Onefinestay: de luxe versie van Airbnb

Onefinestay: de luxe versie van Airbnb

Eerder schreef ik al hoe dol ik ben op Airbnb, de marktplaats voor particuliere hoteliers. Mijn liefde voor de service is zo groot (en mijn huur zo hoog), dat ons kleine Upper West Side studiootje tegenwoordig ook tot het aanbod behoort. Toevallig stuitte ik deze week op een vergelijkbare service, maar dan met veel meer luxe en service voor zowel de host als de gast: Onefinestay. Op dit moment enkel actief in Londen en New York, maar de ambities om op korte termijn naar veel meer wereldsteden uit te breiden zijn groot. Mijn voorspelling is dat deze service weleens heel populair kan worden!

The unhotel
Onefinestay, een startup gelanceerd in 2010, noemt zichzelf ‘the unhotel’. Je boekt een uniek huis of appartement van een particulier (die er op dat moment niet is) met alle services die een goed hotel je ook zou bieden: luxe handdoeken en beddengoed, fijne toiletspulletjes van Kiehl’s, concierge services en zelfs een iPhone met buurtinformatie die je in bruikleen krijgt. Onefinestay zorgt voor een professionele schoonmaak en voor de check-in en -out. De aanbieders zijn zorgvuldig geselecteerd; zonder tussenkomst van Onefinestay kunnen ze hun huis niet verhuren en daarmee is kwaliteit gegarandeerd.

Wat kost dat?
Er hangt wel een prijskaartje aan alle luxe. In New York is de goedkoopste overnachting $155 per nacht. Voor dat geld heb je best een gaaf appartement in de East Village. In deze prijsklasse is er overigens nauwelijks aanbod. Heb je wat meer te besteden, dan zijn dit design appartement in de East Village of dit cosmopolitische appartement aan Union Square mooie opties. Heb je de loterij gewonnen en neem je je vrienden mee naar New York? Boek dan dit fantastische huis in TriBeCa. Je krijgt er ook een bioscoopje bij.

Verschillen en overeenkomsten met Airbnb
De grootste overeenkomst tussen beide services is natuurlijk dat in principe iedereen zijn huis kan verhuren en dat je als gast een stad als een local ervaart. Boek je via Onefinestay, dan heb je het huis voor jezelf alleen. Via Airbnb is het ook mogelijk een kamer te boeken bij iemand die gewoon thuis is.
Als verhuurder krijg je bij Onefinestay veel meer ondersteuning dan bij Airbnb (je hoeft in feite alleen je kalender bij te houden), maar dat resulteert ook in lagere opbrengsten. Ik heb een proefberekening gemaakt en daaruit bleek dat ik per nacht aanzienlijk minder zou overhouden dan nu met Airbnb het geval is. Hier staat zoals gezegd een hoop service tegenover én Onefinestay doet veel aan ‘community building’: ze nodigen hun hosts uit voor speciale evenementen en geven hen korting als ze in een andere stad via Onefinestay boeken.

Onefinestay is een nieuw concept dat ik als host én als gast graag een keer zou uitproberen. Ik houd jullie op de hoogte!

Zijn er lezers die al een keer geboekt hebben met Onefinestay? Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>