NYC Restaurant Week winter 2014

NYC Restaurant Week winter 2014

Vaste lezers weten vast dat ik me heel graag al etend een weg door NYC baan. Als het aan mij zou liggen, zou ik véél vaker uiteten gaan dan nu het geval is. Ons kleine keukentje smoort culinaire inspiratie hartgrondig in de kiem en uiteraard heb ik nog een hele lijst liggen met restaurants waar ik graag een hapje zou eten. Ook loopt het water me iedere week weer in de mond als ik de Time Out sectie met nieuw geopende restaurants doorneem.

Het is alleen stiekem best een dure hobby om heel vaak uiteten te gaan in New York. De nettoprijzen van gerechten liggen weliswaar veelal lager dan die in Nederland, maar met de belasting (bijna 9%), fooi (ik houd meestal 15% aan) en absurd hoge alcoholprijzen loopt de rekening heel snel op. Voor de New Yorkse yup met een hoog salaris geen probleem, maar als barista en juf verdien ik nou eenmaal stukken minder dan de gemiddelde New Yorker met een fulltime baan.

Daarom, lieve lezers, verheug ik me alweer enorm op de NYC Restaurant Week winter 2014 van 17 februari tot en met 7 maart! Eerder heb ik al over het concept geblogd (hier en hier): bij deelnemende restaurants kun je voor $25 genieten van een driegangen-lunch, of $38 voor een driegangen-diner. Daar komt nog wel belasting bij en drankjes zijn hier (natuurlijk) niet bij inbegrepen.

NYC Restaurantweek 2014

Vandaag is het reserveringssysteem opengezet en heb ik tijdens stille momenten bij Kava alvast twee restaurants gereserveerd:

 • Lunch bij Ai Fiori, een sterrenrestaurant in het Langham Hotel dat helemaal gericht is op de Franse en Italiaanse ‘Riviera cuisine’.
 • Diner bij Junoon, een van de allerbeste Indiase restaurants van New York, eveneens bekroond met een Michelin ster.

Het was lastig kiezen! Eerst heb ik een shortlist gemaakt met de restaurants uit de lijst waar ik sowieso nog een keer wilde eten. Daarna ben ik ze allemaal afgegaan op yelp.com en heb ik de twee met de beste recensies en het hoogst aantal sterren gekozen. Mijn shortlist was als volgt:

 • Ai Fiori
 • Boulud (er doen verschillende restaurants van chefkok Daniel Boulud mee)
 • Blue Water Grill
 • Fonda Brooklyn
 • Hakkasan
 • Junoon
 • Le Cirque
 • Mercer Kitchen
 • Nobu Next Door
 • Norma’s
 • Red Rooster
 • Tao Uptown

Misschien komt er nog een derde restaurant bij, maar voor nu kan ik me alvast héél erg verheugen op Ai Fiori en Junoon!

FacebookTwitterGoogle+Email

5 Responses to “NYC Restaurant Week winter 2014”

 1. Elisabeth says:

  Wow, wat een goede tip! Ik ben dan namelijk.

  Kleine vraag. Als je via dit ‘open table’ syteem boekt, boek je dan ook echt voor de restaurantweek?

  Echt te gek voor de tip!! Super :-)

  Groetjes,

  Elisabeth

  • Joyce says:

   Ha Elisabeth,
   Als je via de site van de restaurantweek (http://www.nycgo.com/restaurantweek/) boekt, geldt de boeking als restaurantweek boeking. Ik zet het er in de comments altijd voor de zekerheid nog een keer bij. Ook kun je in het restaurant dubbelchecken of ze je het goede menu geven. Wees wel snel met reserveren, want de allerbeste restaurants zijn altijd snel volgeboekt.
   Veel plezier vast!

 2. Lianne says:

  Hoi Joyce,

  Kan je mij misschien vertellen wanneer de restaurant week in 2015 is?
  Ik kan het nergens vinden.. Aangezien mijn vriend en ik erg van lekker eten houden,
  En in februari naar NYC gaan. Is dit wel een mooie kans natuurlijk!

  Je hebt echt een super mooie site! Heb al veel ideeën ervan afgehaald!

  Groetjes, lianne

  • Joyce says:

   Hoi Lianne,

   Helaas is pas altijd kort van te voren bekend wanneer de exacte data vallen. Ik heb het even van afgelopen jaren voor je opgezocht:

   2014 17 feb – 7 maart
   2013 14 jan – 8 feb
   2012 16 jan – 10 feb

   Vorig jaar werd de ‘week’ (het zijn in de praktijk maar liefst 3 weken!) laat gehouden. Ik heb me ooit laten vertellen dat dat kwam doordat de Super Bowl op 2 feb in NY/NJ plaatsvond en daardoor al genoeg toeristen trok. Geen idee of het waar is.

   Ik heb in elk geval 2 tips voor je:
   - Geef je op voor de mailinglijst van de Restaurant Week: http://www.nycgo.com/restaurantweek/ – Dan hoor je al eerste wanneer de data vallen.
   - Als je nou echt een restaurant op het oog hebt waar je heel graag wilt lunchen of dineren, dan kan je altijd via opentable vast reserveren en als de data en deelnemende restaurants eenmaal bekend zijn, en het blijkt dat het betreffende restaurant meedoet, er even achter aan bellen dat je in het kader van de restaurantweek komt. Reserveringen via opentable kun je kosteloos annuleren, dus je zit nooit ergens aan vast.

   Veel plezier vast!
   Groetjes,
   Joyce

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>