Nieuwe NYC gids: Please take me to New York City

Nieuwe NYC gids: Please take me to New York City

Misschien ben je al een tijdje bezig met de voorbereidingen van een NYC trip. En misschien duizelt het je: er is zoveel te doen en te zien, waar moet je beginnen?

Nou ben ik zelf altijd een beetje allergisch voor hele dikke reisgidsen. Zo bevat de Lonely Planet New York City een schat aan informatie, maar ik vind ‘m zo dik en onhandig. Bovendien staat er zóveel in, dat zelfs ik – als inwoner – er gewoon niet aan toe kom om alles te zien en te doen. Vervolgens heb ik dan last van een knagende gevoel dat ik allerlei dingen heb overgeslagen en mijn tijd niet goed gebruikt hebt. Niet fijn!

Kortom; soms is het wel lekker als de informatiestroom een beetje gefilterd wordt. Laat blogster, New York verslaafde en kenner Carlissa Remmerswaal dat met haar kersverse gids Please, take me to New York City nou net gedaan hebben. Haar gids heeft mijn postbus inmiddels bereikt en ik ben fan!

_DSC0088kopie

Please take me to New York City

_DSC0089kopie

De kracht van deze compacte gids zit ‘m in Carlissa’s aanstekelijke en enthousiaste schrijfstijl, de praktische tips en de mini-plattegronden die je erbij krijgt. Deze plattegrondjes zijn echt een vondst: ze passen makkelijk in je tas, zijn stevig en heb je geen zin ze mee te nemen, dan scan je ze van te voren met de Layar app en staan ze meteen opgeslagen in je telefoon. De gids is ook fijn om in één oogopslag een idee te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden. Verder deelt Carlissa haar persoonlijke belevenissen via fragmenten uit haar blogposts. Vaak heel herkenbaar! Ook leuk: je ontvangt de gids met een persoonlijk berichtje én een donatie voor al je shoppingactiviteiten. Mysterieus? Wacht gewoon af totdat je de gids thuis gestuurd krijgt.

Ontbreekt er ook nog iets? Niet veel gelukkig! Brooklyn komt summier aan bod (maar veel toeristen zullen deze borough uit tijdgebrek overslaan) en – maar dit is puur persoonlijk – er staan qua eten/drinken en shoppen vrij veel ketens genoemd. Ik ben zelf geen groot fan van ketens (behalve deze), maar zeker als je voor de eerste keer naar NYC gaat, valt er op ‘ketengebied’ veel te ontdekken.

Neemt niet weg dat ik ook nog wat eetadresjes ontdekt heb. Rice to Riches (wáárom, in vredesnaam, ben ik hier nog niet naar binnen gestapt?!?), Cotta en Amarino Ice Cream heb ik toegevoegd aan mijn to-do lijst:-).

Je bestelt Please, take me to New York City online voor EUR 17,50 (tijdelijke early bird actie).

Foto’s: Carlissa Remmerswaal

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Nieuwe NYC gids: Please take me to New York City”

 1. philippe says:

  Hallo,
  Dank u voor deze tip . Heb al heel wat reisgidsen over N-Y .
  Deze ontbreekt nog aan de collectie.
  MVG
  PHILIPPE

 2. Patricia says:

  Hoi,

  Bedankt voor deze geweldige tip! Ik ben helemaal enthausiast. Net op tijd, want ik ga volgende week naar NYC, voor de eerste keer! Ik hoop dat ik het pakketje op tijd ontvang.. voordat Paypal werkt gaat wat tijd overheen lees ik. Spannend!

  Groetjes!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>