naar Nederland, gebeurt dat ongetwijfeld in no-time!

Kava Cafe New York City

Halfcaf

Mensen die een halfcaf drankje bestellen, willen een half espressoshot mét cafeïne en een half zonder. Naar mijn bescheiden mening is dit een beetje ridicuul – want merk je echt het verschil? – maar de klant is koning ;-) .

Amandelmelk

Sojamelk is in de meeste koffietentjes in Nederland gemeengoed, maar volgens mij geldt dat nog niet voor amandelmelk. Ideaal voor als je niet tegen lactose of soja kunt én het zit vol vitaminen en mineralen.

Pourover

Een vers en aromatisch opgeschonken individueel bakkie koffie kun je op steeds meer plekken krijgen in NYC. Zie ook mijn artikel met vijf ontdekkingen.

Flat White

Australische toeristen vragen vaak om een flat white en die maken we natuurlijk graag. Hoe een flat white bereid wordt verschilt per koffiecafe, maar bij ons lijkt het drankje op een cappucino, maar dan met alleen maar fijn schuim, geen hete melk. Dit artikel gaat dieper in op de verschillen tussen een cappucino, latte en flat white.

Iced espresso drankjes

Ijskoffie kennen we allemaal wel, maar hier in de VS drinken mensen in de zomer hun espresso drankjes ook graag iced. Men neme dan een koude hoeveelheid melk, een shot espresso en een heleboel ijs en voilà daar is je iced cappucino of latte.

Andere artikelen van JSNY over koffie in New York:
- Stumptown koffie in het ACE hotel
- 3 fijne koffiespots
- Vijf ontdekkingen #2
- Vijf ontdekkingen #5

Ben ik nog trends vergeten? Wat zijn jouw favoriete koffiedrankjes in de States?

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “@ Work in New York City! #2”

  1. Marieke says:

    Respect dat je al die wensen van al die mensen kunt maken, haha. Ik vind dat bij Starbucks altijd al bijzonder om naar te kijken!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>