Review: Museum Hack tour in de Met

Review: Museum Hack tour in de Met

In april was ik voor zes dagen terug in New York! Wat was dat heerlijk… Lekker door vertrouwde buurtjes struinen, mijn to-do lijstje met culinaire hotspots afwerken en een hoop vrienden zien.

Tussen alle afspraken door deed ik gelukkig ook nog een paar compleet nieuwe activiteiten. Hierbij presenteer ik je de eerste: meegaan op een Museum Hack tour door het Metropolitan Museum of Art (de ‘Met’). De moeite waard? Lees verder!

Metropolitan Museum of Art New York City - JSNY.nl

Ik weet niet precies meer wanneer ik voor het eerst kennismaakte met de tours van Museum Hack, maar toen ik hun slogan las - for people who don’t like museums - was ik verkocht. Want toegegeven: ik ben geen groot fan van de Met. Er is gewoon veel-te-veel te zien. Ik raak het overzicht kwijt, word gek van de toeristenmassa’s en voel me schuldig als ik maar een of twee afdelingen, of alleen een tijdelijke tentoonstelling, bezoek. In de 1,5 jaar dat ik in NYC woonde, ben ik er dan ook maar twee keer geweest.

Maar goed, toen ik de omschrijving van de Museum Hack tours las, besloot ik dat ik het museum heel graag een nieuwe kans wilde geven. Museum Hack heeft namelijk als missie je in twee uur tijd op een geweldige, grappige, interactieve en niet-traditionele manier de Met of het American Museum of Natural History te laten zien. Het vertellen van verrassende verhalen en ‘juicy gossip’ staan centraal. Ik mailde de initiatiefnemers met de vraag of ik mee mocht op een tour en zo geschiedde!

De tour

Op een zaterdagmiddag staan tourguides Kate en Diana te trappelen om onze groep van +/- 9 het museum mee in te nemen “to air the dirty laundry of the Met’. Na een gezamenlijke team yell snellen we het museum in. Daar staan we telkens stil bij een of twee objecten per afdeling. De dames zijn fantastische verhalenvertellers en weten me van begin tot het eind te boeien.

We staan bijvoorbeeld stil bij:

- de populariteit van atleten in het oude Griekenland. Ooit geweten dat je de olijfolie waarmee ze zich schoonboenden als tweehands olie in een kannetje kon kopen?

- wat er toch in vredesnaam is gebeurd met alle missende mannelijke geslachten van antieke beeldhouwwerken..

- de avonturen van Michael Rockefeller in Nieuw-Guinea (denk: kannibalen)

- de juicy details uit het leven van schilder Gustave Courbet (geloof me, je mond valt open)

Museum Hack tour Metropolitan Museum of Art

www.WinstonStruye.com-15                                                                                                                                            Foto: Museum Hack/Winston Struye

Tussen de verhalen door volbrengen we korte opdrachten, waarbij we onze eigen vindingrijkheid en creativiteit moeten gebruiken. Zo moeten we op zoek naar een object om het perfecte feest mee te organiseren en wordt onze foto met een standbeeld meteen meteen vereeuwigd op een polaroid.

Was de tour de moeite waard?

Ja! Ik heb echt een super leuke en interessante middag gehad. We hebben letterlijk alle uithoeken van de Met gezien, Kate en Diana zijn enorme kunstfanaten en hun verhalen waren briljant. Als je een hekel hebt aan enorme musea, is de tour ook ideaal, want de selectie wordt al voor je gemaakt. Na afloop kan je gewoon in het museum blijven als je de smaak te pakken hebt gekregen.

Ik ben bovendien de Met met andere ogen gaan bekijken. Het is eigenlijk vooral een museum vol verhalen en Museum Hack is de perfecte manier om die te ontdekken!

Goed om te weten

- Je kaartje koop je vooraf online. Deze tour kostte $59. Dat is dan ook het enige nadeel dat ik kan bedenken: het is best wel prijzig voor een activiteit van 2 uur.

- De tours zijn behoorlijk interactief en natuurlijk 100% in het Engels.

- Trek comfortabele schoenen aan.

- Museum Hack biedt ook prive tours aan als je met een grotere groep bent.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>