New York on a budget

New York on a budget

Het is inmiddels een terugkerend thema op mijn blog: New York is duur. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je een dikke portemonnee bij je hebt. Mocht dat op de een of andere manier niet lukken en moet je de stad als vrek doorkruisen, lees dan hier mijn tips voor een (bijna) gratis en goedkoop New York tripje.

Overnachten
- Ga níet in een hotel zitten. Zonde van je geld, want je slaapt er alleen maar. Huur een kamer, studio of appartement via Airbnb of Wimdu, dan kun je ook geld besparen door zelf te koken of je favoriete ontbijt in huis te halen. Een hostel is natuurlijk ook een goedkopere optie. Wil het écht goedkoop en avontuurlijk aanpakken, dan kun je altijd nog gaan couchsurfen.

Zien en doen
- Check van te voren welke bezienswaardigheden gratis zijn. Eerder schreef ik al een blog over musea die op bepaalde dagen of uren gratis toegang hebben. Verder biedt het Lincoln Center gratis performances, ‘meet-the-artist‘-zaterdagochtenden en films aan. Bibliotheken organiseren ook enorm veel gratis activiteiten. Ik profiteer er regelmatig van door mijn yogamatje uit te rollen in mijn plaatselijke bibliotheek.

- Ben je nog student? Vergeet je collegekaart dan niet! Veel musea bieden korting en bij het Lincoln Center kom je in aanmerking voor Student Rush Hour tickets.

- Ben je van plan de grote attracties te bezoeken? Met de New York City Pass kun je een hoop geld besparen.

- Een unlimited-ride metro card is een must als je veel wilt zien. Een kaart voor 7 dagen kost $30. Met twee ritten per dag heb je dit bedrag er al uit.

- Via Free Tours by Foot kun je gratis wandelingen onder leiding van een gids boeken. Ik heb nog geen wandeling geboekt via deze service – dus ik weet het niet 100% zeker – maar ik verwacht dat je wel rijkelijk moet tippen. Central Park organiseert zijn eigen gratis rondleidingen, evenals de New York Public Library in het imposante Stephen A. Schwarzman Building.

- Gratis het Vrijheidsbeeld zien? Neem de Staten Island Ferry. Je hebt gegarandeerd een mooi uitzicht!

- Ben je een avontuurlijk type en sta je open voor nieuwe ontmoetingen? Kijk eens of er een interessante meet-up, gratis cursus of couchsurf event plaatsvindt.

- Van 28 mei tot 18 augustus zijn er gratis Shakespeare voorstellingen in Central Park. Het bemachtigen van een kaartje is lastig, dus lees eerst deze tips. In Bryant Park vinden vanaf 17 juni elke maandagavond gratis openlucht filmvoorstellingen plaats. Het terrein gaat open vanaf 17.00, de films starten tussen 20.00 en 21.00 uur.

Eten en drinken
- Uiteten is in de gemiddelde diner niet zo duur, maar wil je iets specialers tegen een redelijke prijs? Check dan van te voren de deals van Groupon, Savored, LivingSocial en Gilt. Recensies over restaurants lees je van te voren op yelp.com.

- Kijk voor een heleboel tips over goedkope eettentjes ook eens op deze blog.

- Je laatste geld bijeen geschraapt om eens écht goed uit eten te gaan? Overweeg een uitgebreide lunch in plaats van een diner. De kwaliteit is even goed, maar de prijs meestal aanzienlijk lager.

- Profiteer van de vele Happy Hours: cocktails en biertjes zijn in de vroege avonduren vaak aanzienlijk goedkoper. Een handige app om de Happy Hours in de buurt bij te houden is HappyHour van Mobile Forge. Verkrijgbaar in de Nederlandse appstore voor iPhone en iPad.

Tot slot
Houd de volgende websites in de gaten voor tips over gratis activiteiten:
TimeOut New York
NYCgo.com
MyFreeConcert
Fabulous Free & Frugal

Volgende keer weer een blog over het schandalig decadente luxe leven!

FacebookTwitterGoogle+Email

3 Responses to “New York on a budget”

 1. Bram Koopmans says:

  Hoi

  Ik wil graag met mijn vriendin naar New York
  Is dit de weg om meer info te vragen over New York trip ?
  We zijn niet super geweldig in Engels
  Gr. Bram

 2. Karen says:

  Hallo Joyce,
  Super leuke blog heb je.
  Ik heb een vraagje.
  Ik ga samen met mijn man in mei naar NewYork
  Nu willen we graag een airbnb gaan boeken, maar ik hoor negatieve verhalen erover, bijv
  Vrienden van ons die de kamer hadden geboekt en betaald.
  Bij aankomst was er niks, dus moesten ze terplekke op zoek naar iets anders en ze waren hun geld kwijt.
  Weet jij betrouwbare airbnb adressen?
  Bij voorbaat dank.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>