New Year’s Eve in NYC: waar moet je zijn?

New Year’s Eve in NYC: waar moet je zijn?

Sinds mijn studententijd is het ieder jaar weer een dilemma: wat ga ik doen met Oud & Nieuw? Verschillende feestjes om uit te kiezen, verschillende steden om naartoe te gaan en de NS die het om 20:00 uur voor gezien houdt…

Hoe heerlijk is het dan ook om lekker in het buitenland te zijn en geen ‘last’ te hebben van al die sociale verplichtingen? Vier je NYE in NYC? Dit zijn mijn tips!

Times Square – de moeite waard?

De vraag die iedereen me stelt: wel of niet naar Times Square voor de ball drop? Ik zeg er meteen eerlijk bij dat ik de ball drop nooit zelf heb meegemaakt, dus echt objectief ben ik niet. Maar goed, ik hoor altijd dat het nogal een expeditie is om Oud & Nieuw op Times Square mee te maken. Het hele gebied is namelijk in vakken afgezet en om een plekje in zo’n vak te bemachtigen, moet je er uiterlijk om 15:00 uur zijn. Vervolgens kun je je vak niet uit (waar moet je naar de wc?? Geen idee!) en sta je binnen no-time tussen alleen maar dronken mensen, omdat iedereen het uit verveling op een drinken zet.

Daar staat natuurlijk tegenover dat er topartiesten komen optreden dat je bij hét New Yorkse NYE feest bent geweest.

Als er lezers zijn die ooit de ball drop hebben meegemaakt, laat vooral hieronder achter wat je ervan vond.

Wat natuurlijk ook kan: naar een feest dat uitzicht heeft op de ball drop. Bijvoorbeeld in het Novotel op Times Square.

Ball Times Square

Mijn tip: Central Park

In 2008 vierde ik samen met Michiel Oud & Nieuw in NYC en kwamen we al googelend tot de conclusie dat we niet zo’n zin hadden in alle stress rondom het Times Square gebeuren. We kwamen er achter dat er een feestje én een run in Central Park georganiseerd werd. We hadden nul-komma-nul verwachtingen van de avond (altijd goed) en het was fantastisch!

Om 22:00 uur startte het feestje, om 23:00 uur was er een costume contest en om middernacht vuurwerk en een 4-mile run door Central Park. De sfeer was fantastisch: sportieve mensen, leuke muziek en over zelf meegebrachte champagne werd niet moeilijk gedaan ;-) . Dit jaar ziet het programma er weer precies hetzelfde uit.

Als ik in NYC was geweest, had ik zeker meegedaan aan run (maar – ook niet vervelend – we zitten in Santiago, Chili). Meer info over het feestje vind je hier. Aanmelden voor de run kan tot en met 28 december via de NYRR.

NYE Central Park 2008

NYE 2014

En verder

Er zijn ontelbare feestjes in NYC. Check Time Out, Guest of a guest en deze website voor overzichten. Op de bonnefooi naar een feestje op zoek gaan lijkt me niet het beste idee (tenzij je in het gezelschap bent van een enorme NYC kenner), omdat veel populaire events uitverkocht zullen zijn.

Mij lijkt leuk:

Mega feest in de Webster Hall

Rooftoppen op het Gansevoort, Meatpacking

Vuurwerk in Prospect Park, Brooklyn

Radegast Hall & Biergaten > Burlesque feestje

Of… NYE op de Hudson!

Heb jij plannen voor NYE in NYC? Deel ze hieronder!

FacebookTwitterGoogle+Email

3 Responses to “New Year’s Eve in NYC: waar moet je zijn?”

 1. Saira says:

  Hey Joyce,

  Eerst en vooral: bedankt voor de vele tips over NY.
  Ik vertrek aankomende zaterdag samen met mijn bff naar NY om Nieuwjaar te vieren.
  We zijn super excited en kijken er ernorm naar uit.
  Wij gaan Nieuwjaar in de ‘Cellar bar’ vieren, in Bryant Park Hotel. Hadden ook geen zin om urenlang in de koude te staan op Times Square.

  Alvast een vrolijke Kerst toegewenst!

  Groetjes,

  • Joyce says:

   Dank voor het delen van je plannen Saira! Ben erg benieuwd hoe jullie het gaan hebben. Heel veel plezier vast!!

 2. Annelies says:

  Hallo,
  Is nieuwjaar vieren in central park gratis? De inkom dan bedoel ik.
  Kunnen we daar ter plaatse iets kopen om te eten en te drinken? Of moeten we zelf iets meenemen?

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>