Park Slope (Brooklyn) ontdekken: brownstones, vintage, koffie en véél kinderen

Park Slope (Brooklyn) ontdekken: brownstones, vintage, koffie en véél kinderen

Als Manhattan-meisje moet ik mezelf soms echt dwingen de metro te pakken naar een van de andere boroughs. Ik weet niet precies wat het is, maar ik heb gewoon altijd zo’n enorme to-do lijst voor Manhattan in mijn hoofd en die gaat onbewust voor.

Afgelopen zaterdag heb ik die lijst even on hold gezet om Park Slope,  een van Brooklyns bekendste wijken, nader te inspecteren. Jawel, de wijk die in iedere Amerikaanse serie of film geportretteerd wordt als toevluchtsoord voor Manhattans elite met rammelende eierstokken.

Brownstones, buggy’s, rondspringende kleuters en biologische winkeltjes – dat was het beeld dat ik er vooraf van had. In deze post neem ik je mee naar Park Slope en onthul ik of dat beeld een beetje klopt!

Park slope brownstones new york city

Park Slope ligt aan de westkant van Brooklyns grootste en bekendste park: Prospect Park. Het ligt er natuurlijk aan waar je je bevindt, maar vanuit veel plekken in Manhattan ben je er binnen 30-40 minuten. Wij stapten uit bij metrohalte Grand Army Plaza en begonnen onze tour met een bezoekje aan de Grand Army Plaza Greenmarket (alleen op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur).

Deze versmarkt is een van de leukste die ik tot nu heb bezocht in NYC. Een groot en divers aanbod, een gezellige sfeer en niet onbelangrijk: de prijzen zijn er nog enigszins normaal. Koffie haal je bij NYC Love Street Coffee, een coffeetruck die geparkeerd staat op de hoek van Prospect Park West en Grand Army Plaza.

Grand Army plaza new york city

Grand Army green market new york city

Grand army plaza greenmarket 2

Route

Na het bezoek aan de markt hebben we kriskras een aantal typische brownstone straten bekeken en 7th en 5th Avenue afgestruind. Op de kaart ziet dat er zo uit:

park slope walking route

Park Slope staat bekend om zijn brownstones: klassieke herenhuizen die halverwege de negentiende eeuw met brownstone, een soort zandsteen, gebouwd werden. Wij bekeken ze in Carroll Street en 5th Street. Mooi!

Carroll Street brownstones New York City

5th Street brownstones New York City

Leuke adresjes

Wil je winkeltjes kijken, koffie drinken of brunchen? Dan moet je op 7th en 5th Avenue zijn. Het gedeelte van 7th dat wij hebben gezien, vond ik wat tegenvallen. Ik zag veel ‘standaard’ winkels en maar weinig kleine boetiekjes of leuke eettentjes (maar ik heb misschien niet goed genoeg om me heen gekeken!).

Wel leuk: op zaterdag en zondag is er van 10.00 tot 17.00 uur bij PS 321 (Public School 321) een kleine vlooienmarkt, georganiseerd door de mensen achter de Brooklyn Flea.

Brooklyn Flea Park Slope NYC

5th Avenue daarentegen is geweldig! Jammergenoeg hadden we een beetje haast, dus ik ben niet overal naar binnen gegaan, maar ik ga beslist terug binnenkort. Denk: vintage, hippe brunchspots en leuke kleding- en cadeauboetieks.

Mijn tips:

- Op 5th Avenue zitten veel leuke koffietentjes, zoals Postmark Cafe, Kos Kaffe en Café Martin.

- Lekker eten doe je bij: Blue Ribbon (heel divers menu, beroemd restaurant), Song (Thais), Piccoli Trattoria of Bogota Latin Bistro. Fijne brunchspots zijn: Stone Park Cafe en Juventino (met tuin!).

- Een van New Yorks fijnste vintage boetieks, Beacon’s Closet, heeft een vestiging aan 5th Avenue. Het stikt er overigens van tweedehands zaakjes zoals Housing Works, Life Boutique Thrift, Two Lovers Boutique en Allure on Fifth.

- Een fastastische schoenenwinkel die zowel op 5th als op 7th zit, is Girl on Seventh (202 7th Ave.) en Girl on Fifth (234 5th Avenue). Ze verkopen er TOMS, Dolce Vita en andere minimalistische, móóie schoenen.

- Schattige boetieks voor kleding en cadeaus zijn: Habit, Flirt, Annie’s Blue Ribbon General Store, EPONYMY en Goldy & Mac.

park slope boutique

Blue ribbon

Enneh, klopt het beeld dat ik van Park Slope had een beetje? Ja en nee. Ja: er zijn enorm veel kinderen en het is gewoon een hele mooie wijk. Nee: ik had het iets geitenwollensokken-vintage-groen (niet negatief bedoeld!) verwacht. Al met al zeker een wandeling waard!

Goed om te weten

- Park Slope ligt op zo’n 40 minuten reizen met de metro vanaf Times Square – prima te doen dus. Handige metrohaltes om uit te stappen zijn: Grand Army Plaza [2, 3], 7th Avenue [B, Q] en Bergen St [2, 3, 4].

- Natúúrlijk is het super leuk om ook Prospect Park mee te pakken tijdens een bezoek aan Park Slope. Wij hadden er geen tijd voor, maar het is een prachtig park dat net als Central Park ontworpen is door Frederick Law Olmsted and Calvert Vaux.

- Andere bezienswaardigheden in de buurt van Park Slope zijn het Brooklyn Museum, de Brooklyn Botanic Garden en het Brooklyn Children’s Museum.

-Uhm, Brooklyn-fans, er zijn vast nog véél meer tips. Laten jullie ze hieronder achter?

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “Park Slope (Brooklyn) ontdekken: brownstones, vintage, koffie en véél kinderen”

  1. Lisette says:

    Dankjewel voor je leuke blog! In oktober logeren we een week in Downtown Brooklyn (vlakbij de burg) dus ik ga je tips zeker gebruiken. Gelukkig kind en kinderwagen mee dus we kunnen goed opgaan in Park Slope. ;-)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>