Helemaal SATC: Bleecker Street

Helemaal SATC: Bleecker Street

Oke, waar moet ik beginnen? We wonen nu in de West Village en zijn omringd door de állerleukste straten van New York. Alle tips en inspiratie passen niet allemaal in één post.. Dus heb ik besloten mijn nieuwe buurt systematisch uit te kammen en er met regelmaat over te schrijven.

Om te beginnen: Bleecker Street. Deze straat met een historie die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw loopt van Abingdon Square Park tot aan Bowery en is zo’n 1,7 kilometer lang. De straat ziet er van blok tot blok telkens anders uit. Dit deel van Bleecker loopt van Abingdon Square Park tot aan 7th Avenue. Je vindt er onder andere de beroemde Magnolia Bakery, een favoriete spot van Sex and the City’s Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte.

Bleecker St New York

Winkels

Stel je in Nederland de Amsterdamse Cornelis Schuyt Straat, het Utrechtse Oudkerkhof en de Haagse Hoogstraat voor. Mix deze straten, zet er een heleboel boompjes tussen en je hebt ongeveer Bleecker St. te pakken. Je vindt er prachtige boetieks van de grote (Amerikaanse) merken, maar ook wat kleinere zaakjes en leuke horeca. Dit deel is behoorlijk exclusief, dus neem je spaarpot mee om jezelf te trakteren.
Mijn favorieten:

Fashion
Michael Kors
Coach
Juicy Couture
Zadig & Voltaire
Marc by Marc Jacobs
Steve Madden
7 For All Mankind
Finds Sample Sale
Reiss London

Beauty
- Nars
- Fresh
- Aesop

Divers
- Bookmarc - boekwinkel van Marc Jacobs
- Verve
- CuRious Candy

Koffie, cupcakes en lunch

Voor heerlijke cupcakes en andere zoetigheden ga je naar Magnolia Bakery. Wil je iets rustiger lunchen ga dan naar Café Angelique of naar August, een tentje met een fijne tuin.

Meer Sex and the City

Alle straten rondom dit deel van Bleecker St. zijn geweldig. Neem gerust een hele middag om er rond te struinen.

66 Perry St. is het adres van dé Brownstone van Carrie Bradshaw uit Sex and the City. In de serie woont ze in de Upper East Side, maar de opnamen werden gemaakt in de West Village. Tijdens een van mijn trips spotte ik een touringcar van Screentours, die een Sex and the City tour aanbieden. Toen ik de mega bus zag raakte ik meteen minder enthousiast over zo’n tour (ik heb er nog nooit een gedaan), maar ik heb wat dames aangesproken en zij vonden het echt de moeite waard. Er volgt zeker een review als ik mee ben geweest.

Perry St New York Carrie Bradshaw

De rest van Bleecker Street heeft een heel ander karakter: meer studentikoos. Hierover binnenkort meer!

FacebookTwitterGoogle+Email

4 Responses to “Helemaal SATC: Bleecker Street”

 1. Noraly says:

  Hoi Joyce,
  Wat een leuke site! Ik kwam je tegen toen ik op zoek was naar een foto van SATC voor een blogje over chocoladetaart, maar ik ga je nu zeker volgen.
  Ik heb je foto doorgeplaatst, hij staat hier: http://www.moreplease.nl/2013/09/saturday-sweetness-de-vreemdste-maar-lekkerste-chocoladetaart-ooit/
  Veel succes in NYC.
  Groetjes Noraly

  • Joyce says:

   Hi Noraly,
   Dankjewel! Heb natuurlijk ook even op jouw blog zitten neuzen, leuk zeg! Ook een hoop herkenning, want voor New York woonde ik in Den Haag.
   Hartelijke groeten!

 2. Carlijn says:

  Hi Joyce,

  Echt een geweeeeldige blog heb je! Ik ga aankomende woensdag samen met een vriendin naar NY voor een maand lang en ik heb nu al een hele lijst met tips van je website afgehaald. Mijn enthousiasme is nog meer toegenomen!

  Ik wilde even op dit berichtje reageren omdat ik een paar jaar geleden de SatC tour heb gedaan en ik ‘m echt helemaal geweldig vond. Niet alleen gingen we langs heel veel plekken van de serie (waarvan je de scene ook telkens in de bus op het schermpje zag), maar de gids van toen was een stand up comedien wat de hele rit hilarisch maakte. Ik zou het iedereen die fan is van SatC zeker aanraden!

  Groetjes,
  Carlijn

 3. Carlijn says:

  Hi Joyce,

  Echt een geweeeeldige blog heb je! Ik ga aankomende woensdag samen met een vriendin naar NY voor een maand lang en ik heb nu al een hele lijst met tips van je website afgehaald. Mijn enthousiasme is nog meer toegenomen!

  Ik wilde even op dit berichtje reageren omdat ik een paar jaar geleden de SatC tour heb gedaan en ik ‘m echt helemaal geweldig vond. Niet alleen gingen we langs heel veel plekken van de serie (waarvan je de scene ook telkens in de bus op het schermpje zag), maar de gids van toen was een stand up comedien wat de hele rit hilarisch maakte. Ik zou het iedereen die fan is van SatC zeker aanraden!

  Groetjes,
  Carlijn

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>