Refinery Hotel: heerlijk slapen en gave rooftop

Refinery Hotel: heerlijk slapen en gave rooftop

Laatst vond Open House New York plaats, een soort Monumentendag, maar dan gericht op oud én nieuw. Bijzondere historische gebouwen openden hun deuren en ook de nieuwste architectonische hoogstandjes en bijzondere interieurs konden (meestal gratis) bekeken worden.

Een concept naar mijn hart, want binnen kijken bij New Yorkers doe ik maar al te graag :-) . Ik stelde een route samen en meldde me op de bonnefooi aan voor een tour door het Refinery Hotel, een gloednieuw boetiek hotel in Midtown. Tijdens de tour ontdekte ik dat dit wel een heel fijn hotel is!

Refinery Hotel New York

Het Refinery Hotel is midden in het Garment District gevestigd, dé stoffen- en fashion buurt van New York. Vroeger was het enorme pand een hoedenfabriek en dat gegeven hebben de architecten en interieurdesigners terug laten komen in het ontwerp.

Industrieel én luxueus

De eerste stop van de tour was een van de grote suites, waar een industriële look gecombineerd is met de luxe van een heerlijk hotel. Denk: hoge plafonds waar de buizen nog zichtbaar zijn, veel metaal en robuust hout, maar ook heerlijk zacht linnen, pluche handdoeken en een gezellige sfeer.

Leuk: de ambacht van het hoeden maken komt terug in het textiel dat in de kamers gebruikt is: knoopjes, naden, bijzondere garen… Er is extra veel aandacht aan besteed. Ook is een groot aantal kunstenaars gevraagd werken te maken voor de kamers, waarin de rijke historie van het gebouw centraal staat.

Refinery Hotel New York

Schermafbeelding 2013-10-22 om 16.28.36

Refinery Hotel New York

Ook leidde de tour langs een van de kleinere kamers, waarvan het formaat me heel erg meeviel. New York staat bekend om z’n piepkleine hotel kamertjes, maar daar hoef je niet bang voor te zijn in het Refinery.

Het is dat ik al een huisje heb in NY, anders zou ik hier graag een nachtje (of meer) slapen!

De rooftop

De tour werd afgesloten op de rooftop, mijn grootste ontdekking! Hier is een gave bar gecombineerd met een gezellig terras waar het uitzicht werkelijk fantastisch is. De majestueuze Empire State Building is prachtig te zien. Enneh, ik ben ervan overtuigd dat dit het minst bekende dakterras van de stad is. Met een beetje geluk heb je er dus alle ruimte. De rooftop is iedere avond geopend, ook voor niet-gasten. Wil je een reservering maken, klik dan hier.

Rooftop Bar Refinery Hotel

IMG_5307

IMG_5310

IMG_5315

Meer info 

www.refineryhotelnewyork.com
63 W 38TH STREET

Er zijn 197 kamers. Prijzen per nacht liggen tussen $300 en $800.

PS. Houd www.ohny.org in de gaten voor de datum het programma van Open House New York 2014.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>