New York anders met een cursus of workshop

New York anders met een cursus of workshop

Ben je voor langere tijd in New York? Wil je de stad op een originele manier leren kennen? Dan is een cursus of workshop het overwegen waard. Je ontmoet locals, treedt buiten je comfortzone en loopt de deur uit met een nieuwe dosis inspiratie. Fotograferen, acteren, yoga, buikdansen, programmeren, cocktails mixen.. Het is allemaal mogelijk!

De volgende websites zijn handig als je op zoek bent naar een concrete discipline of ter inspiratie.

Coursehorse
Enorme database met allerlei cursussen. Eenvoudig te doorzoeken op datum, buurt, discipline of budget. Online aanmelden is een eitje. Je kunt ook zoeken op gratis cursussen. Zo ben ik terecht gekomen bij Zumba (succes) en een acteerworkshop (geen succes).

Skillshare
Het Airbnb van cursussen. Iedereen met een bepaalde ‘skill’ kan zijn eigen cursus organiseren. Sommige vinden online plaats, daarvoor hoef je dus niet in New York te zijn. Misschien verzorgt jouw all time goeroe wel een cursus!

Gidsy
Ook op Gidsy kan iedereen een workshop of activiteit aanbieden. Eerder schreef ik al een artikel over een fantastische Dumpling Tour. Denk verder aan thema-wandelingen, kookworkshops, bierproeverijen en fotografieworkshops.

General Assembly
‘GA’ zoals General Assembly vaak afgekort wordt, biedt workshops en cursussen aan op het gebied van technologie, business en design. Ze hebben een fantastische naam, werken met heel goede docenten samen en hebben kort gezegd de ‘coolfactor’. Voor iedereen werkzaam in tech, marketing, communicatie, innovatie of de creatieve industrie echt het bekijken waard.

Brooklyn Central
‘BKC’ is een gloednieuw kunst en fotografie centrum in Dumbo, Brooklyn. Mijn nieuwe fascinatie zijn de ’5 dollar Fridays’, korte workshops voor slechts vijf dollar over bijvoorbeeld Photoshop, Lightroom, compositie of kleur. Binnenkort ga ik de Photoshop Basics workshop uitproberen. Komt deze blog hopelijk ten goede!

92Y
Cultureel (van oorsprong joods) centrum met een enorm aanbod aan cursussen, workshops, activiteiten en seminars. Houd de kalender voorafgaand aan je trip al in de gaten, want het aanbod is overweldigend.

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “New York anders met een cursus of workshop”

 1. Thijs Hendriks says:

  Een wat wonderlijke vraag.

  Wij gaan deze zomer (voor de vierde keer) naar New York en mijn vrouw is een enthousiaste amateur fotograaf. Ik vind haar foto’s erg mooi en ik zou haar graag een soort tour/cursus willen aanbieden in de week dat we er zijn (2e week augustus). We verblijven in Queens en het liefst dus ergens in Brooklyn/Queens/Red Hook/Williamsburg, dat werk.
  Omdat ze het lastig vindt vlot om te gaan met het snel gesproken Engels van de gemiddelde New Yorker zou een Nederlandssprekende gids/fotograaf het fijnst zijn. Enig idee/tips voor mij?

  Dank en groet,
  Thijs

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>