De beste souvenirs

De beste souvenirs

Aan het citytrippen in New York? Dan kun je natuurlijk niet met lege handen thuis komen. En dan bedoel ik niet een suffe sleutelhanger of beeldje van het vrijheidsbeeld zoals je ze in Midtown vindt. Nee, iets moois, grappigs of echt handigs!

Ga voor echt mooie spullen, die ook na je reis een glimlach op je gezicht toveren, naar de volgende spots.

MoMA stores

Het welbekende MoMA heeft verschillende fantastische winkels waar je design spullen scoort, maar ook echt gave souvenirs vindt. Wat dacht je van mini 3D prints van NYC landmarks voor $7? Of een houten skyline van MUJI, de Japanse Hema?

De winkels zijn te vinden in het museum zelf (11 West 53rd St), direct aan de overkant van het museum en in SoHo (81 Spring Street).

IMG_5126

New York Public Library

Mijn persoonlijke favoriet. Heerlijke winkel om te snuffelen en heel hebberig van te worden. Ze verkopen er posters voor $5, prachtige boeken over New York, mooie notitieboekjes en nog veel meer.

5th Avenue at 42nd Street.

New York Public Library Store

Grand Central New York Transit Museum

Bestaat het thuisfront uit treintjesfanaten? Neem dan zeker even een kijkje in deze winkel van het New York Transit Museum. Ze verkopen er allerlei miniaturen, maar ook metro gerelateerde spulletjes, zoals iPhone hoesjes, theedoeken, toilettasjes enzovoorts. De winkel is het makkelijkste te vinden als je vanuit de central hal richting ‘Subway shuttle – 42nd Street’ loopt. De winkel zit meteen aan de rechterkant.

Museum of the City of New York

Fijn museum met een winkel gericht op de geschiedenis van New York. Ga er naar toe voor mooie koffietafelboeken en wat meer specialistische publicaties over NYC.

1220 5th Avenue.

Barnes & Noble 5th Avenue

Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar mocht je naar New York zijn gekomen zonder een reisgids, ga dan naar deze boekenwinkel voor de meest ruime keus die je ooit hebt gezien. Ook voor koffietafelboeken dé plek.

555 Fifth Avenue.

P.S. Alle museumwinkels kun je in zonder een toegangskaartje voor het betreffende museum te kopen.

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “De beste souvenirs”

  1. Wat een leuke tips zeg! Ik ga volgende week naar NYC en heb nu al zin om in deze winkeltjes rond te snuffelen!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>