Koningsdag 2014 in New York

Koningsdag 2014 in New York

Ben je het laatste weekend van april in New York City en juist níet op de vlucht voor de oranjegekte in Nederland? En ben je niet vies van stel hossende Nederlandse New Yorkers in oranje outfits? Hier lees je hoe je Koningsdag 2014 in New York viert!

Op zondag 27 april is het feesten geblazen in Providence, een club in Midtown Manhattan. Maandag startte de kaartverkoop en ik heb mijn tickets al in de pocket.

koningsdag nyc 2014

Vorig jaar was dit een erg gezellig feestje (nadat ik een beetje van de schrik was bekomen – zoveel Nederlanders ineens bij elkaar in New York was even wennen, haha), dus ik heb er dit jaar weer zin in.

Verder vinden rondom Koningsdag de volgende activiteiten plaats:

• ‘How to be Orange’, Standup Comedy Show door Greg Shapiro

Donderdag 24 April, 19:30 – 22:30 uur – Netherlands Club New York

Dit evenement wordt georganiseerd door de Netherlands Club of New York. Niet-leden zijn welkom (een kaartje kost $35), maar ik ben bang dat je als introducé alleen door een lid aangemeld kan worden.

• Koningsdag Receptie

Vrijdag 25 April, 18.00 – 20:00 uur - Netherlands Club New York

Niet-leden kunnen tickets aan de deur kopen voor $35.

• Vrijmarkt

Zondag 27 April, 12.00 – 16:00 – Battery Park

Het Nederlandse Consulaat en de Nederlandse school van New York – ‘t Klokhuis – organiseren een heuse vrijmarkt in Battery Park. Reken op oud-Hollandse kinderspelen, poppenkastvoorstellingen, een verkleedwedstrijd (wie gaat het mooist verkleed als koning/koninging of prins/prinses), Koninklijke Quiz, en voetbal toernooi. Kijk voor meer informatie op www.klokhuis.com

queensday vrijmarktKoninginnedag 2013 in Battery Park. Foto door Richard Koek

FacebookTwitterGoogle+Email

4 Responses to “Koningsdag 2014 in New York”

 1. Daphne oosthoek says:

  Hi Joyce,
  Vooral het feest in providence klinkt erg gaaf.
  Helaas staat op de site dat je 21 moet zijn. Mijn vriendin is 19 en ik 20. Zijn ze erg strikt in het hanteren van de regel? En weet je misschien ergens waar wij dan zouden kunnen feesten?

  Groetjes,
  Daphne

  • Joyce says:

   Hoi Daphne,

   Ik vrees dat het dan geen zin heeft om kaartjes te kopen, want bij elke club of kroeg is het deurbeleid echt heel streng. Alle ID’s worden altijd gecontroleerd helaas. Ik weet zo gauw ook geen andere plek om te feesten, maar mocht er nog iets in me opkomen, dan laat ik dat hier achter!

   Groetjes,
   Joyce

   • Hoi Joyce. Zag een leuk aantal mensen van je site binnenkomen.

    Antwoord voor Daphne.. joyce heeft gelijk, het heeft helaas geen nut om te proberen binnen te komen als je niet 21 of ouder bent. De club doe de security en dat zijn geen gemakkelijke mensen. Ik heb er zelfs als organisator niets over te zeggen. Kan geen uitzonderingen forceren en ze willen ook niet werken met aparte polsbandjes oid. Het spijt me.

    Ps Het wordt weer gezellig. Al 400 kaarten zijn eruit met nog een volle week te gaan. Ik vraag me trouwens al meer dan 10 jaar elke keer weer af waar al die Nederlanders toch vandaan komen… :-)

 2. Caroline says:

  Hoi Joyce,

  De tickets voor het feest zijn binnen, super bedankt voor je tip! Morgen vertrekken we met vier vriendinnen voor acht dagen NY en wij hebben er mega veel zin in :-) Mede dankzij jouw leuke verhalen en goede tips hebben wij ons nog beter kunnen voorbereiden. Dank je wel!

  @Sander: tja.. waar wij vandaan komen.. Wat betreft NL komen wij overal en nergens vandaan, vier studievriendinnen die voor hun 30e naar NY willen zijn geweest en wat betreft NY, daar zitten wij in een appartement on Upper West Side ;-) Wij hebben er zin in!

  Groetjes,
  Caroline

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>