Rooftop Recensie: PH-D in Dream Downtown New York

Rooftop Recensie: PH-D in Dream Downtown New York

Rooftops! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Geef me een mooi uitzicht, een lekker drankje in mijn hand en het liefst leuk sfeertje erbij en ik ben een gelukkig mens. Eerder schreef ik een recensie over 230 Fifth. Dit keer is het de beurt aan PH-D in het Dream Downtown Hotel op de grens van het Meatpacking District en Chelsea. Spoiler alert: het uitzicht is mooi!

PH-D New York www.jsny.nl

Hip hotel

Om bij het dakterras te komen, loop je eerst de lounge van het Dream Downtown door. Wow! Ik kende dit hotel nog niet, maar deze lounge is al een echte hotspot op zichzelf. Prachtig ingericht, met overal fijne zitjes en een hoop hippe mensen. Zeker een plek om bij minder goed weer een keer een drankje te drinken.

Overnachten kan hier natuurlijk ook. De kamers zien er (op basis van de website) geweldig uit, de locatie kan niet beter en het hotel heeft een zwembad. Een nachtje kost wel algauw zo’n $400.

Als je uitgekeken bent in de lounge, neem je links achterin de lift naar boven. Vergeet je identiteitsbewijs niet, anders mag je niet naar boven.

Rooftop

Eenmaal boven sta je eigenlijk meteen oog in oog met een groot deel van de skyline van New York. De Empire State Building torent overal bovenuit, maar staat – hoe stom – niet op mijn favoriete foto hieronder van ons avondje PH-D. Het uitzicht is prachtig, maar er is niet heel veel ruimte om buiten te zitten. Er is namelijk een groot, indoor, club-gedeelte met de bar en een dansvloer. Het binnen-gedeelte is echt super mooi ingericht: hip en classy tegelijk. Ik kon het erg waarderen.

PH-D New York www.jsny.nl

PH-D New York www.jsny.nl

PH-D New York www.jsny.nl

The crowd en de drankjes

Goed, je kunt er dus dansen, buiten zitten en natuurlijk drankjes drinken! Ik moet het eerlijk toegeven, we waren er tijdens een happy hour van Michiels studie, dus we hebben het bij alleen bier en wijn gelaten. De wijn was mwah en werd geserveerd in een plastic glas. Ik haat dat! Je betaalt $13 voor een matige wijn en dan moet je ‘m ook nog uit een viezig plastic glaasje drinken. Minpunt.

Dan de mensen. We waren zelf met een grote, gezellige groep, dus ik heb er niet heel scherp op gelet, maar ik had de indruk dat naarmate de avond vorderde, het publiek ‘ranziger’ werd. Een vrouw die serieus in alleen een short en bh stond te dansen.. Ik dacht dat Amerikanen preuts waren? Als de de Yelp recensies erop naslaat, zul je merken dat de meningen over het publiek dat er komt nogal verdeeld zijn. Het hangt waarschijnlijk van de avond af.

Ondanks een enkel minpuntje hebben wij er een super leuke avond gehad. Het uitzicht was magisch, de dj deed z’n best en we hebben ons prima vermaakt.

Eindoordeel

Pro’s
- Het uitzicht (!!).
- De lounge van het hotel en de inrichting van het indoor-gedeelte van de rooftop.

Con’s
- Plastic glazen. Brrr.
- Buiten is er weinig bewegingsruimte.
- Het publiek is niet per definitie heel erg hip & happening.

Dream Downtown
355 West 16th St, bij 9th Ave.
T. 646-625-4847

Metro:
14 St. (A, C. E)
8th Av. (L)

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>