Rooftop recensie: Ink 48

Rooftop recensie: Ink 48

Oh rooftops… Ze blijven me fascineren. Nu het weer nog steeds fantastisch is (zo’n 24 graden overdag), probeer ik nog even optimaal van alle mooie dakterrassen te genieten.

Hotel Ink 48, met zijn ‘Press Lounge‘ rooftop stond al sinds dit voorjaar op mijn lijstje, maar omdat de locatie niet super handig is, kwam het er maar niet van een avondje te gaan rooftoppen’ Dit weekend was ik samen met drie vriendinnen in de buurt, dus met móesten er naartoe. Natuurlijk deel ik graag mijn ongezouten mening over deze rooftop met je.

Om te beginnen natuurlijk: het uitzicht! Wat mij betreft een van de belangrijkste factoren voor de echte rooftop vibe (het gevoel dat je letterlijk on top of the world staat). Nou, dat zit wel goed vanuit de Press Lounge. Het hotel ligt aan de uiterste westkant van Manhattan, ter hoogte van Midtown. Je bekijkt de skyline van Manhattan dus vanaf een afstand, waardoor je een overzicht hebt. En dat is supermooi! De lichtjes, Times Square dat er telkens nét iets anders uitziet, alle geluiden die opstijgen… Aan de andere kant van het terras zie je de Hudson en de lichtjes van New Jersey. Ook niet verkeerd.

Iemand vertelde me dat het uitzicht het spectaculairst is rond zonsondergang. De zon zakt in de Hudson, en reflecteert tegelijkertijd op de gebouwen van Midtown. Absoluut een tip om te onthouden!

De inrichting is strak en classy. Er is een overdekt gedeelte (ideaal voor in de winter) en een buiten terras met zitjes rondom een soort van mini zwembadje. Het terras is super ruim opgezet, dus er was geen gedrang om het mooie uitzicht te zien. Heerlijk!

De atmosfeer is relaxt. Wie mijn blog langer leest, weet dat ik het niet zo heb op wat ik noem een ‘uitcheck-sfeer’. Als mensen elkaar alleen maar aanstaren en amper genieten van het uitzicht, hun gezelschap of drankje, vind ik dat een beetje jammer. In de Press Lounge liep wat mij betreft een prima publiek rond. Niet absurd hip, maar wel mooi gekleed en vooral genietend van een leuke avond. Ook de bartenders pasten in dit plaatje. Niet arrogant, servicegericht en correct. Fijn!

De Press Lounge is géén plek waar je gaat dansen. De beats zijn fijn, maar vormen achtergrondmuziek. Op zich ideaal, want je kunt je vrienden tenminste verstaan.

Dan de drankjes. Het enige kleine minpuntje van de avond. Het cocktailmenu bestaat uit zes cocktails ($16), die heerlijk klonken, maar ofwel te sterk of te zoet waren. Niet optimaal dus. Gelukkig is er ook een bier en wijn menu, dus een prosecco of simpel biertje behoort ook tot de mogelijkheden.

Overall: fijne rooftop! Ga hierheen, wees niet al te kritisch over de drankjes en ik kan je garanderen dat je een mooie avond hebt.

Ink 48, Press Lounge
Drankjes: $10 – $16
653 11th Avenue
Metro: 50th St. [A, C, E]
Het hotel ligt vrij ver van de metro vandaan. Wij namen ‘s avonds een taxi naar huis.

Lees ook:
Rooftop recensie 230 Fifth
Rooftop recensie PH-D

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Rooftop recensie: Ink 48”

  1. Lin says:

    Gaaf! I love rooftops.

  2. Willem says:

    Wauw leuke website! Gister naar Rooftop Ink48 geweest… Erg leuke plek met mooi zicht op hartje Manhattan. Thnx x

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>