Rooftop recensie: 230 Fifth New York

Rooftop recensie: 230 Fifth New York

Het begint steeds warmer te worden in New York, dus tijd om buiten drankjes te drinken! Liefst natuurlijk met een mooi uitzicht en daarvoor ga je naar een rooftop bar. Afgelopen week dronk ik met vrienden een raspberry mojito op het dakterras van 230 Fifth. Voor iedereen dol op rooftops: een recensie!

230 Fifth (de naam refereert aan het adres: 230 Fifth Avenue) ligt iets ten noorden van het Flatiron District. De bar is op de 20/21ste verdieping van een woontoren. Bij binnenkomst moet je langs een portier (een aardige man, geen strenge bouncer die je outfit controleert) en vind je achterin de gang de liften. Als je de lift uit stapt op de 20ste etage, kom je eerst terecht in het clubgedeelte van 230 Fifth. Een mooi ingerichte lounge, met een lange bar en comfortabele zitjes. Voor het dakterras moet je nog een trap omhoog. Als je die eenmaal beklommen hebt, sta je meteen oog in oog met het Empire State Building. Wauw! Wat een uitzicht!

Om een plekje op het terras te bemachtigen meld je je bij de host. Het terras is verwarmd en voor de koukleumen zijn er rode badjasjes om aan te trekken. Het menu bestaat uit snacks, Cubaanse gerechten en natuurlijk cocktails! Het menu is niet heel speciaal, maar voor $12-14 krijg je best een fatsoenlijke cocktail. Er hangt een relaxte sfeer (geen “kijk mij nu eens hip zijn op deze rooftop”-sfeertje), toeristen én locals komen er en het uitzicht is gewoonweg adembenemend. Relaxte beats maken het plaatje compleet.

Pro’s:
- Je komt er gemakkelijk binnen. Er wordt nauwelijks naar je kleding gekeken en in ons geval werd er ook niet om een identiteitsbewijs gevraagd.
- De sfeer is relaxed en ongedwongen. Niet hip-om-het-hip-zijn.
- Mooi uitzicht.
- Verwarmingslampen (niet heel eco-friendly, ik weet het) en badjasjes.

Con’s:
- De cocktails zijn vrij prijzig (alhoewel normaal geprijsd voor New Yorkse begrippen). De kwaliteit is oke.
- Het personeel is niet bijzonder vriendelijk, maar dat is eigenlijk nooit het geval in dit soort bars.

230 Fifth
Hoek 27th street on 5th Ave.
T. 212-725-4300

Metro:
N, R, to ’28th Street and Broadway’ Station Stop
F, M, to ’23rd Street and 6th Avenue’ Station Stop
B, D, Q, to ’34th Street Herald Square’ Station Stop
6 Train to ’28th Street and Park Avenue’ Station Stop

Tot slot nog een foto van de rooftop. Excuus voor de matige kwaliteit!

230 fifth rooftop bar new york

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>