Nolita, I love you! (deel 2)

Nolita, I love you! (deel 2)

Dit is het tweede deel van mijn buurtgids over Nolita. In het eerste deel wees ik je de weg naar Nolita en zette ik mijn favoriete shoppingadresjes op een rijtje. Na shoppen komt natuurlijk… eten! Het fijne van Nolita is dat het een waanzinnig afwisselend buurtje is. Je kunt er terecht voor een goedkope en snelle hap, voor raw superfoods, voor eten met Michelin ster en voor cocktails en lekkere wijnen.

Deze restaurants in Nolita spingen er wat mij betreft uit:

Super foods

Butcher's Daughter Nolita NYC

The Butcher’s Daughter

The Butcher’s Daughter is een must-go voor elke foodie, die van gezond, puur en seizoensgebonden eten houdt. De zaak is super leuk ingericht, de kaart is behoorlijk origineel (probeer de elixers), er komt een hippe crowd, maar ik vind de kwaliteit van de bediening keer op keer erg tegenvallen. Op eigen risico dus ;-) .

19 Kenmare St

Siggy's New York Nolita

Siggy’s

Siggy’s zit op de grens van Nolita en NoHo, maar voor het gemak neem ik ‘m hier mee. Waar The Butcher’s Daughter vooral fashionable mensen aantrekt, is Siggy’s meer een geitenwollen sokken zaakje. Krijg je meteen de kriebels? Niet nodig! Echt, hun menu is om te watertanden en zowel veganisten als carnivoren kunnen hun hart er ophalen. Ook fijn: de bediening is super aardig.

292 Elizabeth Street (er is ook een locatie in Brooklyn Heights)

Gewoon leuk

Tacombe

Tacombi at Fonda Nolita

Écht lekker Mexicaans eet je bij Tacombi at Fonda Nolita. De fish taco’s zijn beroemd, maar wat mij betreft laat je de limonades staan. De inrichting is waanzinnig gaaf: je zit in een soort Mexicaans decor, compleet met vintage VW busje.

Let op: je kunt bij Tacombi niet reserveren.

267 Elizabeth Street

Tartinery Nolita NYC

Tartinery

Tartinery is Frans, echt Frans. Van het eten tot de meisjes in de bediening. Behoefte aan iets Europees en zin in een hippe spot? Dan moet je hier zijn.

209 Mulberry Street

La Esquina New York city

La Esquina

La Esquina is ligt eigenlijk net in SoHo, maar wel het vermelden waard. Deze beroemde Mexicaan bestaat namelijk uit drie gedeeltes: een cafe (voor een snelle hap), taqueria (voor take-out eten) en brasserie. Bij de brasserie ga je laat eten onder het genot van de beats van een dj, maar niet voordat je er gereserveerd hebt (zonder reservering is het nagenoeg onmogelijk hier te eten) en door de keuken naar het brasserie gedeelte bent geleid. Een soort speakeasy dus.

Reserveren voor de brasserie doe je het best telefonisch en is mogelijk vanaf drie weken voor je gewenste datum.

114 Kenmare St

Cafe Habana New York

Café Habana

Café Habana staat nog heel hoog op mijn to-do lijstje. Waarom? Ze zijn beroemd om hun geroosterde mais (houd ik van!) met kaas, limoen en chili.

229 Elizabeth St en 17 Prince St

Lovely Day Nolita NYC

Lovely Day

Bij Lovely Day eet je prima betaalbaar Thais, maar ook voor een ontbijtje of alleen een drankje kun je er terecht.

196 Elizabeth St

Met ster

The Musket Room New York

The Musket Room

Bij The Musket Room eet je uitstekend. Ik schreef er eerder al uitgebreider over.

265 Elizabeth Street

Cocktails en wijntjes

Public

Public

De hippe cocktailbar van Public, het sterrenrestaurant waar ik laatst een mislukte poging deed te eten, heeft elke dag een nieuw menu. Naast cocktails drinken, is het er heerlijk mensen kijken.

210 Elizabeth Street

epistrophy

Epistrophy

Uitstekende wijn drinken doe je bij Epistrophy, en aangezien het zaakje door een stel uit Sardinië wordt gerund, heb ik ook van het eten hoge verwachtingen. Op zondagavond is er live muziek.

Let op: cash only

200 Mott Street

YN Bar

YN Bar

YN Bar is een intiem wijnbarretje, waar ze naast wijn tapas serveren. Ga er naar toe voor 19.00 uur (happy hour) om de rekening niet al te hoog te laten oplopen.

227 Mott St

Heb jij favoriete spots in Nolita? Deel ze hieronder!

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>