De tramway nemen naar Roosevelt Island

De tramway nemen naar Roosevelt Island

Al een jaar spookt het door mijn hoofd: ik moet een keer een stukje schrijven over de Tramway naar Roosevelt Island. Dit vervoermiddel – doodgewoon voor veel New Yorkers – is wat mij betreft een budget-proof mini-attractie en staat in de meeste reisgidsjes niet heel uitgebreid beschreven. Hoog tijd voor een blogje dus!

De tramway: gratis een waanzinnig uitzicht

Rondom Manhattan wemelt het van de kleine eilandjes. Op sommige van die eilanden wonen ‘gewoon’ mensen, zoals op Roosevelt Island. Dit stukje New York ligt in de East River, tussen Manhattan en Queens in. De 12.000 inwoners kunnen op drie manieren het eiland bereiken: met de tramway, metro en auto.

Die tramway is best wel bijzonder: op zo’n 75 meter zweef je bijna een kilometer lang door de Manhattanse jungle naar het kleine Roosevelt Island. En dat voor de prijs van een metrorit. Het uitzicht (zorg dat je bij het raam staat) is gaaf. Je ziet de oostkant van Manhattan langzaam wat kleiner worden en hebt een uitstekend uitzicht op het United Nations gebouw. Onder je zie je mini taxi’s rondrijden en je zoeft langs de mooie Queensboro Bridge. Een magisch gevoel!

Bron: Marina Chetner
Bron: My Zen NYC
Bron: Michael Minn

Roosevelt Island

En dan ben je op het eiland. Wat moet je daar? Nou, niet bijster veel. Van het uitzicht genieten, alle geluiden uit Manhattan in je opnemen en misschien een beetje rondwandelen of de rode bus nemen die je voor $0,25 meeneemt over het hele eiland. Het complete uitstapje heb je in een uurtje gemaakt: heen en terug met de tramway (terug met de metro kan ook, maar twee keer dat mooie uitzicht is wel zo leuk) en even rondkijken op Roosevelt Island.

Praktisch

De tramway neem je vanaf 2nd Avenue, tussen 59th and 60th Street. Je metrokaart is gewoon geldig, dus een ritje is spotgoedkoop.

Wil je op het eiland de rode bus nemen, zorg dan dat je quarters ($0,25) op zak hebt.

Een uitstapje naar Roosevelt Island is gemakkelijk te combineren met een bezoek aan de Verenigde Naties, shoppen rondom Fifth Avenue of een rondje Central Park.

FacebookTwitterGoogle+Email

8 Responses to “De tramway nemen naar Roosevelt Island”

 1. Wow, leuk, wéér een reden om nog eens terug te gaan ;-) !

 2. Nathalie says:

  Staat ook op de to do list :) Handige tip van dat rode busje, dankje!

 3. Hanneke says:

  Hoi Joyce!

  Wat heb je een geweldig blog! Ik lees het met veel plezier. Ook de tips die je geeft zijn top, dus bedankt!

  In september ga ik naar New York voor een vakantie. Heel graag zou ik daar een periode van werken aan vast plakken, maar ik weet niet goed hoe ik dat aan moet pakken. Ik ken helaas niemand in New York. Wel heb ik me aangemeld op Meetup en heb ik je sites bekeken. Heb je verder nog tips of handvaten? Ik meende laatst iets gelezen te hebben dat je Nederlands les bent gaan geven? Weet je of er toevallig of daar nog mogelijkheden in zijn? Ik hoor het graag!

  Veel plezier nog daar! Laatste maand gaat bijna in toch? Geniet er nog maar goed van.

  Groetjes Hanneke

  • Joyce says:

   Hoi Hanneke,

   Dank voor de complimenten!
   Het is vrij lastig om hier aan het werk te komen, omdat je altijd een werkvisum nodig hebt en de concurrentie enorm groot is. Ik denk (maar hier kan je geen rechten aan ontlenen, ik ben echt geen expert) dat er voor jou 2 opties zouden zijn:
   - in Nederland op zoek gaan naar een baan in New York en een werkgever zover krijgen dat zij een visum ‘sponsoren’. Dit is bij stages veruit het makkelijkst.
   - Maximaal 3 maanden op een toeristenvisum naar NYC komen en dan hier naar een baan zoeken.

   Wat het zo lastig maakt, is dat een potentiele werkgever jou héél graag moet willen hebben om alle rompslomp mbt een visum te regelen. Je moet dus een over unieke kwaliteiten bezitten om de concurrentie van New Yorkers te winnen.

   Een derde optie is een tijdje op een toeristenvisum blijven en dan vrijwilligerswerk doen. Bijvoorbeeld via New York Cares.

   Succes! (en mocht je je afvragen wat voor visum ik heb, dat staat in dit artikel)

 4. Beste Joyce,

  Mijn complimenten voor jouw prettig leesbare en mooie blog.

  Wij gaan volgende week naar New York om een fotografiereis in september voor te bereiden. Wij willen in het programma ook een bustour maken. De prijzen voor de hop on hop off vind ik vrij prijzig. In Berlijn heb je een alternatieve route via het openbaar vervoer (lijn 100 en 200). Bestaat deze ook in New York met een eventuele overstap?

  Alvast mijn dank voor je antwoord.

  vriendelijke groet,
  Coby

 5. Marc says:

  Over 4 dagen zitten we eindelijk voor 10 dagen in New-York. Veel sites af gestruind, maar ik kwam steeds weer bij Joyce terecht. Veel aan gehad, en veel geknipt en geplakt om ook offline in New-York van de tips te kunnen genieten.

  Vooral veel gehad aan de tips over fooi geven (blijft onnatuurlijk voor mij) en goedkope eettentjes.

  Dank je wel.

  Weet je toevallig ook Nederlanders in New-York die je rond kunnen leiden?

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>